Сб, 2024-04-20, 16:39


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2022 » Вересень » 20 » Усі логістичні шляхи загарбників на півдні ЗСУ тримають під вогневим контролем - Гуменюк
10:53
Усі логістичні шляхи загарбників на півдні ЗСУ тримають під вогневим контролем - Гуменюк
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Українські військові на півдні тримають під вогневим контролем усі логістичні шляхи російських загарбників і продовжують знищувати ворожі баржі з технікою та живою силою. Про це повідомила керівниця об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк.

За її словами, активні дії ЗСУ на півдні змушують росіян протидіяти та посилювати обстріли лінії фронту та тилових районів. Вночі росіяни атакували за допомогою дронів-камікадзе портову інфраструктуру Очакова, зазначила Гуменюк.

"Ситуація досить напружена, досить інтенсивна і досить результативна. Ситуація дійсно така, що не дає абсолютно розслабитись, і ми готові до того, що наші активні дії спонукають ворога до відповідної протидії. Наразі зафіксовані факти використання дронів-камікадзе на нашому напрямку цієї ночі. За допомогою них була атакована портова інфраструктура Очакова, спалахнула пожежа. На щастя, постраждалих нема", - повідомила речниця.

Також ворог обстріляв у Березнеговатому зерновий елеватор, є постраждалі. За словами речниці, по Нікопольському району росіяни випустили понад 100 снарядів з реактивних систем залпового вогню та важкої артилерії. Такі провокації спрямовані те, аби спонукати ЗСУ ударити у відповідь в бік Запорізької АЕС, зазначила Гуменюк.

"Діватися їм (загарбникам – ред.) вже нікуди, оскільки ми продовжуємо вогневий контроль і над транспортними артеріями, і над намаганням ворога налаштувати альтернативні переправи. Так, за минулу добу і за цю ніч знову відправлені баржі на дно, знову відправлені запаси окупантів з боєприпасами і важкою технікою за курсом «руского воєнного корабля», але в них ще запасів багато і намагань також", - зазначила Гуменюк.

Вона уточнила, що загалом на баржу поміщається від 5 до 10 автівок та до 20 осіб.

Відповідаючи на запитання щодо наміру загарбників провести «референдум» на Херсонщині, Гуменюк зазначила: «Виходячи з того, скільки разів вони переносили ці дати, вони вже самі заблукали в своїх скрєпах. Починаючи з квітня – перенесення і перенесення дат».

Як повідомляли ЗМІ, Збройні сили України з 24 лютого по 20 вересня ліквідували близько 54 тисячі 810 російських військових, що на 160 осіб більше порівняно з попередньою добою.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 324 | Додав: adminA | Теги: гуменюк, ЗСУ, вогневий контроль, логістичні шляхи загарбників, Південь
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ