Нд, 2024-04-28, 08:52


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2023 » Червень » 19 » В ракетах рф понад 80% іноземної електроніки вироблено у США - група Єрмака-Макфола
13:35
В ракетах рф понад 80% іноземної електроніки вироблено у США - група Єрмака-Макфола
Інші останні Новини науки і технології на сайті holosUA.com/

Електронні компоненти для виробництва ракет потрапляють до росії здебільшого через треті країни.

Для виробництва своїх ракет росія використовує електроніку, більшість якої вироблена в інших державах. На компанії зі США припадає 81% електронних компонентів у російських ракетах.

Про це йдеться в новому документі санкційної групи Єрмака-Макфола. Другою країною після США за часткою електроніки є Швейцарія (8%). На Японію і Німеччину припадає по 3,5%.

Зокрема, у крилатих ракетах повітряного базування Х-101 міститься щонайменше 53 типи електронної компонентної бази (ЕКБ), виготовлених іноземними компаніями. Мова йде про мікросхеми, чіпи та інше.

Так, для виготовлення ракет Х-101, якими росія вбиває українців і руйнує інфраструктуру, використовуються технології таких компаній, як STMicroelectronics (Швейцарія), Vicor (США), XILINX (США), Intel Corporation (США), Texas Instruments (США), ZILOG (США), Maxim Integrated (США) і Cypress Semiconductor (США).

А в крилатих ракетах морського базування 3М-14 "Калібр" росія використовує щонайменше 45 типів електроніки іноземного походження.

Зазначається, що балістичні ракети 9М723 і крилаті ракети 9М728/9М729, які є складовими комплексів "Іскандер", оснащуються щонайменше 15 і 32 типами іноземної електроніки відповідно. Для виготовлення аеробалістичних ракет Х-47М2 "Кинджал" росія використовує як мінімум 48 іноземних електронних компонентів.

Як повідомили у ГУР Міноборони, російська ракета "Торнадо-С" у головній частині містить чип, виготовлений американською компанією Intel.

У групі Єрмака-Макфола зазначають, що електронні компоненти для ракет потрапляють у росію здебільшого через треті країни. Для обходу санкцій росія використовує компанії, які нібито не причетні до оборонної промисловості та просто закуповують електроніку на Заході як "для себе", але потім перепродають її до рф. Крім того, росія посилює маскування закупівель, використовуючи нелегальні мережі під кураторством спецслужб.

"За даними наших партнерів, росія використовує низку таких компаній в Туреччині, Казахстані, Грузії, Об’єднаних Арабських Еміратах та Вірменії для того, щоб обходити санкції Заходу", - повідомили у ГУР.

Виготовлення ракет росією попри санкції

Як повідомляли ЗМІ, раніше вже неодноразово повідомлялося, що росія продовжує виготовляти ракети навіть попри санкції, які забороняють постачати до країни-агресора товари подвійного призначення. Зокрема, про це повідомляв заступник начальника ГУР Міноборони Вадим Скібіцький. За його словами, росія щомісяця може і, ймовірно, виготовляє 25 ракет "Калібр", 2 ракети "Кинджал", 35 крилатих ракет "Х-101" і 5 балістичних ракет "Іскандер-М".

росія посилила зусилля з обходу санкцій, і змогла повернути рівень експорту ключових західних мікрочіпів і електроніки, які потрібні для продовження війни проти України, до досанкційних показників. Координатор із питань санкцій у Державному департаменті США заявляв, що європейські компанії продають ці матеріали в інші країни, які перепродують отримане в росію.

Радник голови Офісу президента Михайло Подоляк заявляв, що росія має можливості обходити санкції та отримувати технологічні продукти, необхідні для виготовлення ракет. За його словами, росія хоч і продовжує випускати ракети, їхня кількість значно менша.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини науки і технології | Переглядів: 162 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ