Чт, 2024-05-02, 11:44


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Березень » 7 » Утримувати іммігрантів Франції затратно
17:04
Утримувати іммігрантів Франції затратно
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

У Франції дуже багато іммігрантів, заявив президент країни Ніколя Саркозі, який обирається на другий термін, під час телевізійних дебатів в ефірі France 2. Французька система інтеграції працює погано, визнав він: іммігранти важко асимілюються, а їхнє утримання затратне для країни.

"Бути відкритою країною для Франції - вже традиція. Про те, щоб закритися від мігрантів, не може бути й мови. Ви запитаєте - чому ж наша імміграційна система працює все гірше і гірше? Тому що на території нашої країни дуже багато іноземців, і ми більше не можемо забезпечувати їх житлом, робочими місцями і школами", - цитують французького президента Вести.ru.

Для "перезапуску" інтеграції в хороших умовах необхідно вдвічі скоротити число іммігрантів: "від 180 тисяч перейти до 100 тисяч", і, за розрахунками Саркозі, це можна здійснити протягом наступних п'яти років, повідомляє РИА "Новости". Інакше французька система інтеграції буде паралізована, застеріг голова держави.

Президент також запропонував запровадити обмеження для доступу іноземців до системи соціальної допомоги малозабезпеченим, передає "Інтерфакс". "Допомогу активної солідарності" (RSA) і допомогу по старості президент пропонує надавати іноземцям тільки після десяти років легального проживання та п'яти років роботи на території Франції, а отримання мінімальної соціальної допомоги буде контролюватися що 18 місяців.

"Тим, хто не проходить навчання і не працює, ми будемо нав'язувати сім годин суспільно-корисної праці, оплачуваної за тарифами, порівнянними з мінімальною зарплатою", - пояснив він, додавши, що потрібно виходити "з логіки прав і обов'язків".

Висловив Саркозі і своє ставлення до законопроекту про право голосу іноземців на муніципальних виборах, пише РБК. Надання такого права іноземцям призведе до громадського голосування, що означатиме підрив республіки, оголосив він.

Асиміляція ж більш успішно буде проходити за умови, що іноземці будуть знати французьку мову і цінності республіки, вважає президент. Тому він запропонував ввести спеціальний іспит для тих, хто захоче приїхати в рамках об'єднання сім'ї, зазначивши, що це не стосуватиметься дітей до 15 років.

Ніколя Саркозі, який сам є вихідцем з родини іммігрантів, відомий своїм радикальним ставленням до питань міграційної політики. За його президентства в 2010 році Франція почала масштабну кампанію з виселення великої кількості циган, які нелегально проживали у країні, в рамках жорстких заходів щодо наведення ладу в країні.

Рішення про масове виселення циган було ухвалено після низки нападів на поліцейські дільниці. Заворушення і заколоти в липні в місті Греноблі виникли слідом за перестрілкою, в якій поліція вбила ймовірного учасника збройного пограбування.

Французька влада тоді заявила, що, табори, в яких мешкали цигани, були "джерелом торгівлі людьми, страхітливих умов життя, експлуатації дітей з метою жебрацтва, проституції та злочинності", і почала висилати циган.

У середині лютого Саркозі оголосив про свій намір балотуватися на другий термін. "Не намагатися завоювати довіру співгромадян у такий складний момент для Франції та Європи загалом було б зрадою", - заявив він.

Президентські вибори у Франції мають відбутися 22 квітня 2012 року. За даними останніх опитувань, головний суперник Саркозі, кандидат від Соціалістичної партії Франсуа Олланд, і далі випереджає чинного президента.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 900 | Додав: adminA | Теги: Утримувати іммігрантів Франції затр
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ