Пт, 2024-03-29, 09:37


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Червень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Головна » 2010 » Червень » 14 » Уряд підвищить тарифи на ЖКП і запровадить податок на розкіш
16:27
Уряд підвищить тарифи на ЖКП і запровадить податок на розкіш
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/


Тарифи для населення на житлово-комунальні послуги в Україні повинні бути підвищені там, де вони не відповідають своїй собівартості, при цьому навантаження на малозабезпечені верстви населення може бути мінімізоване за рахунок заможних громадян. Про це заявив сьогодні, 14 червня, прем'єр-міністр Азаров в ефірі Першого національного телеканалу.
"Наша позиція проста: там, де тарифи занижені, де не відповідають реальній собівартості, там вони повинні бути переглянуті. Як покрити цю дельту малозабезпеченим - це справа уряду. Жодна малозабезпечена сім'я не платитиме більше. Все навантаження буде перекладене на тих, хто може платити. Якщо таке рішення буде ухвалено", - заявив прем'єр.

При цьому він зазначив необхідність поліпшення якості житлово-комунальних послуг, що надавалися.

"Потрібно розібратися з чинниками, якими визначають ціну газу, тарифи на газ, електроенергію і житлово-комунальні послуги. Структура утворення тарифів повинна залежати від якості послуг", - сказав прем'єр.

Також Азаров висловлюється за запровадження податку на розкіш, при якому власники житла площею понад 500 кв м мають обкладатися високою ставкою оподаткування.

"Більше 500 кв м повинно обкладатися за десятиразовою ставкою оподаткування. Все, що до 500 кв м, взагалі не підлягає оподаткуванню або буде облікова ставка. А все, що понад 500 кв м, повинно обкладатися за високою непропорційною ставкою", - сказав він.

Прем'єр не назвав розмір такої ставки, проте зазначив ускладнення розгляду відповідного законопроекту в парламенті.

"Не просто їх (податки на розкіш) буде запровадити, тому що у нас Верховна Рада далеко не бідних громадян. Прямо скажемо. І деяким доведеться переступати і наступати на горло своїй власній пісні. Я вже проводив таку роботу і говорив, що ви (народні депутати) повинні піднятися над своїми особистими інтересами і міркувати на користь суспільства", - сказав Азаров.

Як повідомлялося, комітет з економічних реформ прогнозує приведення роздрібних цін на природний газ для споживачів (у тому числі для населення й промислових споживачів) до економічно обґрунтованого рівня до 2015 року. Про це йдеться у програмі економічних реформ на 2010-2014 роки, оприлюдненій на сайті президента України.

Відповідно до тексту документа, цей процес має відбуватися планомірно й містити розробку плану заходів щодо переходу від наявного механізму диференціації цін усередині окремих категорій споживачів до встановлення єдиних цін на природний газ.

При цьому має бути запроваджена адресна допомога для незабезпечених громадян.

Крім того, пропонується вдосконалити систему тарифікації, відповідно до якої тарифи на транспортування, зберігання, розподіл і постачання природного газу встановлюються окремо.

У результаті рівень тарифів має відшкодовувати всі економічно обґрунтовані витрати на видобуток, транспортування, зберігання, розподіл і постачання (з огляду на інвестиційну складову) для всіх категорій споживачів.

Раніше міністр житлово-комунального господарства України Олександр Попов повідомив, що домовленості, які українська влада підписала з Росією щодо нової ціни на імпортований природний газ, дозволять не підвищувати ціни на житлово-комунальні послуги.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1030 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ