Сб, 2024-04-27, 02:41


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Жовтень » 8 » В інституті Шалімова немає кому оперувати після затримання трансплантологів
16:22
В інституті Шалімова немає кому оперувати після затримання трансплантологів
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Директор Національного інституту хірургії і трансплантології імені А. Шалімова Національної академії медичних наук України професор Юрій Поляченко стурбований проблемою відсутності справжніх наукових шкіл, повідомляє "Дзеркало тижня. Україна".

"У досвідчених хірургів немає наступників. Я вже втомився повторювати - готуйте собі зміну, адже коли ви підете на відпочинок, нікому буде оперувати. Це серйозне питання і, напевно, стосується не тільки нашого інституту. Коли хто-небудь із знаменитих хірургів виїжджає на конгрес або йде у відпустку, відділення стоїть - нікому робити операції. Ситуація з нашими трансплантологами - доказ. По суті справи, відділ вже рік не працює, після того, як хірургів затримали, хворі залишилися без операцій".

Поляченко нагадав, що в серпні 2010 року затримали провідного трансплантолога і анестезіолога, "якого ще якось можна замінити, а ось хірурга – аж ніяк". "Він працював з дітьми, яким ще немає і року, це унікальний фахівець не тільки для України, але і для СНД - таких малюків у нас ніде не беруть, - підкреслив екс-міністр охорони здоров'я. - Цілий рік наших співробітників викликали для надання свідчень, усі втомилися. За рік було зроблено всього дві трансплантації нирок, хірурги тепер бояться за це братися".

Однією з причин такого показового затримання Поляченко бачить в тому, що Інтерпол п'ять років відстежував ці схеми. "Все це, звичайно, боляче ударило і по іміджу лікарів, і по іміджу інституту. Я думаю, це в якійсь мірі вплинуло і на комісію, яка нас перевіряла. Адже пляма не тільки на інституті, але і на медакадемії", - відзначив професор.

Як повідомлялося раніше, трьом лікарям-трансплантологам Інституту ім. Шалімова (Київ) висунуто звинувачення за ст.149 Кримінального кодексу України (торгівля людьми або інша незаконна угода щодо передачі людей). За інформацією міліції, столичні лікарі входили до складу злочинної групи, учасники якої впродовж тривалого часу займалися торгівлею людьми з України в одну з пострадянських країн.

Проте в Національному інституті хірургії і трансплантології ім. Шалімова заперечували звинувачення в причетності до "чорної трансплантології".

Це вже не перший скандал в Україні, пов'язаний з "чорними трансплантологами". У жовтні 2007 року в Донецьку було затримано громадянина Ізраїлю Міхаеля Зіса, якого правоохоронні органи Молдови підозрювали в незаконній торгівлі людськими органами. У скоюванні аналогічних злочинів Зіса підозрювали і в Ізраїлі, де його називали лідером групи "чорних трансплантологів". Зрештою суд амністував Зіса.

Нагадаємо, 16 червня 2011 року МВС повідомило, що слідство у кримінальній справі відносно лікарів Національного інституту хірургії і трансплантології ім. Шалімова (Київ), які провели ряд незаконних операцій з трансплантації органів, практично завершено, але обвинувачені залишаються в СІЗО.

За даними слідства, з 25 операцій 15 лікарі інституту зробили в Азербайджані, останні - в Еквадорі і Косово. Дві операції були зроблені безпосередньо в Інституті ім. Шалімова.

Представник слідчої служби відзначив, що "чорні трансплантологи" як і раніше знаходяться в СІЗО, пояснивши, що відповідна стаття Кримінального кодексу України передбачає позбавлення волі від 5 до 12 років, "адже злочин здійснений групою осіб і має транснаціональний характер".




За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1019 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ