Ср, 2024-04-24, 23:23


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Серпень » 29 » В США оговтуються після урагану "Айрін"
09:58
В США оговтуються після урагану "Айрін"
Інші останні Катастрофи та природні катаклізми на сайті holosUA.com/

Нью-Йорк, на добу паралізований ураганом "Айрін", починає повертатися до життя. Після того, як у неділю вдень ненадовго визирнуло сонце, на вулицях міста з'явилися автомобілі й рідкі перехожі, незважаючи на досить сильні пориви вітру, повідомляє NEWSru.com.

Влада мегаполісу, розуміючи, що основний удар стихії минув, пішли назустріч 370 тисяч жителів евакуйованих районів і дозволили їм повернутися в свої будинки. Виступаючи на черговій прес-конференції, мер Нью-Йорка Майкл Блумберг констатував, що місто "досить успішно пережило стихійне лихо". За його словами, почали закриватися сховища, розгорнуті на час урагану.

Градоначальник повідомив, що "Айрін" завдав "серйозних збитків" Нью-Йорку. Пошкоджено десятки будівель, в усіх п'яти районах міста - Бронксі, Брукліні, Куїнсе, Манхеттені і Стейтен-Айленді - затоплені квартали.

"Але будемо відверті, нам серйозно пощастило. Я з радістю повідомляю, що стихія, схоже, не призвела (у місті) до людських жертв ", - сказав Блумберг." У нас все добре, завдяки безпрецедентним заходам безпеки ", - додав мер.

Він подякував за виконану роботу співробітників екстрених служб, які неодноразово приходили на допомогу людям, які потрапили в біду. На Стейтен-Айленді, зокрема, рятувальники на човнах витягли з двометрової товщі води 64 людини, у тому числі трьох дітей.

Незважаючи на пророблену роботу владою, Нью-Йорку буде потрібно як мінімум кілька днів, щоб прийти в себе. Найбільшою трудністю на шляху відновлення міста буде відновлення функціонування громадського транспорту, робота якого була зупинена в суботу, 27 серпня, щоб мінімізувати збитки.

Інженери вже почали інспектувати мости, тунелі і залізничні колії, проте автобуси і метро, швидше за все, не зможуть відновити роботу в повній мірі до ранкової години пік.

Влада США заявляє, що ураган ослаб, але розслаблятися ще рано

Американський президент Барак Обама заявив,що зусилля з подолання наслідків урагану "Айрін", що обрушився на східне узбережжя США, "будуть носити довгостроковий характер".

Тим часом ураган, ослаблений до тропічного шторму, продовжує просуватися уздовж східного узбережжя країни в напрямку Канади. "Я хочу, щоб всі розуміли, що це ще не кінець, - підкреслив голова адміністрації, виступаючи в Рожевому саду Білого дому. - Шторм слабшає, але все ще небезпечний".

"Ураган забрав життя людей, - нагадав Обама. - І я закликаю всіх тих, хто проживає в районах, що піддалися удару стихії, продовжувати виконувати розпорядження та вказівки місцевої влади".

"Ще до того, як ураган обрушився на наше узбережжя, нас сильно турбувала можливість великих затоплень і порушення енергопостачання, - сказав Обама. - І саме про такі наслідки удару стихії ми зараз отримуємо повідомлення від місцевої влади".

"Для багатьох американців все ще існує серйозний ризик відключення електроенергії та підтоплення, і ситуація може навіть погіршитися в найближчі дні, оскільки річки виходять зі своїх берегів", - сказав президент.

"На зусилля з подолання наслідків урагану будуть потрібні тижні, а може, й більше ", - додав він.

Міністр внутрішньої безпеки США Джанет Наполітано також повідомла про те, що ураган "Айрін" ослаб до рівня тропічного шторму, однак, розслаблятися поки рано.

"Найгірша частина шторму вже позаду. Зараз він рухається в бік Нової Англії, після чого покине територію країни", - сказала міністр на прес-конференціі в неділю, попередивши співгромадян, що стихія все ще становить серйозну небезпеку.

"Хоча його рівень і був знижений, він все ще загрожує людям ... Ми закликаємо вас по можливості залишатися вдома, не виїжджати на дороги, надавши їх спецтранспорту, що реагує на виклики", - заявила вона.

Також Наполітано зазначила, що завдяки злагодженій роботі федеральних міністерств і відомств з владою штатів і місцевою владою вдалося максимально знизити загрозу життю людей.

"На жаль, все-таки жертви є", - зазначила вона, важко назвати точну кількість жертв стихії. "Зараз трохи рано для того, щоб підбивати підсумки, поки офіційні дані ми привести не можемо", - пояснила вона.

За попередніми даними, жертвами "Айрін" стали, щонайменше, 18 людей у восьми штатах, у тому числі 11-річний хлопчик у Вірджинії і 15-річна дівчина в Північній Кароліні. Більша частина з них загинула через падіння дерев. Двоє потонули, включаючи серфінгіста у Флориді.

6 млн осіб в США через ураган залишилися без світла

Міністр внутрішньої безпеки США Джанет Наполітано заявила, що проблемою наслідків урган залишаються відключення електроенергії. Електрики зараз немає у більш ніж 6 млн американців на східному узбережжі - від містечка Фоллі-Біч у Південній Кароліні до Портленда в штаті Мен.

У той же час, меру Нью-Йорка вдалося виконати свою обіцянку і відновити подачу електроенергії на більшій частині Нью-Йорка, чим не можуть похвалитися інші міста регіону.

В штаті Коннектикут без світла залишилося 600 тисяч споживачів, у Нью-Джерсі - ще 900 тисяч. В цілому по країні близько понад 6 млн осіб зустріли вечір у повній темряві.

Масові відключення світла під час ураганів і буревію в Америці нікого не дивують, оскільки на більшій частині території країни дроти зовнішні і рвуться при сильних поривах вітру.

"Ми працюємо з місцевою владою і енергетичними компаніями над тим, щоб відновити подачу електрики в максимально короткі терміни ", - сказала вона.

Президент США розпорядився надати будь-яку необхідну допомогу місцевій владі.

Нагадаємо, що в районі АЕС "Калверт Кліфс" в штаті Меріленда був оголошений початковий рівень тривоги через неполадки на одному з реакторів на станції.

У Канаді закриваються аеропорти через ураган "Айрін"

Через ураган" Айрін "в аеропорту Торонто (Канада) скасували 82 з 600 запланованих авіарейсів. За даними інформаційної служби аеропорту, це, перш за все, міжнародні рейси - на Вашингтон, Нью-Йорк і Бостон.

Крім того, найбільший повітряний перевізник країни - авіакомпанія Air Canada - повідомила пасажирів про можливість відміни рейсів в аеропорти на Атлантичному узбережжі - в Галіфакс, Фредеріктон, Сент-Джон.

В аеропортах на сході Канади також зростає число затриманих або скасованих рейсів. "Поки важко сказати, скільки часу мине, перш ніж вдасться відправити пасажирів, - повідомила в інтерв'ю телекомпанії CBC представник аеропорту Галіфаксу. - Питання в тому, чи організують авіакомпанії додаткові рейси або ж пасажирам перебронюють квитки на рейси, які повинні відправитися в найближчі дні".

Досі закриті всі три головні повітряні гавані Нью-Йорка - розташовані в межах міста аеропорти імені Джона Кеннеді і Ла-Гардіа, а також через річку Гудзон в місті Ньюарку (штат Нью-Джерсі).




За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Катастрофи та природні катаклізми | Переглядів: 860 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ