Ср, 2024-04-24, 22:25


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2013 » Квітень » 11 » Україну місія МВФ залишила без кредитної угоди - ЗМІ
09:13
Україну місія МВФ залишила без кредитної угоди - ЗМІ
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/
Київ не переконав місію Міжнародного валютного фонду, що виконає передумови для відновлення кредиту stand-by загальним обсягом 15,3 мільярди доларів. Як повідомляє "Німецька хвиля", представники МВФ поїхали з Києва без кредитної угоди.

Делегація МВФ 10 квітня завершила свою роботу в Україні, так і не досягнувши згоди про поновлення кредитування, якого країна конче потребує. За даними агентства AFP, Київ цього року має повернути 2,4 мільярди євро зовнішнього боргу, на тлі економічної кризи, що загострюється.

Україні тепер доводиться розраховувати лише на міжнародні фінансові ринки. Але там вартість позик є значно вищою (7-8 відсотків), ніж в МВФ (3,5-4 відсотки).

Програму stand-by МВФ для України заморожено з весни 2011-го року. Одним з основних суперечливих моментів для України у відносинах з фондом є питання тарифів на газопостачання для населення.

Як повідомило представництво МВФ в Україні з посиланням на голову місії Кристофера Джарвіса, переговори з українською владою були продуктивними.

"Основними елементами нової програми мають стати заходи, спрямовані на скорочення фіскального дефіциту та дефіциту рахунку поточних операцій, реформування банківського та енергетичного секторів з метою створення в Україні умов для стійкого економічного зростання та створення нових робочих місць",- сказано в офіційній заяві. Джарвіс додав, що найближчими днями діалог буде продовжено.

На завершальній зустрічі з місією фонду прем'єр Микола Азаров повідомив, що найближчим часом українська делегація планує відвідати Вашингтон, щоб у тому числі обговорити перспективи співпраці з МВФ. Такі переговори можливі у межах традиційних весняних зборів МВФ та Групи Світового банку з 19 до 21 квітня у Вашингтоні.

Як повідомило поінформоване джерело, до ключових проблемних пунктів, окрім традиційного тарифного питання (підвищення тарифів для населення) та питання більшої гнучкості валютного курсу (що означає за наявних обставин девальвацію гривні), додалося також питання скорочення дефіциту держфінансів цього року, передає "Інтерфакс-Україна".

На думку аналітиків, відсутність домовленості з МВФ означатиме особливо погані новини для України в тому разі, якщо погіршаться фінансові проблеми Євросоюзу і, як наслідок, зросте ціна запозичень.

"Нездатність українських можновладців погодити програму кредитування МВФ робить Україну надзвичайно вразливою до можливих нових катаклізмів на фінансових ринках",- зазначається у висновках лондонської консалтингової компанії Capital Economics.

Азаров сказав, що "оптимістично" дивиться на продовження співпраці з МВФ. Він нагадав, що і у кризові часи Україна вчасно розраховується за всіма зовнішніми зобов'язаннями.

Зазначимо, 27 березня 2013 року місія МВФ прибула до Києва для переговорів з українською владою про нову угоду stand-by. Перший віце-прем'єр Сергій Арбузов заявляв, що Україна розраховує отримати новий кредит від МВФ у сумі 15 мільярдів доларів. У 2013 році Україні треба буде виплатити МВФ 5,8 мільярдів доларів.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 850 | Додав: adminA | Теги: місія МВФ, Україна, кредитна угода, ЗМІ
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ