Пт, 2024-04-26, 20:24


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2021 » Березень » 7 » В колишній "столиці" ІДІЛ в Іраці Папа Римський: Надія сильніша від смерті. ФОТО. ВІДЕО
16:20
В колишній "столиці" ІДІЛ в Іраці Папа Римський: Надія сильніша від смерті. ФОТО. ВІДЕО
Інші останні Новини релігії на сайті holosUA.com/

Папа Римський Франциск у неділю 7 березня на третій день свого історичного візиту до Іраку прибув до міста Мосул, колишньої "столиці" терористичної "Ісламської держави" в Іраку.

«Сьогодні, не зважаючи на ніщо, наново стверджуємо нашу переконаність у тому, що братерство сильніше від братовбивства, що надія сильніша від смерті, що мир сильніший від війни», - наголосив Папа Франциск у своєму короткому слові, виголошеному на площі Гош аль-Біеа в Мосулі, куди він прибув у неділю, 7 березня 2021 р., вранці, щоби вшанувати жертви війни, повідомляє vaticannews.

Мосул, який сьогодні нараховує понад 700 тисяч мешканців, був заснований у VII столітті до Христа. Місто розташоване на західному березі річки Тигр, поблизу археологічних залишків стародавнього ассирійського міста Ніневії. Завдяки гармонійному співжиттю різних етнічних, релігійних і мовних груп, протягом двох з половиною років своєї історії місто представляло плюралістичну тотожність Іраку. Важливий торгівельний осередок не втрачав своєї важливості під час панування різних почергових завойовників, зберігши свою багату архітектурну і культурну спадщину до наших днів.

Аж доки не настала трирічна окупація терористичними угрупованнями так званої «Ісламської Держави» у 2014-2017 роках. Тоді місто, яке 2004 року нараховувало 1 мільйон 800 тисяч мешканців, залишили пів мільйона людей, між якими - 120 тисяч християн. Бойовики систематично нищили культурну спадщину, численні культові споруди, рідкісні манускрипти та книги. Після звільнення міста в липні 2017 року розпочався процес відбудови із залученням міжнародної допомоги. Готуючись до Апостольської подорожі до Іраку, Папа Франциск бажав, поряд з відвідинами Ура Халдейського та зустрічей з місцевими католиками, побувати також і в цьому місті, щоби помолитися за жертви війни.

Папа, вражений руїнами навколо нього, помолився за всіх загиблих в Мосулі.

 

"Як жорстоко, що ця країна, колиска цивілізації, зазнала настільки варварського удару, коли стародавні культові споруди були зруйновані, а багато тисяч людей - мусульмани, християни, єзиди і інші - були насильно переміщені або вбиті", - сказав він.

Понтифік прочитав молитву, в якій повторював одну з головних тем своєї подорожі до Іраку: завжди неправильно ненавидіти, вбивати або вести війну в ім'я Бога.

Молитовна зустріч завершилася благословенням пам'ятного хреста про цю подію, на плитах обабіч якого арабською та англійською мовами, написано: «Містові Мосулу та Долині Ніневії на згадку про візит Його Святості Папи Франциска, вісника миру та братньої любові. На цьому місці, яке християни були змушені залишити (2003-2017), Папа Франциск молився за поширення миру та справедливості, спокійного співжиття та братерства між людьми».

Близько 10 000 співробітників іракських сил безпеки задіяні для захисту Папи Римського під час його візиту до Іраку, першого папського візиту до цієї країни.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини релігії | Переглядів: 759 | Додав: adminA | Теги: Папа Римський, колишня столиця ІДІЛ, Ірак
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ