Сб, 2024-05-04, 22:34


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Березень » 1 » В Азербайджані безлади: голову РДА закидали яйцями, а його дім підпалили. ВІДЕО
15:55
В Азербайджані безлади: голову РДА закидали яйцями, а його дім підпалили. ВІДЕО
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

В азербайджанському райцентрі Губа, що за 170 кілометрів на північ від Баку, спалахнули масові заворушення. Заворушення в Губі почалися через висловлювання голови районної адміністрації Рауфа Хабібова, який днями звинуватив місцевих жителів у продажності, передає Lenta.ru з посиланням на азербайджанські ЗМІ.

Вранці 1 березня біля будівлі районної адміністрації розпочався мітинг (за інформацією місцевих ЗМІ, в ньому взяли участь до 10 тис мешканців району). Вони вимагали вибачень Хабібова і його відставки.

Голова районної адміністрації виступив перед присутніми і вибачився, заявивши, що жителі району "дорогі йому". Однак присутні цим не задовольнилися, продовжуючи вимагати, щоб чиновника зняли з посади.

Натовп закидав Хабібова яйцями, потім група протестувальників увірвалася в будівлю адміністрації і розгромила гостьову кімнату. Поліція стала розганяти мітингувальників, застосувала сльозогінний газ. Для того щоб взяти ситуацію під контроль, в місто також стягують військовослужбовців внутрішніх військ.

За останніми даними, заворушення ще тривають і навіть переросли в підпали. Мітингувальники "громлять об'єкти, що належать главі виконавчої влади".

Зокрема, демонстранти підпалили будинок Хабібова. За одними даними, пожежу вдалося швидко згасити, за іншими - протестувальники не підпускали до будівлі пожежників, і вона зрештою догоріла. Крім того, підпалено підсобні приміщення районної адміністрації та чайхану.

Точної інформації про затриманих поки що немає. Агентство Vesti.az, посилаючись на поліцію, передає, що затримань не було. Тимчасом Contact.az стверджує, що затримано вже 200 людей і що інші учасники заворушень вимагають звільнити земляків.

В азербайджанський райцентр Губа, де сталися заворушення, спрямовані бронетехніка та підрозділи внутрішніх військ, повідомляє Contact.az. За інформацією видання, туди йдуть три БТРа, кілька водометних машин, а також 10 вантажівок з військовослужбовцями.

Місцева поліція не змогла придушити заворушення своїми силами. "Поки ми власними силами намагаємося тримати ситуацію під контролем, але чекаємо підмоги", - заявив заступник начальника управління поліції району Азер Рзаєв.

Раніше міжнародна правозахисна організація Freedom House відзначила згортання громадських свобод в Азербайджані та Казахстані. Зауважмо, що в казахстанському Жанаозені в кінці минулого року також сталися погроми. Протести там тривали кілька місяців, однак західні ЗМІ "помітили" їх тільки після того, як заворушення забрали людські життя.

У травні в столиці Азербайджану відбудеться конкурс "Євробачення-2012".


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 845 | Додав: adminA | Теги: В Азербайджані безлади
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ