Пн, 2024-04-29, 08:48


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Лютий » 17 » Україну внесли до списку "вибухонебезпечних" країн: протестів не уникнути
11:10
Україну внесли до списку "вибухонебезпечних" країн: протестів не уникнути
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Цьогоріч у світі побільшає протестів, викликаних економічними і промисловими проблемами. Про це свідчать дані незалежної мережі дослідників громадської думки WIN-Gallup International, повідомляє "Сегодня".

Найбільш вибухонебезпечною з погляду протестних настроїв країною в світі, там, де жителі очікують економічних потрясінь, є Ірландія. Тут 74% громадян кажуть про можливість протестів.

Далі йдуть Франція (72%), Китай (71%), Бельгія (67%), Нідерланди (65%), Ліван (66%), Швеція (54%), Боснія і Герцеговина (58%), Фінляндія та Італія (56%). Вивчено настрої в 57 країнах, але чомусь без Греції, де вже розгорнулися протести. І що ще більш дивує: Україна випередила в цьому рейтингу Росію, де масові акції стали темою номер один останнім часом. Країною ж, де навряд чи відбудуться будь-які економічні протести, виявився Афганістан.

У рейтингу протестних настроїв-2012 Україна посідає дивовижну 11-ту позицію - відразу після Італії, яка бореться з дефолтом. Як запевняють дослідники, 55% українців очікують акцій у цьому році, що на 7% більше, ніж показав попередній рейтинг 2008 року, і є найвищим показником за всю історію незалежності України. Раніше пік припадав на 1993 рік, коли 53% українців, опинившись на уламках радянської імперії, також боялися економічних потрясінь і протестів.

"Те, що Україна майже потрапила в ТОП-10 країн з найвищими протестними очікуваннями - не дивно, адже динаміка протестної активності наших громадян досить стрімка. Протест став звичайною формою захисту своїх економічних інтересів та конституційних прав, фактично буденної картиною в Україні", - вважає аналітик Київського міжнародного інституту соціології Дарина Пирогова.

Але, на думку політологів, такі настрої не означають, що у нас все закінчиться черговою революцією.

"Україна - унікальна країна: очікування економічних протестів у нас не завжди збуваються, - зазначив політолог Кость Бондаренко. - Причина - величезний тіньовий сектор, який можна порівняти з двома держбюджетами. Офіційні цифри можуть свідчити, що ось-ось буде соціальний бунт, а його все немає і немає. Й іноземці не можуть зрозуміти, чому в країні, де офіційно більшість населення - за межею бідності, ніхто не виходить на вулиці; чому люди із зарплатою 1000 грн купують шикарні машини і будують будинки. Тому, якщо подивитися на реальну картину, то навряд чи соціальний вибух можливий цього року. До того ж, ми випустили пару в 2005-му, а щоб набрати черговий критичний заряд, потрібно від 13 до 18 років".

Політичні експерти прогнозують зростання протестних настроїв в Україні в 2012 році, а приводом для масового невдоволення може стати фальсифікація парламентських виборів 28 жовтня 2012 року.

Нагадаємо, що в серпні 2011 року з тезою, що давно настав час піднімати народ на боротьбу проти влади, неспроможної керувати країною, погодилися 56,9% молодих українців, 49,8% людей середнього віку і 46,3% старших. Найменше з цим незгодні молоді - 16,4%. І вагалися з відповіддю 26,6% молодих.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 919 | Додав: admin | Теги: Україна, Протести
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ