Чт, 2024-04-25, 00:32


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Серпень » 11 » В Англії вдалося припинити безлади на вулицях. Британський парламент проведе екстрене засідання
15:06
В Англії вдалося припинити безлади на вулицях. Британський парламент проведе екстрене засідання
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

Порівняно спокійно - уперше з початку нічних погромів у Лондоні й інших містах Великобританії - минула ніч з середи на четвер, передає РИА "Новости".

Посилені наряди поліції несуть нічне чергування на вулицях Лондона, Бірмінгема, Манчестера, Ліверпуля, Бристоля, Глостера, Ноттінгема та інших британських міст, де в попередні дні вирували сутички молодіжних банд з поліцією, вандалізм, підпали і мародерство.

- Перші тюремні терміни отримали учасники заворушень у Манчестері
- Сьогодні британський парламент проведе екстрене засідання
- У Англії інтернет-продажі бейсбольних біт і кийків за добу збільшилися на 5000%

Для Лондона, правопорядок в якому забезпечують 16 тисяч поліцейських, це друга тиха ніч. Єдиним вогнищем занепокоєння, за повідомленнями британських ЗМІ, цієї ночі став район Елтхем на південному сході Лондона, де спостерігається протистояння місцевих жителів і поліції, проте і там воно не переросло в активні заворушення.

У Бірмінгемі вночі за порядком допомагають стежити представники різних громад. Вони зібралися вшанувати пам'ять безневинно загиблих трьох молодих людей, на смерть збитих у ніч проти середи автомобілем, за кермом якого був один з учасників безладів. Загиблі - двоє братів 20 і 31 рік, також їхній 21-річний друг - належали до пакистанської громади і минулою ночі разом з іншими жителями міста вийшли на захист своїх районів від погромників.

Батько одного із загиблих, Тарік Джахан, публічно звернувся до присутніх з емоційною промовою, закликавши всі громади до примирення і спокою.

"Сьогодні ми стоїмо тут, щоб просити всіх молодих людей заспокоїтися, а наші громади - об'єднатися. Це не расове питання. Чорношкірі, азіати, білі, - ми всі живемо разом. Навіщо вбивати один одного? Я втратив свого сина. Наступайте, якщо ви хочете втратити своїх синів. Якщо ні, то заспокойтеся і розходьтеся по домівках", - сказав убитий горем чоловік.

Британські суди цієї ночі, як і добу тому, відкриті для того, щоб встигнути розглянути справи всіх заарештованих за підозрою в участі у заворушеннях.

Поліція вже заарештувала понад 800 осіб у Лондоні і ще більш ніж 500 - в інших містах країни. Приблизно 250 учасникам безладів вже висунуто звинувачення в порушенні громадського порядку, заподіянні шкоди чужому майну, грабунках і крадіжках.

Декілька чоловік вже отримали тюремні терміни тривалістю до шести місяців.

Перші тюремні терміни отримали учасники заворушень у Манчестері

Двох учасників масових заворушень у Манчестері засуджено до 10 і 16 тижнів тюремного ув'язнення. У поліції вердикт суду назвали "першим з багатьох".

Раніше суди в Лондоні та інших містах країни перейшли на цілодобовий режим роботи. Звинувачення, висунуті більшості підсудних, пов'язані з крадіжками з магазинів.

Перед правосуддям постають люди різного віку, деяким обвинуваченим ледь виповнилося 11 років. При цьому переважну більшість підсудних визнають винними.

Зокрема перші вироки винесені в Манчестері, де двох учасників заворушень засудили до 10 і 16 тижнів тюремного ув'язнення.

Деякі магістратські суди перейшли на цілодобовий режим роботи: слухання йшли безперервно один за одним всю ніч проти середи і четверга.

Звинувачення, висунуті більшості підсудних, пов'язані з крадіжками з магазинів - найчастіше це незаконне проникнення в приміщення або крадіжка зі зломом. Однак деякі затримані звинувачуються в підбурюванні до грабунків та інших незаконних дій за допомогою соціальних мереж.

Доказами проти деяких підсудних є їхні фотографії з награбованими товарами, які вони самі виклали у Facebook або Twitter.

Сьогодні британський парламент проведе екстрене засідання

Парламент Великої Британії буде достроково відкликаний з літніх канікул на одноденне екстрене засідання, яке пройде в четвер, щодо заворушень у країні.

Засідання Палати громад розпочнеться об 11.30 за британським літнім часом (13.30 за київським).

Прем'єр-міністр Великої Британії Девід Кемерон зробить заяву, після чого депутати палати проведуть дебати.

Всі екскурсії по будівлі парламенту, які традиційно проводяться в період літніх канікул, у четвер скасовано, проте буде відкрито безкоштовний доступ охочих на публічний балкон Палати громад, звідки можна спостерігати за засіданнями, йдеться в повідомленні на сайті парламенту.

У цьому десятилітті британський парламент достроково викликався з канікул лише двічі: у 2001 році після терактів 11 вересня і в 2002 році для обговорення "досьє з Іраку", що поклало початок британській участі в іракській кампанії.

Кемерон раніше висловив сподівання, що екстрене засідання дасть йому можливість викласти весь комплекс заходів, ухвалених і вжитих владою Великої Британії для боротьби з масштабними масовими заворушеннями.

Очікується, що Кемерон також відзвітує про свої зустрічі з керівництвом поліції в Лондоні та Бірмінгемі, де він побував напередодні ввечері.

Крім того, деякі депутати висловили думку про те, що позапланове засідання дасть змогу обговорити ситуацію на світових фінансових ринках як додаткового пункту порядку денного.

10 серпня британська влада обіцяла виявити твердість у боротьбі з вуличними заворушеннями та пограбуванням магазинів, що охопили Лондон та інші міста країни. Поліції дозволено звертатися до будь-якої тактики, зокрема застосовувати кийки та водомети, аби покласти край насильству. А "псевдотурбота" про права людини не дасть завадити арештам мародерів, заявив прем'єр-міністр Девід Камерон.




За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 772 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ