Вт, 2024-04-16, 06:10


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Липень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Головна » 2010 » Липень » 9 » В Італії страйки проти обмеження доступу до таємниь слідства
12:21
В Італії страйки проти обмеження доступу до таємниь слідства
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/


Засоби масової інформації Італії почали сьогодні страйк, протестуючи проти законопроекту прем'єр-міністра країни Сильвіо Берлусконі щодо прослуховування розмов підозрюваних, котрий обмежує оприлюднення матеріалів ЗМІ про кримінальні розслідування з використанням спеціальних пристроїв для "прослушки", повідомляє агентство Bloomberg.
Працівники друкованих ЗМІ не з'являться сьогодні на роботі, це означає, що 9 липня в продажу не буде газет. Агентства новин разом з телебаченням, радіо й працівниками електронних ЗМІ проведуть "день тиші", повідомив представник профспілки журналістів FNSI, передають РІА "Новости".

Законопроект, що викликав гострі дебати, зокрема, установлює, що прослуховування, зокрема телефонних розмов, можна вести тільки в тих випадках, коли особи підозрюються в здійсненні злочинів, які карають тюремним ув'язненням на щонайменше п'ять років. Крім того, для "прослушки" встановлюється максимальний термін у 75 днів, що не стосується лише злочинів, пов'язаних з мафією й тероризмом. Забороняється й установка "жучків" в будинках і автомобілях підозрюваних.

Документ істотно обмежує оприлюднення матеріалів, отриманих за допомогою "жучків". Відтепер за це каратимуть як винних у витоку інформації слідчих, так і журналістів, і видавців, що публікують такого роду матеріали. Для видавців, наприклад, передбачений штраф до 300 тисяч євро.

Урядовий законопроект викликав різку критику з боку політичної опозиції, багатьох впливових суддів і слідчих, відомих журналістів, які охрестили його "законом-кляпом". Критики документа звертають увагу на те, що більшість гучних справ, пов'язаних з корупцією високопоставлених держчиновників, були розкриті завдяки прослуховуванню розмов цих осіб. Головні редактори багатьох провідних газет Італії наголосили, що передбачені штрафи можуть обмежити свободу преси й не дозволять довести до громадської думки країни соціально важливу інформацію.

У червні уряд Італії отримав вотум довіри в Сенаті національного парламенту при голосуванні законопроекту про прослуховування розмов підозрюваних у здійсненні тяжких злочинів. Більшість опозиційних парламентарів не брала участі в голосуванні. Законопроект 29 червня був переданий на обговорення Палати депутатів парламенту Італії. Берлусконі сподівається, що законопроект буде прийнятий і стане законом, перш ніж у серпні парламент піде на літні канікули.

У березні цього року проти прем'єр-міністра Італії Сильвіо Берлусконі розпочато розслідування за фактами тиску на керівництво першого каналу державної телекомпанії RAI. Берлусконі в розмовах з керівництвом телеканалу наполягав на закритті політичної опозиційної програми Annozero, у якій часто лунає критика політики уряду й прем'єра особисто.

Опозиція давно обвинувачує уряд і Берлусконі, власника приватної медіа-компанії Mediaset, якій належить чотири телеканали, у спробі взяти під повний контроль італійське телебачення. Зокрема, опозиція стверджує, що уряд "поставив своїх людей" біля керма RAI.

А в грудні 2009 року міністр внутрішніх справ Італії Роберто Мароні заявив, що будуть перевірені всі сайти в Інтернеті, "що сіють політику ненависті" і закликають до дій, у тому числі насильницьких, проти глави уряду. Причиною заяви став напад на Берлусконі після виступу прем'єра на масовому мітингу в Мілані, коли 42-річний Массімо Тарталья, що проходив лікування з приводу психічних відхилень, кинув у прем'єр-міністра важким сувенірним зображенням Міланского собору.

73-річний Сильвіо Берлусконі тричі ставав прем'єр-міністром Італії. Востаннє йому вдалося очолити уряд навесні 2008 року, коли на парламентських виборах його правоцентристська коаліція здобула перемогу зі значним відривом від суперників.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1092 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ