Чт, 2024-03-28, 14:11


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Жовтень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Головна » 2010 » Жовтень » 4 » Уряд визнає владу президента над собою: нехай готується до звільнень
14:35
Уряд визнає владу президента над собою: нехай готується до звільнень
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

   Уряд України на засіданні в понеділок схвалив проект закону про Кабінет міністрів, який передбачає призначення прем'єра президентом, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Президент України має визначене Конституцією право призначати прем'єр-міністра України за згодою Верховної Ради України. Визначає кандидатуру, яку подає на узгодження парламенту і у випадку, якщо парламент конституційною більшістю підтримує цю кандидатуру президента, Україна призначає прем'єра", - сказав міністр юстиції України Олександр Лавринович.

"Потім за поданням прем'єра призначаються всі члени Кабміну, а також керівники центральних органів виконавчої влади", - додав міністр.

Прем'єр-міністр Микола Азаров дав доручення Міністерству юстиції підготувати проекти документів, що стосуються приведення законодавства у відповідність до Конституції 1996 року. За його словами, першим з них стане закон про Кабмін.

Він зазначив, що Міністерство юстиції має напрацювати відповідний проект документів і у міру готовності цих документів подавати на розгляд уряду.

Як вважає Азаров, ухвалення нового закону про Кабінет міністрів України укріпить виконавчу гілку влади. "Ухвалення цього закону дозволить укріпити систему організації роботи виконавчої влади", - сказав Азаров.

За його словами, відповідно до цього законопроекту, уряд є найвищим органом виконавчої влади і відповідальний перед президентом України і підконтрольний та підзвітний Верховній Раді.

Крім того, Азаров зазначив, що розраховує на те, що Верховна Рада найближчим часом ухвалить необхідні законопроекти. "Одночасно розраховуємо на відповідальну оперативну роботу Верховної Ради України, яка розглядатиме законопроекти, необхідні для конституційної організації державної влади як невідкладні", - сказав Азаров.

Скасована рішенням КС коаліція підпише нову угоду

Прем'єр Микола Азаров також заявив, що сьогодні представники парламентської коаліції підпишуть нову угоду про співпрацю.

"Сьогодні ми з нашими партнерами по коаліції підпишемо угоду, яка підтвердить всі наші домовленості, зафіксовані в попередній коаліційній угоді", - сказав Азаров.

"Ту плідну роботу, яка проводилася в парламенті на підтримку рішень уряду, буде продовжено", - зазначив Азаров.

Зазначимо, Конституція України 1994 року, повернена в дію рішенням КС від 1 жовтня, не передбачає формування коаліції у Верховній Раді.

1 жовтня Конституційний Суд ухвалив рішення про скасування політреформи 2004 року. Зокрема, КС визнав таким, що не відповідає Конституції України, Закон "Про внесення змін до Конституції України" від 8 грудня 2004 року №2222-IV через порушення процедури його розгляду і ухвалення.

Цей закон передбачав перехід від президентсько-парламентської до парламентсько-президентської форми правління, формування уряду коаліцією депутатських фракцій, продовження терміну повноважень Верховної Ради до 5 років.

КС відновив дію Конституції України 1996 року і звернувся до органів державної влади з вимогою невідкладно привести українське законодавство у відповідність з Основним законом.

Єфремов: Янукович змінить склад Кабміну

Лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов заявляє, що президент України Віктор Янукович змінить склад уряду після того, як парламент приведе закон про Кабмін у відповідність з Конституцією 1996 року.

Він нагадав, що відповідно до Конституції, що діє нині, у складі уряду мають працювати на двох віце-прем'єрів менше. "Це рішення президента може бути ухвалене після того, коли буде приведений у відповідність з Конституцією 1996 року закон про Кабінет міністрів", - сказав Єфремов.

Він підкреслив, що на поточному пленарному тижні парламент буде готовий розглянути це питання. Єфремов не уточнив, кого саме в уряді торкнеться скорочення.

За його словами, рішення президента "буде зваженим". Єфремов вважає, що люди, що входять сьогодні до складу уряду, звільнені не будуть, і їм дістануться відповідальні пости.

Єфремов говорить, що фракція Партії регіонів також не ставить перед собою завдання прийняти до місцевих виборів нову редакцію закону про мови. За його словами, фракція Партії регіонів продовжує працювати над цим документом і виконає вимоги своїх виборців.

При цьому, додав він, профільний комітет ВР бойкотує розгляд цього документа. "Ми почекаємо ще якийсь час, і наполягатимемо на розгляді документа в сесійному залі. Зараз не стоїть питання розглянути його перед виборами. Та стоїть в цілому питання про його ухвалення", - додав Єфремов.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 900 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ