Чт, 2024-04-25, 23:08


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2017 » Січень » 31 » В Авдіївку везуть генератори і польові кухні
14:49
В Авдіївку везуть генератори і польові кухні
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський повідомив у Facebook, що в Авдіївку постійно надходять додаткові електрогенератори і польові кухні, їжу готують на стадіоні "Хімік", де встановлено наметове містечко. Крім того, в термосах розвозять по місту гарячу їжу й окріп. Із сусідніх Бахмута, Слов'янська і Дніпра в Авдіївку завозять харчові продукти, теплі речі та засоби гігієни.

"Жителі Авдіївки отримують гаряче харчування і чай. Нацполіція організувала достатню кількість патрулів для забезпечення в місті порядку. Соціальні працівники та дільничні інспектори постійно працюють з жителями. Паніки в місті немає", - написав Жебрівський.

За його словами, Авдіївському коксохіму вдалося забезпечити обігрів міста: "Середня температура в квартирах 15 градусів тепла. Всі комунальні служби міста забезпечені паливом", - повідомив глава Донецької облВЦА.

"На стадіоні налагоджена супутниковий зв'язок. Є вся необхідна оргтехніка та інтернет", - додав він.

Як зазначає кореспондент Інтерфакс-Україна, в самому пункті обігріву на стадіоні працюють близько 30 співробітників ДСНС, правоохоронці, військовослужбовці ЗСУ, а також 25 військовослужбовців Національної гвардії України.

Як розповів один з рятувальників, пункт був розгорнутий близько 8.00 ранку, за перші три години туди звернулися близько сотні місцевих жителів, в основному люди похилого віку. Планується, що пункт буде працювати цілодобово.

Також на своїй сторінці в соцмережі Twitter Жебрівський повідомив, що очікуваного режиму тиші в Авдіївці немає, евакуйовані чотирьох тяжкохворих і людей з особливими потребами.

"Вивезли з Авдіївки до Костянтинівки 4 тяжкохворих і людей з особливими потребами. Режиму тиші все ще немає", - написав Жебрівський.

Пізніше у Facebook він додав, що в Авдіївці поранений один місцевий житель.

Щодо евакуації в цілому Жебрівський підкреслив, що рішення про повномасштабну евакуацію не ухвалювалося, але до неї повністю підготувалися.

Він також повідомив про те, що військовослужбовці цивільно-військового співробітництва допомагають родині, котра побажала вивезти з міста своїх дітей, організувати цей процес.

У свою чергу віце-прем'єр - міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Зубко повідомив, що в Авдіївці опрацьовується можливість здійснення комутації електричних мереж від діючої лінії електропередач 35 кВ.

"У місті опрацьовується можливість здійснення необхідної комутації електричних мереж від діючої лінії електропередач 35 кВ", - написав Зубко на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook.

За його словами, в місті забезпечується координація дій груп розмінування Міноборони, а також підрозділів ДСНС, забезпечується правопорядок.

Москаль закликає Гройсмана направити 200 вагонів лісу із Закарпаття в Авдіївку

Голова Закарпатської обласної державної адміністрації Геннадій Москаль закликає прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана доручити Державному агентству лісових ресурсів відправити з Закарпатської області в Авдіївку, яка залишилася без опалення, 200 вагонів з лісом.

"Закликаю прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана дати термінове доручення Державному агентству лісових ресурсів відправити із Закарпаття в замерзаючу Авдіївку 200 вагонів з лісом", - написав Москаль на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook у вівторок.

За його словами, протягом минулого року держлісгоспи з усієї України під виглядом дров намагалися вивезти до Євросоюзу масу деревини, яка була зупинена на кордоні. "Зараз склади Закарпаття забиті зупиненими "дровами", всього їх зібралося близько двохсот залізничних вагонів", - написав глава обладміністрації.

"Я знаю, як нині є жителям Авдіївки, які серед зими залишитися без опалення... Тому пропоную негайно відправити в Авдіївку із Закарпаття деревину, не заарештовану судом і яка не є речовим доказом у кримінальних провадженнях (а це маса лісу). Частина лісу при цьому можна віддати на передову нашим військовим для будівництва укріплень і обігріву", - додав Москаль.

Нагадаємо, 29 січня бойовики провели штурмові дії в районі Авдіївської промзони з метою захоплення позицій ЗСУ, є втрати з обох сторін. Внаслідок обстрілів місто залишилося без енергопостачання, електроенергії і тепла.

Президент Петро Порошенко 30 січня перервав свій робочий візит до Німеччини через події в Авдіївці.

У ніч на 31 січня бойовики обстріляли Авдіївку із заборонених мінських угодами РСЗВ БМ-21 "Град". За угодами, ці установки повинні бути відведені на 70 км від лінії розмежування. Однак бойовики стріляли з Донецька.

В Авдіївці оголосили надзвичайний стан, ДСнС терміново перекидає в місто додаткові технічні засоби. Авдіївському коксохімічному заводу (АКХ), найбільшому в Європі коксохімічному підприємству, що входить до групи "Метінвест", який зупинив роботу після обстрілів внаслідок знеструмлення, вдалося зберегти автономну генерацію електроенергії на заводі і обігрів Авдіївки на коксовому газі.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 882 | Додав: adminA | Теги: генератори, польові кухні, Авдіївк
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ