Чт, 2024-04-25, 15:00


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Листопад » 24 » В ООН звинуватили Ізраїль в порушенні перемир'я
15:25
В ООН звинуватили Ізраїль в порушенні перемир'я
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/
Спостерігач в ООН від Палестинської адміністрації Ріяд Мансур 23 листопада надіслав лист в Раду безпеки ООН, звинувативши Ізраїль в порушенні угоди про припинення вогню. Йдеться про відповідь ізраїльських збройних сил на сплановану провокацію з боку палестинців: в п'ятницю уранці близько 300 палестинців наблизилися впритул до розділового загородження на декількох його ділянках, передає NEWSru.co.il.

Палестинці порушили 300-метрову зону відчуження, і ізраїльські військовослужбовці відповіли вогнем в повітря. Коли палестинці полізли на огорожу, солдати зробили декілька пострілів по ногах. За даними міністерства охорони здоров'я сектора Гази, була убита одна людина, 19 отримали поранення.

Ріяд Мансур у своєму листі вказує, що стрільба є грубим порушенням угоди про припинення вогню, він охарактеризував ситуацію як "украй крихку" і призвав ООН засудити Ізраїль. Нагадаємо, що в перші години після укладення договору палестинці продовжували ракетний обстріл ізраїльської території, проте цей факт в скарзі Мансура не вказаний.

Родич загиблого, що також брав участь в провокації, розповів агентству Reuters, що 20-річний Анвар Абдул Хади Кудайє отримав кулю, коли заліз на розділове загородження і намагався встановити на ньому прапор ХАМАСа. При цьому свідок підтверджує, що солдати робили попереджувальні постріли в повітря, а "Анвар у відповідь кричав: "За вами Джабари". (Лідер "Бригад Ізаддина аль-Касама Ахмед Джабарі був знищений 14 листопада, - прим. ред.)

ХАМАС також звинуватив Ізраїль в порушенні перемир'я, при цьому підкресливши, що "Ісламський рух опору" продовжить дотримуватися угоди. ХАМАС перекинув до розділового загородження озброєних бойовиків, які відігнали палестинських порушників. Представники ХАМАСа підняли питання про ізраїльське "порушення" на переговорах з єгипетським керівництвом в Каїрі.

Нині в Єгипті проходять переговори про наступний етап припинення вогню, у рамках якого Ізраїль настоює на припиненні контрабанди зброї в сектор Гази, а ХАМАС - на знятті режиму блокади і полегшенні пограничного контролю.

Нагадаємо, Ізраїль і палестинські бойовики з руху ХАМАС 21 листопада домовилися про припинення вогню, перемир'я набрало чинності з вечора 21 листопада. Переговори проходили за посередництва Єгипту. 22 листопада повідомлялося, що бойовики ХАМАС продовжили ракетний обстріл південних територій Ізраїлю після вступу в силу перемир'я.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1047 | Додав: adminA | Теги: порушенні перемир'я, Ізраїль, ООН
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ