Чт, 2024-04-25, 15:44


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Липень » 11 » Україну штормить: міста без світла, буревій насувається на Київ
11:43
Україну штормить: міста без світла, буревій насувається на Київ
Інші останні Катастрофи та природні катаклізми на сайті holosUA.com/

У ніч проти середи внаслідок несприятливих погодних умов (зливи, пориви вітру), через спрацювання систем захисту ліній електропередач, в Україні знеструмлено 79 населених пунктів, повідомляє прес-служба МНС.

Знеструмлено населені пункти у трьох областях, а саме: у Рівненській - 31, у Львівській - 29 і в Тернопільській - 19. До відновлення енергопостачання залучені бригади обленерго.

Також у МНС оголосили штормове попередження у столиці. Синоптики обіцяють потужні зливи з грозами та шквалистим вітром. І припускають, що дощі будуть такими ж сильними, як і місяць тому, коли через потоки води в Києві ускладнився рух транспорту і позатоплювало підземні переходи.

Тридцятиградусна спека зі столиці відступить на південь України, і вже сьогодні в Києві прогнозують не більш як двадцять вісім градусів, повідомляє ТСН.

"Наступні два дні вже вся територія України буде в грозових дощах, і також не виключено сильні зливи місцями. Сьогодні вони будуть в північних і центральних областях і на півдні, а потім вже поширяться і на схід України. Це будуть сильні зливи, місцями шквали 15-20 метрів на секунду, а також град", - прогнозує провідний синоптик Укргідрометцентру Наталія Голеня.

Нагадаємо, що на Кубані сталася страшна трагедія. Через повінь загинули сотні людей. За попередніми оцінками головних російських метеорологів, причиною згубного повені на Кубані стали виключно природні фактори.

Зазначимо, що місяць тому негода наробила лиха на заході України. Перечинським районом Закарпаття пронісся смерч. В епіцентрі стихії опинилася Тур'я Бистра. У селі майже не лишилось обійстя, яке не зачепив сильний вітер.

Раніше повідомлялось, що внаслідок дощу і сильних буревіїв у п'яти областях було знеструмлено 93 населених пункти. Також над Луганськом пронісся сильний буревій. 3 червня внаслідок складних погодних умов (дощ, гроза, сильний вітер) у місті Луганську, через спрацювання систем захисту ліній електропередач, знеструмлено 2 тис 94 приватних житлових будинки. Через негоду травмувалися три особи, з них двоє дітей (одну дитину з черепно-мозковою травмою госпіталізовано).

Екологи радять українцям звикати до злив і смерчів.

На Одещині близько 15 тис людей залишаються без питної води

У місті Арциз Одеської області в результаті злив підтоплено близько 100 приватних будинків і РЕЗ Арцизького району. У зв'язку з цим було припинено енергопостачання та подача питної води до 15 тис жителів міста.

До відкачки води та надання допомоги населенню залучено пожежно-рятувальний підрозділ МНС Арциз в складі 3 відділень на автоцистернах та 20 чоловік особового складу.

Додатково в місто Арциз прибули сили і засоби ГТУ та Білгород-Дністровського зведеного загону МНС в Одеській області в складі 20 чоловік особового складу, 6 одиниць техніки та 4 переносних мотопомп для відкачування води.

Від удару блискавки на Львівщині згоріла столітня дерев'яна церква

На Львівщині згоріла дерев'яна церква Різдва Пресвятої Богородиці Української греко-католицької церкви 1905 року побудови. Пожежа в церкві, розташованої в селі Лавочне Сколівського району, виникла вдень 10 липня внаслідок розряду блискавки.

Вогонь протягом майже трьох годин гасили три відділення пожежної охорони. Жертв і постраждалих немає, проте врятувати пам'ятку архітектури не вдалося - вціліла лише цегляна каплиця і господарська будівля. Зазначимо, що суха і спекотна погода, яка тривала останні тижні, значно посилила пожежонебезпечну ситуацію в Україні. Тільки на Львівщині за цей час сталося понад півтисячі пожеж.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Катастрофи та природні катаклізми | Переглядів: 1024 | Додав: admin | Теги: буревій, Україна, Шторм
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ