Ср, 2024-04-24, 08:53


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Квітень » 27 » В США суд заборонив публікувати докази смерті Усами бін Ладена
11:20
В США суд заборонив публікувати докази смерті Усами бін Ладена
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

Федеральний суд столиці США заборонив публікувати фотографії і відеозаписи операції зі знищення голови "Аль-Каїди" Усами бен Ладена.

Терорист номер один, на якого Вашингтон поклав відповідальність за теракти 11 вересня 2001 року в США, був убитий бійцями американського спецназу в ніч на 2 травня минулого року в укріпленому будинку поблизу північнопакистанського міста Абботабад. Тіло терориста було віддане морю.

"Зображення може бути вартим тисячі слів. Але в цій справі словесного опису обставин смерті та поховання Усами бен Ладена буде достатньо. Суд не дозволяє публікувати будь-що ще", – заявив, виносячи своє рішення, федеральний суддя Джеймс Бозберг.

Він обґрунтував це тим, що публікація додаткової інформації може загрожувати національній безпеці і суперечитиме грифу секретності, накладеному на матеріали справи ЦРУ та Пентагоном.

З вимогою дозволити публікацію фото-та відеодокументів з подробицями операції звернулася в суд американська урядова організація Judicial Watch. Пентагон заявив, що не має записів і знімків, які можна було б опублікувати. ЦРУ визнало, що зберігає в архіві 52 такі документи, однак, посилаючись на виключення із законодавства про свободу доступу до інформації, відмовилося опублікувати їх.

Нагадаємо, Усама бін Ладен був убитий пострілом в голову під час спецоперації США в пакистанському місті Абботтабад у травні 2011 року.

Рівно через три місяці після вбивства ватажка "Аль-Каїди" ЗМІ опублікували докладні подробиці цієї операції. В деталях було зазначено, що дружини бін Ладена закрили його своїми тілами та тоді молодша дружина й отримала поранення в ногу.

Сім'ю Усами бен Ладена видворили з Пакистану

Члени сім'ї Усами бен Ладена, що залишалися після його смерті в Пакистані, депортовані в ніч на п'ятницю в Саудівську Аравію. Три дружини і ймовірно 11 дітей терориста, убитого в травні минулого року американським спецназом, були вивезені в аеропорт в мікроавтобусі при дотриманні суворих заходів безпеки

В аеропорту їх чекав спеціальний рейс, який вилетів з Ісламабаду близько 2:00 за місцевим часом (1:00 за московським). В міністерстві внутрішніх справ Пакистану підтвердили, що відповідно до постанови суду країну покинули 14 членів родини колишнього глави міжнародної терористичної мережі "Аль-Каїда", хоча раніше місцеві ЗМІ повідомляли, що в Пакистані залишилися 12 родичів бен Ладена.

Жінки і діти убитого терориста були депортовані до Саудівської Аравії за їх власним вибором, підкреслили в міністерстві. Дві з трьох дружин бен Ладена є громадянками цієї країни. Ще одна дружина - уродженка Ємену. Передбачається, що пізніше вона буде доставлена до себе на батьківщину.

Перш ніж вислати жінок, уряд Пакистану засудив їх до 45 діб тюремного ув'язнення і штрафу в 10 000 рупій (114 доларів) за незаконний в'їзд і проживання на території країни. Після смерті терориста з'ясувалося, що він знаходився в Пакистані з родиною - зрозуміло, без віз. Родички і діти лідера "Аль-Каїди" були взяті під варту. На початку березня декільком членам сім'ї було пред'явлено звинувачення.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1082 | Додав: admin
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ