Ср, 2024-04-24, 06:17


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Вересень » 1 » В Луценка діагностовано цироз печінки
19:00
В Луценка діагностовано цироз печінки
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Лікарі діагностували в колишнього міністра внутрішніх справ України Юрія Луценка цироз печінки. Про це дружина екс-міністра Ірина Луценко повідомила сьогодні на прес-конференції в УНІАН.

Вона зазначила, що за результатами обстеження Луценкові поставлено діагноз "цироз печінки (криптогенний) з явищем портальної гіпертензії і варикозом вен стравоходу".

За словами Ірини Луценко, у медичному висновку також зазначено, що, враховуючи прогресуючий характер захворювання, хворому з метою уточнення діагнозу необхідне лікування з дообстеженням в умовах спеціалізованого гастроентерологічного стаціонару. Крім того, спеціалісти дійшли висновку, що за відсутності повноцінного лікування можливе подальше прогресування цирозу печінки з її декомпенсацією, розвитком ускладнень (крововиливів тощо) і трансформацією в рак.

Ірина Луценко наголосила, що обстеження її чоловіка провели лікарі Міністерства охорони здоров’я. Вона продемонструвала журналістам висновки лікарів. "Влада свідомо знищує мого чоловіка, не надаючи йому медичного лікування", - заявила вона, зазначивши, що діагноз цироз печінки, згідно з законодавством, дає підстави для звільнення Юрія Луценка з-під варти.

Як повідомляли, Луценка було затримано 26 грудня 2010 року. Його утримують у Лук’янівському СІЗО. За даними Генпрокуратури, колишньому міністрові інкримінують заволодіння чужим майном в особливо великих розмірах шляхом зловживання службовим становищем, за попередньою змовою групою осіб, перевищення влади або службових повноважень, що призвело до тяжких наслідків, і зловживання владою, скоєне працівником правоохоронного органу.

22 квітня Луценко розпочав голодування - після ухвали суду вкотре продовжити термін його ув`язнення, незважаючи на те що політик вже завершив ознайомлення з матеріалами порушеної проти нього кримінальної справи.

З 10 травня Луценко перебував у лікарні швидкої допомоги Києва, куди його було доставлено з СІЗО на медобстеження через погіршення стану здоров’я внаслідок голодування.

23 травня колишній міністр внутрішніх справ написав офіційну заяву про припинення голодування.

Дружина Луценка неодноразово заявляла про погіршення стану його здоров’я.

29 серпня Печерський районний суд Києва задовольнив клопотання адвокатів екс-міністра про повторне обстеження стану його здоров’я фахівцями Міністерства охорони здоров’я. У заявленому клопотанні адвокат Олексій Баганець звертав увагу суду на те, що під час обстеження Луценка в липні цього року в лікарні швидкої медичної допомоги лікарями було виявлено загострення низки хвороб, зокрема виразкової хвороби шлунку, захворювання підшлункової залози тощо.

Адвокат наголосив, що під час голодування в СІЗО Луценко втратив майже чверть ваги, і за три місяці, що минули з моменту припинення голодування, він практично не набирає вагу.

За повідомленням Державної пенітенціарної служби, Печерський суд у четвер дав дозвіл на проведення фахівцями Міністерства охорони здоров'я України комісійного огляду та встановлення діагнозу колишньому міністру внутрішніх справ Юрієві Луценку.

"Інформацію за результатами проведення медичного огляду Ю.Луценка додатково буде розміщено на офіційному сайті Державної пенітенціарної служби України", - сказано в повідомленні відомства.




За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 952 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ