Чт, 2024-04-25, 12:50


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Червень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Головна » 2010 » Червень » 24 » В Індонезії знайшли нове плем'я папуасів і 145-річну жінку
18:07
В Індонезії знайшли нове плем'я папуасів і 145-річну жінку
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/


Статистичне управління найсхіднішої провінції Індонезії - Папуа зареєструвало нове плем'я папуасів і мешканку острова Суматра Катемі, якій нещодавно виповнилося 145 років, повідомляє в четвер газета Jakarta Globe. У Індонезії проходить перепис населення. Статистичне управління провінції Папуа також заявило про більш ніж два десятки людей у віці понад 120 років.
Близько 700 тисяч співробітників Центрального статистичного управління (ЦСУ), його підрозділів у провінціях і добровольців взялися до визначення точного числа жителів четвертої за чисельністю країни світу ще в травні, проте остаточні результати їхньої роботи будуть відомі не раніше серпня. Деякі попередні підсумки перепису, який проходить раз на десять років, публікуються, передає РИА "Новости".

"Перевіряючи отриману від місіонерів інформацію, ми виявили тисячі членів (невідомого раніше) племені - точніше, 2 тисячі 868", - сказав глава статуправління Папуа Сунтоно. За його словами, це плем'я мисливців живе в горах на стику районів Маппі, Яхукімо, Асмат і Бовен-Дігул, причому його члени не розмовляють по-індонезійськи.

"Вони живуть на деревах і не користуються одягом. Вони харчуються листям і м'ясом диких тварин. І ми маємо намір звернутися до різних сторін по додаткову інформацію, щоб дізнатися, чи немає десь інших (невідомих) племен", - говорить Сунтоно.

На половині другого завбільшки острова світу - Нової Гвінеї - живе всього близько 2,5 мільйона людей, зокрема 290 (за іншими даними - 312) племен папуасів, кожне з яких говорить своєю власною мовою - іншими словами, на тих папуасів, які становлять лише 0,01% населення планети, припадає 15% мов, що налічуються в світі, а між собою вони спілкуються державною індонезійською.

Велика частина папуасів досі живе в буквальному розумінні в кам'яній добі. Між племенами нерідко трапляються збройні конфлікти, в яких деколи беруть участь сотні та навіть тисячі озброєних луком і списами воїнів, а їх старійшини відкидають будь-які закони, окрім традиційних племінних.

Перепис на Папуа підготував і інші сюрпризи - вже на цей момент лише в чотирьох районах провінції зареєстровано 22 людини, які запевняють, що їхній вік - від 124 до 130 років. "У районі Мерауке живуть вісім таких людей, в Набіре - десять, в Япене - двоє, а в Кеєромі - ще двоє", - розповів глава статуправління провінції. За його словами, ці дані перевіряються.

Однак папуаським довгожителям далеко до рекордсменки нинішнього перепису - мешканки села Букит-Батрем з провінції Ріау Катемі, чий вік - 145 років - вже підтверджено на підставі співбесід з кількома її нащадками, онуками й правнуками.

Проте достовірність висновків переписувачів з Ріау викликає великі сумніви: виходить, що різниця в датах народження Катемі та її молодшої сестри становить 47 років, а свою молодшу доньку стара мешканка народила в 70-річному віці.

Набагато більше довіри викликають заяви переписувачів, що лише в місті Тасикмалая на Західній Яві живе понад десять людей, чий вік перевищує сто років.

Як сказав генеральний директор Центрального статистичного управління (ЦСУ) Індонезії Русман Херіаван, ЦСУ в результаті процесу децентралізації залишилося ледве чи єдиним центральним урядовим органом з власними представниками в кожному районі Індонезії. Це, за його словами, сильна сторона індонезійської статистики.

Проте є і слабкі сторони: через таку систему місцева статистика не охоплює тих мільйонів індонезійців, які "виписалися" на старому місці проживання, але не реєструвалися на новому.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 938 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ