Чт, 2024-04-18, 12:18


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Травень » 20 » В ЄС обіцяють не зволікати з безвізовим режимом
13:54
В ЄС обіцяють не зволікати з безвізовим режимом
Інші останні Новини про відпочинок і туризм на сайті holosUA.com/

Запровадження безвізового режиму між Європейським Союзом і Україною, рішення про який має ухвалити Європарламент, йде за планом, а інформації про затримки немає, повідомив журналістам глава представництва ЄС Ян Томбінський.

"Ніякої інформації, на підставі якої я міг би сказати, що там є якась затримка", - сказав він, відповідаючи він на запитання журналістів про те, чи реалізується процес введення безвізового режиму відповідно до плану.

Також Томбінський підкреслив, що Україна виконала всі умови, необхідні для імплементації безвізового режиму.

Томбінський наголошує, що Угода про асоціацію з Євросоюзом може допомогти Україні самостійно вирішувати своє майбутнє.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав на міжнародній конференції "Україна-ЄС: перетворюючи виклики на можливості".

"Європейський Союз, очевидно, зацікавлений в тому, щоб мати таку країну-сусіда, яка буде суверенною, стійкою та спроможною вирішувати своє власне майбутнє. Тому що впродовж років українська стратегічна політика обумовлювалася тим, чого інші партнери хотіли від України", - заявив Томбінський.

Посол нагадав, що йдеться не тільки про партнера України Росію, а й Міжнародний валютний фонд та Європейський Союз.

"Усі ці багатовекторні політичні стратегії не дозволяли Україні створити свою власну стратегію", - зокрема сказав Томбінський.

Він зазначив, що раніше зовнішні інтереси не дозволяли Україні створити власну довгострокову стратегію розвитку, але з підписанням Угоди про асоціацію ситуація може змінитися.

"Тому асоціація з Європейським Союзом - це шлях, щоб формувати і створювати таку стратегію, та відійти від короткотермінових дій, розпочавши довгострокові стратегії, які впроваджуватимуться різними (українськими державними) інституціями", - підкреслив голова представництва ЄС.

Посол вважає, що впровадження Угоди про асоціацію залежить насамперед від України.

За його словами, щоб це стало реальністю, необхідно, аби українські інституції не імітували політичні дії, зокрема у боротьбі з корупцією.

"Успіх України вимірюватиметься тим, наскільки їй вдасться видалити монополізовані олігархічні схеми у політиці та побороти системну корупцію в державі. І в результаті, від цього буде дуже сильно залежати рівень міжнародної допомоги Україні", - наголосив Томбінський.

Також він висловився за необхідність створення структур для довготермінового економічного розвитку країни та довготривалого демократичного розвитку суспільства.

Раніше сьогодні посол України при ЄС Микола Точицький припустив, що Європейський Союз через міграційну кризу може відкласти запровадження безвізового режиму для України.

Клімкін: ЄС не розглядає можливого відтермінування розгляду запровадження безвізового режиму з Україною

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявляє, що в Євросоюзі не розглядають можливого відтермінування розгляду запровадження безвізового режиму з Україною.

За його словами, у Брюсселі обговорюється процедура, яким чином Європейська комісія могла б припиняти безвізовий режим у випадку дуже суворих його порушень.

"У разі виникнення міграційних криз… Це питання має бути обговорено на наступному засіданні міністрів (внутрішніх справ) Європейського Союзу, - сказав Клімкін.

Щодо схвалення Радою ЄС законодавчої ініціативи Європейської комісії про запровадження безвізового режиму з Україною, міністр висловив сподівання, що це станеться влітку цього року.

"Влітку, ми усі дуже сподіваємося, і на це дуже працюємо, що відповідні рішення мають бути прийняті. Тобто, не потрібно говорити про відтермінування. Просто питання дійсно - в плані міграційного менеджменту і розуміння, якими будуть європейські рішення. Вони саме обговорюються цього місяця і будуть наступного місяця", - заявив Клімкін.

Він нагадав, що ключові рішення ухвалює Рада ЄС на найвищому рівні, яка зустрічатиметься наприкінці червня.

Нагадаємо, 20 квітня Єврокомісія поінформувала, що запропонувала Європарламенту і Раді ЄС скасувати візи для громадян України.

Ця пропозиція є результатом позитивної оцінки, наданої Єврокомісією у грудні минулого року, в якій, зокрема, підтверджено, що Україна виконала всі критерії за Планом дій щодо візової лібералізації.

Після ухвалення відповідної пропозиції Європейським парламентом і Радою ЄС громадяни України з біометричними паспортами вже не потребуватимуть віз для здійснення короткочасних подорожей (до 90 днів) до країн Шенгенської зони.

27 квітня в АП повідомили, що запланований на 19 травня 2016 року саміт Україна-ЄС за домовленістю сторін було перенесено на вересень, проте остаточна дата ще буде уточнюватися на зустрічі високого рівня в Брюсселі, яка, як очікується, відбудеться наприкінці червня.

Рада Євросоюзу з питань юстиції та внутрішніх справ розгляне питання скасування візових вимог для громадян України на своєму засіданні 10 червня.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини про відпочинок і туризм | Переглядів: 814 | Додав: adminA | Теги: безвізовий режим, ЄС
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ