Ср, 2024-04-24, 19:44


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2013 » Жовтень » 18 » В Гаазі нова дипломатична НП: зламано квартиру співробітників посольства РФ
11:56
В Гаазі нова дипломатична НП: зламано квартиру співробітників посольства РФ
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/
Поліція Нідерландів розслідує те, що відбулося ввечері в четвер, 17 жовтня, незаконне проникнення в житло співробітників посольства РФ, передає ИТАР-ТАСС з посиланням на телеканал NOS.

За даними голландських правоохоронців, злом квартир стався на вулиці Банстраат в Гаазі. У цієї будівлі немає дипломатичного статусу. Квартири в ній знімаються для співробітників посольства. Правоохоронні органи поки не надали інших подробиць, додав телеканал.

У російському диппредставництві поки не коментують подію.

Тим часом міністр закордонних справ Нідерландів Франс Тіммерманс вже висловив жаль з приводу інциденту, що трапився в будинку, який знаходиться у віданні російського посольства, повідомляє РИА "Новости", посилаючись на місцеву газету Telegraaf (при цьому агентство пише про зламану квартиру в однині, а не в множині, як ИТАР-ТАСС - ред.), зазначає NEWSru.com.

У заяві нідерландського МЗС говориться, що поліція у співпраці з російським посольством негайно приступила до розслідування, щоб встановити зловмисників. МЗС Нідерландів також перебуває у тісному контакті з російськими дипломатами в Гаазі. Очікується, що перші результати розслідування будуть відомі найближчим часом.

У ланцюжку пригод простежується принцип таліона: дипломат за дипломата

Цей інцидент став черговим неприємним епізодом в дипломатичному напруженні, що виникло між Москвою і Гаагою останнім часом. У ніч на середу, 16 жовтня, невідомі напали у Москві на голландського дипломата Онно Елдеренбоша.

60-річний заступник голови дипмісії Нідерландів повертався додому, на Поварську вулицю. Увійшовши до під'їзду, він виявив, що ліфт не працює, і піднявся пішки на четвертий поверх. Там він зустрів двох чоловіків, у формі електриків, які проводили якісь маніпуляції в щитку. "Електрики" пояснили Елдеренбошу, що світла немає на всьому поверсі і запропонували перевірити, чи є електрика в його квартирі. Коли він відкрив двері, його штовхнули в спину, дипломат впав.

Після цього злочинці зв'язали чоловіка, квартиру перевернули догори дном і пішли, не прихопивши, за попередніми даними, нічого цінного. СКР порушив кримінальну справу за фактом нападу на оселю дипломата.

Інцидент став фактично дзеркальним відображенням нападу, скоєного на радника-посланника посольства РФ в Гаазі Дмитра Бородіна. У ніч на 6 жовтня до квартири дипломата увірвалися озброєні особи у камуфляжній формі і "під абсолютно надуманим приводом про нібито погане поводження з дітьми на їх же очах жорстоко побили його"- так описав те, що трапилося офіційний представник МЗС РФ Олександр Лукашевич. Бородін був затриманий і доставлений в поліцейську дільницю, незважаючи на свій дипломатичний статус.

У ряді ЗМІ висловлювалися припущення, що дипломат дав голландській владі деякі підстави зацікавитися своєю персоною. Як би то не було, Нідерланди вибачилися перед Росією і визнали, що порушили Віденську конвенцію про дипломатичні зносини.

Проте, російський МЗС, напередодні отримавши дані про розслідування інциденту з Бородіним, зажадав від Гааги відшкодування збитків постраждалому дипломату. Нідерланди, втім, продовжили демонструвати націленість на збереження відносин і ухвалили рішення не скасовувати заплановану поїздку до Росії королівського подружжя.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 894 | Додав: adminA | Теги: посольства РФ, дипломатична НП, квартиру, Гаазі
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ