Пт, 2024-04-26, 09:05


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2013 » Квітень » 24 » Уся країна просить Януковича звільнити Юлю до Великодня
10:23
Уся країна просить Януковича звільнити Юлю до Великодня
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/
Громадські діячі, представники творчої інтелігенції, депутати різних рад Черкаської області (всього 19 осіб) звернулися до президента Віктора Януковича з відкритим листом, повідомляє УНІАН.

Клопотання, зокрема, підписали заслужений художник України, народна майстриня Олександра Теліженко, народна майстриня України, голова Спілки народних майстрів Черкаської області Ольга Мартинова, голова обласної організації "Просвіта" Олена Фещенко та інші.

Автори листа дякують президенту за помилування Юрія Луценка та Георгія Філіпчука і зазначають, що тепер суспільство очікує наступного кроку - звільнення Юлії Тимошенко. Вони зазначають, що "помилування цих опозиційних політиків дає надію українцям на припинення політичних репресій, відновлення верховенства права, повернення нашої держави на демократичний європейський шлях розвитку".

Тож у своєму листі вони просять президента "проявити милосердя і, відповідно до християнської традиції, до свята Великодня прийняти рішення про звільнення Юлії Володимирівни Тимошенко від відбування покарання, а також здійснити її повну юридичну і політичну реабілітацію".

Про помилування Тимошенко попросили ще й відомі харків'яни

Кілька десятків відомих харків'ян підписали клопотання до президента Віктора Януковича з проханням помилувати екс-прем'єра Юлію Тимошенко. Про це повідомила прес-секретар Харківської обласної організації ВО "Батьківщина" Юлія Германова.

За її словами, клопотання, зокрема, підписали Герой України Андрій Рівчак, архієпископ Харківський і Полтавський УАПЦ Ігор (Ісіченко), народний артист СРСР, заслужений артист України Вадим Мулерман, диригент молодіжного симфонічного оркестру "Слобожанський" Шаліко Палтаджян, поетеса Ніна Виноградська, керівник фракції "Батьківщина" у Харківській облраді Людмила Бєлова, заслужений журналіст Євген Маслов та інші.

Германова зазначила, що відомі харків'яни просять президента "проявити милосердя і за християнською традицією до свята Великодня прийняти рішення про звільнення Юлії Володимирівни Тимошенко від відбування покарання, а також здійснити її повну юридичну і політичну реабілітацію".

За її словами, у зверненні зазначається, що після помилування посадових осіб уряду Тимошенко Юрія Луценка та Георгія Філіпчука "суспільство очікує від Януковича наступного кроку, а саме - помилування лідера української опозиції".

Як відомо, Тимошенко засуджена до 7 років позбавлення волі за перевищення повноважень при підписанні газової угоди з РФ в 2009 році.

Янукович 7 квітня після звернення омбудсмена помилував ув'язненого екс-главу МВС Луценка. У той же день він вийшов з колонії.

Тоді глава держави, отримавши звернення омбудсмена, доручив Комісії з питань помилування невідкладно розглянути звернення.

22 квітня до Януковича з клопотанням про звільнення Тимошенко звернулися відомі громадські діячі, представники експертного та політологічного співтовариства України, юристи, лідери опозиції. В цілому звернення підписали понад 30 експертів і політологів.

19 квітня президент України Віктор Янукович передав до комісії при президентові України з питань помилування звернення жінок-депутатів Лілії Гриневич, Марії Матіос, Людмили Денісової, Олександри Кужель та Ірини Луценко до глави держави з проханням помилувати Тимошенко.

Комісія повинна розглянути це звернення та внести свої пропозиції главі держави.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 910 | Додав: adminA | Теги: великдень, Янукович, уся країна, юля
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ