Нд, 2024-05-05, 02:46


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Березень » 21 » В Маріуполі "льодовиковий період" викликало замерзле море з потеплінням
10:48
В Маріуполі "льодовиковий період" викликало замерзле море з потеплінням
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/


Справжній льодовиковий період розпочався в Маріуполі. У неділю, 18 березня, через різке потепління і штормовий вітер крига, яка сковувала Азовське море, почала атаку на берег і добралася до приватних будинків на узбережжі. Місцями висота крижаних брил досягала 2,5 метра, пише газета "Сегодня".

Гори льоду повалили 10 парканів приватних будинків, заблокували 7 гаражів для човнів, зруйнували майданчик літнього кафе, а також пошкодили одну електричну опору, залишивши без світла 7 будинків. Але рятувальники рапортують, що жертв і постраждалих немає.

У місті підраховують збитки, завдані стихією, і вирішують, як розчистити селище від брил льоду. "Учора з комісією виїжджав на місце, ми обходили двори, де пошкоджені паркани, підраховуємо завдані збитки. Я спілкувався з місцевими жителями, вони кажуть, що останній раз такий рух льоду в Гавані був 50 років тому", - розповів Віктор Каплан, заступник голови Приморської райадміністрації Маріуполя.

Вивозити крижані брили з узбережжя не будуть. Екскаватори зрушать їх в сторону моря, щоб створити перепону для нових крижин, які ще можуть зійти на берег. "Сьогодні подивимося, яка буде льодова обстановка на морі, якщо нової криги не буде, можна буде зіштовхувати в море ту, що на березі. Якщо лід буде, то цього робити не можна, а то він знову піде і накоїть ще більше біди", - поділився Віктор Каплан.

Але на випадок погіршення ситуації в санаторії "Металург", комплексі "Турист" та вагонному депо підготували кімнати для відселення мешканців. З таким проханням звернувся тільки один житель селища. "Він просто психологічно не зміг винести страшний скрегіт, який видає при русі ламкий лід", - розповів заступник голови райадміністрації.

Сьогодні в селищі Гавань відбудеться виїзне засідання спецкомісії, на якому рятувальники, чиновники та комунальники визначать обсяг майбутніх робіт з ліквідації наслідків льодоходу. "У нас на руках буде зведення від гідрометцентру, будемо орієнтуватися на нього", - уточнив Віктор Каплан.

Вчора співробітники МНС відзвітували, що лід припинив виходити на узбережжя Маріуполя. "Температура повітря +3 градуси за Цельсієм, вітер змінний південно-західний 4 м/с. На місці події від комунальних служб задіяні 2 екскаватори для розчищення льодових торосів", - повідомили в прес-службі рятувальників.

Нагадаємо, зима на початку цьогоріч в Україні була дуже сніжною та морозною. Через стабільно низькі температури замерзло не тільки Азовське море, а й місцями Чорне. В льодові пастки тоді потрапили понад сотні суден, а лід в лиманах загрожував морським жителям екокатастрофою.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 798 | Додав: adminA | Теги: Маріуполі льодовиковий період
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ