Чт, 2024-03-28, 15:40


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Жовтень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Головна » 2010 » Жовтень » 31 » В Україні проходять вибори до місцевих органів влади
13:25
В Україні проходять вибори до місцевих органів влади
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

31 жовтня в Україну проходять вибори депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, місцевих рад та сільських, селищних, міських голів. Виборчі дільниці по всій території країни відкриті з 8 години ранку до 22-ї вечора. Попередні результати виборів мають оголосити вранці в понеділок, а підсумок голосування повинні підвести до 5 листопада.

Участь у голосуванні з виборів органів місцевого самоврядування можуть брати громадяни, що проживають у відповідних адміністративних одиницях, яким на день виборів виповнилося 18 років. Для голосування при собі потрібно мати паспорт або тимчасове посвідчення громадянина (для осіб, які нещодавно прийняли українське громадянство).

Брати участь у волевиявленні не мають права військовослужбовці строкової служби, українці, що проживають за кордоном, а також ув'язнені.

Відповідно до закону про місцеві вибори, 31 жовтня не обираються депутати Київської міськради та міський голова столиці, а також депутати Тернопільської облради, оскільки вони були обрані на позачергових виборах, які пройшли після 2006 року. Незадовго до початку виборчої кампанії в Києві, а також низці інших великих міст, зокрема, в Харкові, Запоріжжі, Львові, Одесі міські ради ухвалили рішення про ліквідацію районних рад. Тому вибори в них проводитися не будуть.

Місцеві вибори вперше проводяться за пропорційно-мажоритарною системою: половина депутатів місцевих рад обирається за партійними списками, ще половина - в одномандатних округах, хоча висувати кандидатів у цих округах можуть лише місцеві партійні організації.

За змішаною системою обираються депутати Верховної Ради АР Крим, а також обласних, районних та міських рад. Водночас депутати сільських та селищних рад обираються за мажоритарною системою.

Кандидатів на посаду міських голів можуть висувати тільки місцеві партійні організації, сільські та селищні голови балотуються як від партій, так і шляхом самовисування.

Для проведення виборів ЦВК сформувала 670 територіальних виборчих комісій різних рівнів: 24 обласних, 2 міських (Києва і Севастополя), 474 районних, 166 міських (міст обласного підпорядкування) та 4 районних у Севастополі комісій.

Також організовані понад 11 тис виборчкомів нижчого рівня - міських, сільських і селищних, районних у містах, і більш як 33 тис дільничних комісій.

Національного exit-poll на цих виборах не буде, але з першою неофіційною інформацією про їх результати після закриття дільниць українців ознайомить компанія GfK Ukraine - єдина в Україні компанія, яка проведе масштабні дослідження в 15 регіонах на замовлення партії "Єдиний Центр". У великих областях будуть працювати близько 80 інтерв'юерів, в інших - не менше 50.

Крім того, компанія Research & Branding Group заявила про намір провести exit-poll у Донецьку, Луганську, Запоріжжі, Львові, Тернополі, Івано-Франківську, Одесі, Вінниці. А партія "Сильна Україна" проведе свій exit-poll в Донецькій області - у 27 містах обласного підпорядкування та 10 районних центрах.

Спостерігати за ходом голосування, за даними МЗС, будуть 490 міжнародних спостерігачів від 14 організацій та посольств 12 держав, серед яких - місія Бюро демократичних інститутів і прав людини ОБСЄ, Конгрес місцевих і регіональних влад Ради Європи, Міжпарламентська асамблея СНД, Європарламент. Від українських громадських організацій зареєстровано 1913 спостерігачів.

Для забезпечення правопорядку на місцевих виборах в Україні сьогодні задіяно понад 80 тисяч співробітників органів внутрішніх справ. Крім охорони приміщень, міліція забезпечує супровід членів виборчкомів під час перевезення ними бюлетенів від місця їх виготовлення до територіальних і дільничних комісій, а після завершення виборів - у зворотному напрямку. Крім того, до охорони громадського порядку залучено 4,5 тисячі військовослужбовців внутрішніх військ МВС.

За прогнозами Комітету виборців України, явка виборців на місцевих виборах в Україні 31 жовтня становитиме близько 60%


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1108 | Додав: Просто_Марія
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ