Чт, 2024-04-25, 09:04


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Липень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Головна » 2010 » Липень » 29 » Уряд України заспокоює: хліб і газ надалі не дорожчатимуть
22:28
Уряд України заспокоює: хліб і газ надалі не дорожчатимуть
Інші останні Новини економіки на сайті holosUA.com/

Уряд України не планує другого етапу підвищення ціни на газ, а має намір визначитися з можливостями покриття собівартості тарифів у кожному конкретному випадку, заявив сьогодні, 29 липня, прем'єр-міністр Микола Азаров, коментуючи рішення Міжнародного валютного фонду (МВФ) про надання нової позики, передає "Інтерфакс-Україна".

"У Меморандумі (затвердженому урядом в рамках співпраці з МВФ) немає (вимог про другий етап підвищення ціни), однозначно. У ньому йдеться про зобов'язання України встановити обґрунтовані тарифи", - сказав він.

При цьому прем'єр розповів, що вже ухвалено рішення про створення національної комісії регулювання тарифів на послуги житлово-комунального господарства, перед якою ставиться завдання проаналізувати вартість послуг в різних регіонах країни, визначити витрати на них, після чого вийти з пропозиціями до уряду про покриття собівартості.

Після цієї роботи, за словами Азарова, можна буде говорити, "яким чином ми частину витрат перекладемо або на державу, або перекладемо на населення, або перекладемо на промислові підприємства".

Прем'єр підкреслив, що при цьому перед підприємствами житлово-комунального господарства поставлено завдання "не перекладати на людей безгосподарність", пояснивши, що уряд наполягає на тому, що населення не повинне оплачувати, наприклад, втрати води і тепла в трубах.

Підвищення вартості газу було однією з умов відновлення співпраці України з МВФ. Фонд погодився надати Україні кредит у розмірі SDR 10 млрд (15,15 мільярда доларів). У заяві, оприлюдненій МВФ, уточнюється, що кошти Україні виділятимуться протягом двох з половиною років. Частину суми - 1,9 мільярда доларів - Україна зможе отримати негайно.

Як повідомлялося, відпускні ціни на природний газ для населення, диференційовані за річним обсягом споживання і наявністю або відсутністю в абонента лічильника, з 1 серпня 2010 зростуть на 50%, повідомляється на веб-сайті Національної комісії регулювання електроенергетики (НКРЕ) України.

Відповідне рішення затверджено постановою комісії №812 від 13 липня 2010 року. Цього ж дня постанова зареєстрована в Міністерстві юстиції України.

Таким чином відпускна ціна на природний газ для абонентів, що споживають не більш ніж 2,5 тис куб м на рік за наявності лічильника, зросте з 483,6 грн за 1 тис куб м до 725,4 грн за 1 тис куб м, за відсутності лічильника - з 531,6 грн за 1 тис куб м до 798 грн за 1 тис куб м.

Ціна на газ для абонентів, що споживають не більш як 6 тис куб м на рік при наявності лічильника, збільшиться з 732 грн грн за 1 тис куб м до 1098 грн за 1 тис куб м, за відсутності лічильника - з 805,2 грн за 1 тис куб м до 1207,8 грн за 1 тис куб м.

Ціна на газ для абонентів, що споживають не більш ніж 12 тис куб м на рік при наявності лічильника, зросте з 1498,8 грн грн за 1 тис куб м до 2248,2 грн за 1 тис куб м, за відсутності лічильника - з 1648,2 грн за 1 тис куб м до 2473,2 грн за 1 тис куб м.

Ціна на газ для абонентів, що споживають понад 12 тис куб м на рік за наявності лічильника, збільшиться з 1790,4 грн грн за 1 тис куб м до 2685,6 грн за 1 тис куб м, за відсутності лічильника - з 1968,6 грн за 1 тис куб м до 2954,1 грн за 1 тис куб м.

Азаров не бачить підстав для подорожчання хліба

В уряді України не бачать підстав для підвищення цін на хліб, заявив прем'єр-міністр Микола Азаров. "Нас влаштовує оптимальна ціна (на зерно), при якій ціна на хліб збережеться, - всі умови для цього є", - сказав він, відповідаючи на запитання про можливість підвищення ціни на хліб.

Прем'єр зазначив, що в країні "запас зерна достатній, врожай непоганий", і додав, що уряд докладе всіх зусиль для збереження ціни на хліб на нинішньому рівні.

Як повідомлялося раніше, міністр аграрної політики Микола Присяжнюк не виключає можливості підвищення цін на хліб із зерна нового врожаю. Про це чиновник заявив на прес-конференції в Житомирі, 27 липня. За словами Присяжнюка, питання ціни на хліб у країні залишається складним.

"З одного боку, ми задоволені, що ціна на зерно зростає, з іншого боку - розуміємо, що є виробники зерна і є переробна галузь - виробники хліба, які не зможуть утримати цінову політику, оскільки ціна на зерно зросла", - сказав він.

Очільник МінАП зазначив, що міністерство відповідає здебільшого за обсяги виробництва, якість обробки землі, сівозміну й родючість землі, а за цінову політику - Мінекономіки.

За словами міністра, він намагався переконати членів уряду в тому, що вирощений хліб необхідно продати якомога дорожче, щоб мати обігові кошти й бути конкурентоздатними.

На думку Присяжнюка, Мінекономіки й Міністерство соціального захисту повинні продумати механізми захисту незаможних.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини економіки | Переглядів: 1102 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ