Чт, 2024-03-28, 13:07


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Листопад » 3 » В Європу активно нарощує інвестиції Китай
12:56
В Європу активно нарощує інвестиції Китай
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/
Обсяги та кількості угод з інвестицій в Європу за участю китайських компаній за останні 6 років стабільно зростали. За прогнозами PwC, інвестиції Піднебесної в Європу будуть і надалі зростали, незважаючи на економічний спад, пише "Кореспондент" з посиланням на "Вести.ru".

Попри появу останнім часом ознак уповільнення економічного зростання в КНР і невизначеність, пов'язану з кризою єврозони, інвестування з Китаю в Європу збільшується. Так, у 2006 р. було здійснено 11 подібних угод, а в 2011 році - вже 61 угода.

Таким чином розрив у потоці угод між Європою та Китаєм скорочується. Хоча китайські компанії здійснили менше угод, насправді вони вклали в європейські об'єкти придбання більше фінансів, аніж компанії Європи - в китайські активи.

Так, потік угод в традиційному напрямку, з Європи в Китай, показує спад - з максимального показника у 163 угоди в 2006 році до 85 угод у 2009 році. Після 2009 року це число дещо зросло, оскільки європейські інвестори стимулювали зростання, здійснюючи операції на динамічному китайському ринку.

У першому кварталі поточного року китайські компанії здійснили 32 угоди з інвестицій в Європу, тоді як європейські - лише 26 угод у зворотному напрямку. Таким чином, кількість угод з інвестицій в Європу вперше випередила кількість угод з інвестицій в Китай. Варто зазначити, що китайські компанії за участю держави є лідерами із вкладень в Європу. При цьому приватні китайські компанії також мають намір розширювати свій бізнес шляхом придбання компаній за кордоном у різних галузях економіки.

Традиційно Великобританія була найактивнішою на ринку угод злиття і поглинання між Китаєм і Європою, але при цьому потоки угод між двома країнами здійснювалися головним чином в обох напрямках. Так, значний потік інвестицій у Великобританію приходив із Гонконгу.

Незважаючи на цю тенденцію, частина китайських інвестицій в Європі, яка дісталася Великобританії, дещо впала за останні 15 місяців. Ключовим європейським напрямком для бізнесу з КНР на ринку угод злиття і поглинання стала Німеччина. Схожа ситуація спостерігалася торік, коли Франція обійшла Великобританію з інвестицій на китайському ринку злиття і поглинання.

Найбільш масштабні за сумою операції компаній з Китаю в Європі здійснювалися в сегменті паливно-енергетичного комплексу, гірничодобувної промисловості та інфраструктурних проектів (з 2006 року 12 з 20 великих угод були підписані в цих секторах, а 7 з них були укладені на суму від 1 до 6 млрд євро).

Тим не менш, за кількістю операцій лідирують такі галузі, як виробництво промислових товарів, телекомунікації, ЗМІ та високі технології, ритейл і виробництво споживчих товарів.

Раніше повідомлялося, що в очікуванні зміни політичної еліти в КНР американське видання The New York Times викрило близьких прем'єра КНР Вень Цзябао у володінні статком в 2,7 млрд дол через цілу мережу бізнес-структур. Керівництво Піднебесної пообіцяло судитися з виданням за наклеп, закривши доступ до видання на території країни.

Як повідомлялось, Китай готовий інвестувати в український агропромисловий комплекс. 28 червня 2012 року під час офіційного візиту очільника Мінагропроду Присяжнюка до КНР було підписано Меморандум про співпрацю у сфері підтримки пріоритетних проектів у сільському господарстві України.

Згідно з угодою, буде залучено кредитні кошти обсягом 3 млрд дол на реалізацію проектів в українській аграрній галузі.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 967 | Додав: adminA | Теги: інвестиції в Європу, китай
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ