Пт, 2024-04-19, 23:47


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Травень » 4 » В справі Тимошенко Медведєв бачить лише "політику"
09:58
В справі Тимошенко Медведєв бачить лише "політику"
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Президент Росії Дмитро Медведєв вважає політичною справу стосовно колишнього прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко щодо газових угод між Києвом і Москвою. Раніше прем'єр Володимир Путін заявив, що Росія готова прийняти Тимошенко на лікування, якщо українська влада не проти. Після це в США заявили, що заарештовану потрібно терміново лікувати хоч десь, повідомляє ИТАР-ТАСС.

"Дмитро Медведєв, як і раніше, вважає цю справу політичною", - заявила напередодні увечері прес-секретар глави держави Наталія Тімакова в ефірі програми новин "Вести" телеканалу "Росія-1".

28 квітня на засіданні Ради з розвитку громадянського суспільства і прав людини президент РФ заявив, що у Росії викликає величезне здивування те, що Юлія Тимошенко знаходиться у в'язниці. "У частині переслідування політичних противників - це абсолютно неприйнятно, це кидає тінь і на саму державу, наприклад, якщо говорити про Україну, і на тих, хто такі рішення приймає", - сказав Медведєв.

У четвер прем'єр-міністр Володимир Путін прокоментував газові угоди з Україною, у зв'язку з якими і виникла "справа Тимошенко". Путін підкреслив, що перед підписанням угоди щодо постачання газу на Україну російські юристи "найретельнішим чином все перевірили".

"Підписані угоди повністю відповідають законодавству РФ і України", - сказав Путін. "Повторюю ще раз, на думку наших юристів, ніякого порушення закону - ні українського, ні російського - не було допущено", - підкреслив Путін.

"Якщо Юлія Володимирівна порахує можливим і якщо влада України, наші українські партнери погодяться з цим, ми із задоволенням взяли б Юлію Володимирівну Тимошенко в Росію для лікування в будь-який зручний для неї і для влади України час в будь-якому лікувальному закладі", - заявив прем'єр.

Пізніше в четвер офіційний представник держдепартаменту США Марк Тонер, заявив, що Тимошенко потребує "негайного лікування". "Наскільки ми розуміємо, їй необхідно негайно отримати правильне лікування. Я не збираюся судити про те, де це має статися. Але таке лікування має бути надано", - сказав Тонер. Як уточнюється, так він відповів на прохання журналістів прокоментувати пропозицію Путіна.

Нагадаємо, що вчора Путін заявив, що Росія могла б прийняти на лікування Тимошенко, якби це дозволила українська влада. Раніше німецька влада повідомляла, що веде переговори з українською стороною про можливе лікування Тимошенко в Німеччині. Разом з тим генпрокуратура України наголошує, що лікування засуджених, у тому числі Тимошенко, за межами України не передбачено законом.

В свою чергу захисник Тимошенко Сергій Власенко заявив, що екс-прем'єр може прийняти запрошення пройти лікування в будь-якій країні, яка забезпечить виконання рекомендацій німецьких лікарів, які її обстежили.

Як повідомлялося раніше, Тимошенко заявила, що 20 квітня до неї застосували силу під час госпіталізації до ЦКЛ №5 й оголосила голодування. Державна пенітенціарна служба та керівництво колонії заперечують застосування сили до екс-прем'єра.

Згодом на підтримку лідера "Батьківщини" оголосили голодування депутати Київради, а також члени Дніпропетровської та Львівської облорганізацій партії та прибічники екс-прем'єра в інших регіонах країни.

Водночас прибічники Тимошенко неодноразово закликали її припинити голодування у зв'язку з погіршенням стану її здоров'я.

Нагадаємо, 11 жовтня Печерський районний суд Києва визнав екс-прем'єра України, лідера партії "Батьківщина" Юлію Тимошенко винною у перевищенні повноважень при підписанні газових контрактів з РФ і засудив до 7 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати державні посади на 3 роки.

Вирок у справі Юлії Тимошенко викликав жорстку реакцію світової спільноти. Першими свої заяви поширили представники Євросоюзу, відреагувала Москва, а пізніше й адміністрація президента США. Вони одностайно розкритикували вирок.

Нещодавно стало відомо, Росія намагалася вплинути на рішення української влади щодо екс-прем'єра Юлії Тимошенко повідомляло високопоставлене джерело в Кремлі.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1126 | Додав: adminA | Теги: Тимошенко, лише політику, Медведєв
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ