Пт, 2024-04-26, 00:20


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2022 » Вересень » 27 » Успішно врізався в астероїд космічний корабель NASA. ВІДЕО
13:58
Успішно врізався в астероїд космічний корабель NASA. ВІДЕО
Інші останні Новини науки і технології на сайті holosUA.com/

космос корабель NASA астероїд діморф Космічний корабель NASA успішно врізався в астероїд Діморф приблизно за 10,9 мільйона кілометрів від Землі — під час цього експерименту визначали, чи може удар трохи збити космічний камінь із курсу. Про це повідомляє Bloomberg.

NASA запустило свій космічний корабель DART у листопаді 2021 року саме для того, щоб він зіткнувся з астероїдом розміром із футбольний стадіон на швидкості 22 526 кілометрів на годину. Ця місія є першою демонстрацією NASA ініціативи, яка спрямована на захист Землі від можливості небезпечного зіткнення з астероїдом.

Місія DART заявила, що вони потрапили в Діморф всього за 17 метрів від його центру. Якщо виміри покажуть, що курс астероїда хоч трохи змінився, космічне агентство визнає місію успішною.

Камера на борту космічного корабля зняла крупний план астероїда за кілька хвилин до краху. Окремий космічний корабель, запущений із DART перед зіткненням, теж зробив знімки зіткнення, NASA поділиться цими зображеннями найближчими днями. Космічні телескопи «Хаббл» і «Джеймс Вебб» теж спостерігали удар.

Діморф насправді є місячним астероїдом, що обертається навколо набагато більшого астероїда під назвою Дідім. Тепер, коли DART врізався в Діморф, астрономи на Землі найближчими тижнями спостерігатимуть за системою астероїдів за допомогою оптичних та радіолокаційних телескопів, щоб побачити, як космічний корабель змінив орбіту астероїда навколо Дідіма. Безпосередньо перед зіткненням орбіта Діморфа навколо Дідіма становила трохи менше ніж 12 годин. NASA очікує, що зіткнення DART може змінити орбіту на кілька хвилин.

Астероїд Діморф не рухається до нашої планети, але саме його обрали, щоб перевірити метод відхилення. Якщо в майбутньому буде помічено небезпечний астероїд, що прямує до Землі, можливо, NASA або якесь інше космічне агентство відправить космічний корабель, щоб протаранити його, як це зробив DART. Таке зіткнення може дати достатньо імпульсу, щоб трохи змінити траєкторію астероїда, аби згодом він благополучно пролетів повз Землю.

Місію DART запустили 24 листопада 2021 року. Апарат подолав 11 мільйонів кілометрів, щоб дістатися до Діморфа. У грудні DART передав на Землю перші фото з космосу.

Наразі Землі ніщо не загрожує, але, за даними вчених, навколо нашої планети до 40% усіх близьких астероїдів здатні «стерти в порошок» цілі мегаполіси. Існує ймовірність в 1%, що в найближчі 100 років Земля «отримає удар» від 100-метрового чи більшого астероїда. За оцінками фахівців, такі небесні тіла можуть завдати непоправної шкоди, а більші тіла — негативно вплинути на всю земну цивілізацію.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини науки і технології | Переглядів: 261 | Додав: admin | Теги: астероїд, космос, діморф, корабель, NASA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ