Чт, 2024-04-25, 14:16


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2023 » Березень » 9 » В космос стартує перша надрукована на 3D-принтері ракета
00:27
В космос стартує перша надрукована на 3D-принтері ракета
Інші останні Новини науки і технології на сайті holosUA.com/

Технологія 3D-друку пройшла довгий шлях з моменту її появи. Те, що раніше використовувалося в основному для створення маленьких фігурок і дрібничок, тепер розширилося до набагато більших застосувань.

Американський аерокосмічний стартап Relativity Space готується запустити першу в історії 3D-принтовану ракету в космос 8 березня. Ракета Terran 1 стане найбільшим 3D-принтованим об’єктом, який спробує здійснити орбітальний політ – 35 метрів заввишки та на 85% складається з 3D-друкованого матеріалу. Порівняно з вартістю ракети Falcon 9 від SpaceX, яка може підняти на орбіту понад 22 000 кілограмів і коштує близько 67 мільйонів доларів за політ, Relativity Space стягує 12 мільйонів доларів за політ.

Під час першого випробувального польоту ракета Terran 1 не буде нести жодного корисного навантаження, і ракета розрахована на підйом до 1250 кілограмів на навколоземну орбіту. Компанія вирішила пропустити останній запланований тест ракети, статичний вогонь, і відразу починати запуск. Незважаючи на те, що це рішення збільшує ймовірність переривання під час першої спроби запуску, компанія вважає, що якщо всі системи працюють належним чином, краще запустити під час наступної операції, ніж піддавати транспортний засіб додатковим наземним випробуванням.

Кінцева мета Relativity Space — сприяти індустріальному суспільству на Марсі, і хоча Terran 1 занадто малий, щоб здійснити подорож, він призначений для виведення на орбіту малих супутників. Ракета служить прототипом для 66-метрової ракети Terran R компанії, яка, як планується, буде повністю багаторазовою, здебільшого надрукованою на 3D-принтері та здатною виносити на орбіту до 20 000 кілограмів. На додаток до запуску більших супутників на орбіту навколо Землі, ракета Terran R запропонує клієнтам космічний вантажний корабель "точка-точка", здатний здійснювати місії між Землею, Місяцем і Марсом.

За словами представника Relativity Space, Terran 1 є їхньою платформою для розробки Terran R, який, на їхню думку, є транспортним засобом, потрібним клієнтам для значних успіхів у космічних подорожах. Успішний запуск ракети Terran 1 є вирішальним кроком на шляху до амбіцій Relativity Space сприяти індустріальному суспільству на Марсі та демонструє потенціал технології 3D-друку революціонізувати космічні подорожі та зробити їх більш доступними та доступними.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини науки і технології | Переглядів: 225 | Додав: admin | Теги: 3d-принтер, Ракета, космос, старт
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ