Пт, 2024-03-29, 09:06


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Травень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Головна » 2010 » Травень » 5 » В Афінах демонстранти все палять і громлять: є жертви
21:59
В Афінах демонстранти все палять і громлять: є жертви
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/


Три людини загинули в Афінах у пожежі банку, підпаленого в середу демонстрантами, що протестують проти дій місцевого уряду. Будівлю банку було підпалено пляшками із запалювальною сумішшю.
Ця пожежа не єдина. Ще одна пожежа сталася на вулиці Амаліас (недалеко від парламенту країни), там також горить пожежна машина. Третю пожежу зареєстровано в середу під час зіткнень демонстрантів з поліцією в Афінах - охоплено полум'ям управління номархії (області) Афін, передає РИА "Новости".

Що стосується першої пожежі - в банку, то вона вочевидь найсерйозніша. "Пожежники виявили в банківському відділенні трьох загиблих", - повідомила співбесідниця агентства.

Раніше представник пожежної охорони повідомив журналістам, що "в будівлі (банку) замкнуто людей, ми вживаємо заходів для їх евакуації". Трохи пізніше повідомлялося, що "з будівлі було звільнено чотири людини - двох чоловіків і дві жінки". Також повідомлялося, що в гасінні вогню беруть участь сім пожежних розрахунків у складі 21 вогнеборця. Через пожежі п'ятеро осіб було доставлено до лікарні.

Сотні демонстрантів закидали камінням спецназ у будівлі парламенту Греції. Маніфестанти спробували було прорвати кордон поліції, проте їх розігнала варта за допомогою сльозогінного газу. Молоді люди, що відійшли на деяку відстань, з чорними масками на обличчі далі жбурляють камінням і пляшками в поліцейських, що прикриваються пластиковими щитами. Інша група демонстрантів била вітрини магазинів, передає ИТАР-ТАСС.

Представники уряду Греції раніше заявляли, що не вдаватимуться до силових акцій, вважаючи, що населення має право висловити на мітингах свою думку. Поліцейських у кордонах виставляють у десятки разів менше, ніж є демонстрантів. Водомети не використовують.

За оцінками поліції, в нинішньому марші вулицями міста до парламенту Греції беруть участь близько 27 тисяч протестувальників, проте, за підрахунками очевидців, до будівлі головного законодавчого органу країни прийшло не менш ніж 40 тисяч осіб. Зі свого боку, профспілки, які організували акцію протесту, стверджують, що в страйку задіяно 100 тисяч осіб, зазначає "Інтерфакс". Це наймасштабніша акція протесту з початку кризи в Греції, що спалахнула наприкінці минулого року.

Зазначимо, в середу в Греції проводиться загальний страйк. Закрито аеропорти, залізничні вокзали, зупинено рух поромів.

Греція опинилася на межі банкрутства через неможливість рефінансувати 300-мільярдний борг. Уряд погодився урізати витрати на 30 мільярдів євро за наступні три роки в обмін на 110 мільярдів євро кредитної допомоги ЄС і МВФ.

Доходи держслужбовців планується скоротити на 8%, з початку поточного року зниження становитиме близько 15%. Скасовуються 13-та і 14-та зарплатня і пенсія, які отримували службовці та пенсіонери в держсекторі, вони замінюються доплатою в сумі не більше 1000 євро на рік.

Вдруге за два місяці підвищується ПДВ (з 21% до 23%), податки на паливо, спиртні напої, сигарети. На 8% скорочується фінансування міністерств, парламенту, бюджети поліції, пожежної і берегової охорони.

Вчора в Афінах пройшли багатотисячні акції протеступроти політики уряду. Профспілки наполягають на скасуванні ще не прийнятих заходів, заявляючи, що ті утискають права робітників і пенсіонерів. За кризу мають розплачуватись ті, хто її влаштував, заявляють протестувальники, маючи на увазі банки та спекулянтів на міжнародних ринках.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 986 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ