Сб, 2024-04-20, 02:38


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Січень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Головна » 2011 » Січень » 26 » Уряд навигадував інвестпроектів на сотні мільярдів гривень, бо Азаров уявив себе Аденауером
14:51
Уряд навигадував інвестпроектів на сотні мільярдів гривень, бо Азаров уявив себе Аденауером
Інші останні Новини економіки на сайті holosUA.com/

Уряд сформував базу даних інвестиційних проектів до 2014 р. загальною вартістю 1,1 трлн грн. Про це сьогодні, 26 січня, на засіданні Кабінету міністрів України заявив прем'єр-міністр Азаров, передає "РБК-Україна".

"В рамках доручення президента України, на основі програми торговельно-економічних реформ до 2014 р. сформовано базу даних інвестиційних проектів за напрямками: 125 стратегічно важливих галузевих і регіональних інвестиційних проектів загальною вартістю близько 200 млрд грн, 714 інвестиційних проектів за пріоритетними напрямами економічного і соціального розвитку вартістю близько 900 млрд грн. Під частину цих проектів ми будемо залучати кошти європейських, російських, світових, фінансових структур іноземних приватних інвесторів", - підкреслив Азаров.

Він зазначив, що уряд має намір ініціювати і підтримувати в регіонах і галузях інвестиційні проекти за такими стратегічними напрямами, як розробка морських нафтогазових родовищ, "що дає змогу вийти на видобуток 10,3 млрд кубометрів природного газу і надходження до бюджету додатково близько 1 млрд грн на рік".

Також уряд має намір підтримувати налагодження серійного виробництва літаків Ан-140 та Ан-148, розробку і серійне виробництво турбореактивного двоконтурного двигуна АІ-28 для перспективних модифікацій літаків.

Крім цього, Кабмін буде підтримувати сферу сільськогосподарського машинобудування та технічне переоснащення тракторного виробництва на об'єднанні "Південмаш ім. Макарова", і будівництво комплексу з переробки і збереження сільськогосподарської продукції оптових ринків центральної, західної та південної частин України, що "дасть можливість ринковими методами регулювати ціни на внутрішньому ринку і посилити експортний потенціал вітчизняної сільськогосподарської продукції, надто в умовах значного підвищення світового попиту".

Крім цього, за словами Азарова, уряд планує всіляко підтримувати розвиток металургійного комплексу, і зокрема провести заміну енергомісткого виробництва сталі і прокату енергоефективним на ВАТ "Запоріжсталь" і "Донецький металургійний завод", що "значно знизить собівартість прокату для внутрішнього ринку, а це, перш за все, сприятиме розвитку будівельної галузі та підвищить конкурентоспроможність металургійного виробництва".

Також Кабмін планує підтримати розвиток високих технологій - введення проекту з виробництва супутникової, навігаційної апаратури системи "ГЛОНАСС" і GPS в Харківському інституті радіотехнічних вимірювань.

Як повідомлялося, раніше президент України Віктор Янукович назвав першочергові реформи в 2011 році. На засіданні керівної ради Комітету з економічних реформ 14 січня президент зазначив, що необхідно почати реформи в енергетичному секторі, провадити далі реформи в житлово-комунальній галузі, у сфері розвитку внутрішнього ринку, зокрема, його інфраструктури.

Крім того, Янукович зазначив, що буде продовжено реформу освіти, охорони здоров'я, а реформи в соціальній сфері президент назвав невідкладними. За його словами, вкрай необхідне реформування пенсійної системи.

Слід зазначити, що за оцінками уряду, в 2011 р. в економіку Україні буде залучено понад 100 млрд грн інвестиційних коштів. На виконання доручень президента і прем'єр-міністра України, вже найближчим часом має бути підготовлена програма інвестиційно-інноваційної діяльності на поточний рік.

Уряд буде співпрацювати з усіма великими платниками податків, яких сьогодні налічується близько 1200. Вони створюють до 90% національного ВВП, і державні інвестиційні програми мають враховувати інвестиційні плани великих компаній.

У результаті має бути побудована ефективна модель державно-приватного партнерства, яка не тільки дозволить пришвидшити економічне зростання, а й здійснити в найближчі роки ефективну модернізацію промисловості України.

Азаров порівнює себе з Аденауером та Ерхардом та каже, що модернізувати економіку України тяжко

Масштаб перетворень в українській економіці порівнянний з модернізацією економіки Німеччини після Другої світової війни. Про це заявив прем`єр-міністр України Микола Азаров, коментуючи свою вчорашню зустріч з представниками німецького бізнесу, передає УНІАН.

"Ця зустріч дала привід провести таку паралель: масштаб і складність завдань з модернізації економіки України порівнянний з безпрецедентним післявоєнним перетворенням, яке здійснила Німеччина у 50-х роках минулого століття", - сказав Азаров.

За його словами, тоді перед світом стояло завдання відродження економіки після Другої світової війни, а зараз світ стикається з проблемами зниження темпів економічного зростання і дефіциту ресурсів. "Ці виклики насправді не усвідомлені і не вивчені", - сказав Азаров.

Водночас він зауважив, що перетворення, які відбуваються сьогодні, можуть бути набагато складнішими, ніж ті, що були після Другої світової війни.

Довіка

Конрад Аденауер (1876-1967) - федеральний канцлер, державний і політичний діяч Німеччини, який керував її відновленням після розгрому Третього рейху.

Людвіг Ерхард - другий канцлер ФРН, реформатор, якого вважають творцем "німецького економічного дива" у післявоєнні роки.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини економіки | Переглядів: 847 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ