Вт, 2024-03-19, 08:45


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2014 » Січень » 5 » В опозиції визнали початок старту президентської кампанії-2015
13:45
В опозиції визнали початок старту президентської кампанії-2015
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/
Акція протесту на Майдані Незалежності у Києві повинна тривати до президентських виборів у 2015 році. Таку думку в ефірі "5 каналу" висловив лідер парламентської фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк.

За його словами, Майдан має залишатися у центрі Києва "як серце української свободи, як певний мобілізаційний пункт". "Але ми зможемо перемогти тільки тоді, коли Майданом стане вся Україна - від Заходу до Сходу", - заявив він.

При цьому політик також уточнив, що Майдан не має права стояти, тому що якщо Майдан стоїть - це означає, що ми регресуємо. "Саме тому Майдан зараз ввів нову тактику - тактику певних таких партизанських вилазок, коли Майдан йде до міліції, до Януковича, Азарова, Рибака, коли Майдан захищає своїх активістів біля ДАІ, коли Майдан постійно за щось бореться", - пояснив він.

"Ми маємо рік на те, щоб підготуватися до проведення президентських виборів. На те, щоб ті сотні тисяч людей, які були на Майдані, доклали своїх зусиль для роботи в комісіях, у якості спостерігачів, агітаторів, і для того, щоб приїхати сюди, в Київ, в ніч, коли рахуватимуть голоси і визначатися, хто виграв президентські вибори, і захистити вибір мільйонів українців", - додав Яценюк.

Довідка

Масові акції прихильників євроінтеграції в Києві та інших регіонах України почалися 21 листопада після оголошення урядом про призупинення підготовки Угоди про асоціацію з ЄС, яку планувалося оформити на саміті "Східного партнерства" у Вільнюсі.

О 4.00 30 листопада влада брутально розігнала мирний мітинг студентів. Бійці спецпідрозділу "Беркут" почали витісняти з Майдану Незалежності активістів, які залишалися на мітингу на підтримку євроінтеграції країни. За інформацією очевидців, "Беркут" бив кийками всіх без розбору - молодих людей, дівчат. Били ногами, тягли по землі.

35 учасників акції на захист євроінтеграції затримала міліція, 7 осіб шпиталізовано. Пізніше всіх затриманих відпустили.

У свою чергу опозиція оголосила загальнонаціональний страйк. Створено штаб національного опору.

Того ж таки дня президент України Віктор Янукович заявив, що "глибоко обурений тими подіями, які сталися вночі на Майдані Незалежності" і зажадав від Генеральної прокуратури України терміново надати українському суспільству результати негайного та об'єктивного розслідування для належного покарання винних.

1 грудня сотні тисяч українців вийшли на мітинги протесту в Києві та регіонах. Опозиція провела Народне віче на Майдані і оголосила про початок загальнонаціонального страйку з вимогою відставки Кабміну і президента.

Лідер парламентської фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк заявив, що Янукович хоче скликати Раду національної безпеки та оборони України та оголосити надзвичайний стан в Україні.

Учасники акції протесту 4 грудня заявили, що почнуть цілодобове пікетування Адміністрації президента, якщо президент протягом двох днів не виконає вимог опозиції: відставка Кабміну, звільнення політв’язнів, дострокові президентські та парламентські вибори.

8 грудня, на "марш мільйонів", за оцінками опозиції, вийшло понад мільйон українців, незадоволених діями влади. Ключовою вимогою цього мітингу була зміна влади і "перезавантаження" країни.

Опозиція закликала мітингувальників "розширити Майдан" і пікетувати увесь урядовий квартал. Колони людей вирушили до Адміністрації президента, Кабміну, Верховної Ради, МВС, Генпрокуратури і встановили там намети попри те, що всі підступи і під'їзди до адміністративних будівель закрили автобусами і живим ланцюгом бійці спецпідрозділу "Беркут".

Того ж дня головне слідче управління Служби безпеки України почало кримінальне провадження за фактом дій, спрямованих на захоплення державної влади.

9 грудня влада, використовуючи війська, міліцію і "Беркут", заблокувала Майдан Незалежності в Києві. Вулиці розчистили від барикад. Було знищено блокпост і наметове містечко мітингувальників на розі вулиць Лютеранської та Банкової.

11 грудня близько 1 години ночі кілька тисяч силовиків оточили Євромайдан і почали штурм барикад, встановлених навколо наметів.

Вранці сили спецпідрозділів МВС оточили центр Києва й почали витісняти протестувальників із Майдану Незалежності, а потім здійснили спробу штурму будівлі Київської міської державної адміністрації, використовуваної протестувальниками як місце для ночівлі.

МВС назвало штурм Майдану "заходами з благоустрою території", які проводилися вночі для зручності громадян. По мірі того, як кияни почали масово виходити на центральну вулицю свого міста, бійці МВС почали перегрупування й, врешті-решт, почали відводити колони бійців в "урядовий квартал".

14 грудня генпрокурор Віктор Пшонка заявив: за кривавий розгін Євромайдану покарають заступника секретаря РНБО Володимира Сівковича, начальника київської міліції Валерія Коряка і голову Київської міської держадміністрації Олександра Попова. Янукович підписав указ про відсторонення всіх трьох на час проведення розслідування.

22 грудня народне віче на Євромайдані у Києві ухвалило резолюцію про створення загальнонаціональної організації "Народне об'єднання "Майдан".

29 грудня учасники Народного віче "Солідарність проти терору" схвалили новий програмний маніфест ВО "Майдан". Найближчим часом активісти Євромайдану планують домогтися звільнення та реабілітації всіх заарештованих за участь в акціях протестів, припинення терору, погроз, морального і фізичного тиску на учасників мирного спротиву, звільнення всіх політичних в'язнів.

Того ж дня, 29 грудня, було організовано автопробіг "Автомайдан" з активістами Євромайдана. Учасники акції влаштували пікети під квартирою глави МВС Віталія Захарченка і будинком Віктора Пшонки. Також Автомайдан пікетував резиденцію Віктора Януковича, екс-держрезиденції Віктора Медведчука, маєтки Миколи Азарова, Володимира Рибака і Віктора Ющенка.

3 січня ДАІ почала викликати на співбесіди людей, які 29 грудня їздили у Межигір'я, вимагаючи огляду транспортних засобів і відбираючи водійські права. Пізніше в той же день в ДТП було збито співробітника ДАІ.

Також 3 січня в центрі Києва невідомі побили народного депутата з фракції "Свобода" Андрія Іллєнка та його адвоката Сидіра Кізіна.

4 січня Депутат Європарламенту Павел Коваль спрогнозував підписання Угоди про Асоціацію з ЄС після президентських виборів 2015 року.

Відзначимо, що напередодні президентської кампанії-2015 відбувається монополізація українського медіаринку, а події навколо зовнішніх зв'язків України стають інструментом у боротьбі майбутніх претендентів на президентську посаду.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 934 | Додав: adminA | Теги: опозиції, початок старту президентської кампа
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ