Сб, 2024-04-27, 01:01


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Січень » 29 » В Ізраїлі розбився найбільший в світі безпілотник. ВІДЕО
19:30
В Ізраїлі розбився найбільший в світі безпілотник. ВІДЕО
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

Новітній безпілотник Eitan (HERON-TP), що вважається найбільшим в світі, розбився 29 січня в центральній частині Ізраїлю, в результаті аварії ніхто не постраждав, повідомляє РИА "Новости" з посиланням на ізраїльську радіостанцію Решіт Бет.

За свідченням очевидців, в якийсь момент літак почав різко знижуватися, увійшов у піке, після чого втратив крило і врізався в землю. На місці падіння пролунав могутній вибух.

За попередніми даними, причиною краху стала помилка, допущена оператором польоту БПЛА. Аварія новітнього безпілотника сталася на військовому полігоні під час випробувань. За оцінками експертів, шкода від аварії оцінюється в п'ять мільйонів доларів.

Для розслідування причин аварії створена спеціальна комісія у складі представників ізраїльської армії ЦАХАЛ і інженерів концерну Israel Aerospace Industries, який і конструює безпілотник.

Eitan (HERON-TP) найбільший в світі безпілотний літальний апарат, призначений для ведення стратегічної розвідки, а також має можливість завдавати ударів по заданих цілях. Розмах його крил складає 26 метрів і завдовжки 15 метрів, майже як у пасажирського авіалайнера Боїнг-737. Він може взяти на борт близько тонни вантажу і піднятися на висоту понад 12 кілометрів. "Ейтан" може протриматися в повітрі до 36 годин і при цьому працювати на висоті до 13 км.

Eitan (HERON-TP) перевершує за розміром, дальністю, максимальною висотою і корисним навантаженням безпілотники класу "Heron-1" і американські аналоги. "Ейтан" здатний не тільки виконувати розвідувальні завдання, але і завдавати ракетних ударів по заданих цілях, проте в ЦАХАЛі відмовляються коментувати ці припущення.

За затвердженнями місцевої преси, яка посилається на неназвані джерела у військових і конструкторських колах, беpпілотник в змозі долетіти до Перської затоки, зокрема до Ірану, чий ядерний проект ізраїльтяни вважають головною загрозою своїй безпеці і навіть існуванню.

Ізраїль вважається одним зі світових лідерів в безпілотній авіації, почавши використовувати БПЛА ще 30 років тому в ході Першої ліванської війни. Вперше Eitan був представлений публіці на авіасалоні "Ле Бурже" в 2006 році. Судячи з усього, дослідні зразки брали участь і в Другій Ліванській війні, і в операції "Литий свинець" (офіційно це ніколи не підтверджувалося). Іноземні ЗМІ приписували "Ейтану" участь в атаках на каравани із зброєю в Судані.

Нагадаємо, в лютому 2010 року Ізраїль представив новітній безпілотний літак Eitan, який здатний долати великі відстані, ніж його аналоги. Ця модель стала найбільшою з тих, що всіх існують нині безпілотників (довжина - 15 метрів, розмах крил - 26 метрів).

Необхідно відзначити, що аварія стался в самому кінці періоду польових випробувань "Ейтана" новою 210-ою ескадрилією ВПС ЦАХАЛу, яка найближчим часом повинна була приступити до виконання оперативних завдань.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 945 | Додав: adminA | Теги: В Ізраїлі розбився найбільший в сві
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ