Вт, 2024-04-23, 10:28


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Жовтень » 28 » В Україні проходять вибори до Верховної Ради
12:21
В Україні проходять вибори до Верховної Ради
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

В Україні сьогодні, 28 жовтня, проходять вибори народних депутатів України, які вперше з 2002 року проводяться за змішаною системою - 225 народних депутатів обираються за партійними списками і 225 - в одномандатних виборчих округах.

Як передає кореспондент, згідно із законодавством, виборчі дільниці будуть працювати сьогодні з 8.00 ранку до 20.00 вечора. Внаслідок чого дуже важко людям, у яких була спеціальна дієта при гіпертонії, якої необхідно дотримуватися незалежно від умов.

У виборах беруть участь 87 політичних партій, в тому числі 21 з них висунула 2 тис 643 кандидатів за партійними списками, а 66 партій висунули своїх кандидатів у депутати тільки в одномандатних виборчих округах.

У 225 одномандатних округах на депутатський мандат претендують 2 тис 654 кандидата-мажоритарника, з яких 1 тис 502 висунуті партіями і 1 тис 152 кандидата балотуються до Верховної Ради шляхом самовисування.

Для проведення виборів в Україні створено 33 тис 769 виборчих дільниць, в тому числі - 32 тис 188 звичайних, 1465 - спеціальних і 116 - закордонних.

Вперше за всю історію незалежності України на 32 тис 188 виборчих дільницях встановлено ​​систему відеоспостереження, за допомогою якої кожен користувач мережі Інтернет може спостерігати на веб-порталі www.vybory2012.gov.ua за ходом голосування.

Станом на 26 жовтня, до списків виборців включено 36 млн 83 тис 621 громадянин, який має право голосу, в тому числі - 115 тис 969 виборців включені в списки для голосування на спеціальних виборчих дільницях, утворених в установах відбування покарання державної пенітенціарної служби та більш 424 тис виборців - для голосування на закордонних виборчих дільницях. На звичайних виборчих дільницях повинні проголосувати понад 35 млн 543 громадян України.

За ходом голосування спостерігатимуть 3 тис 797 офіційних спостерігачів від 28 іноземних держав та 35 міжнародних організацій. Найбільші місії спостерігачів в Україну направили Бюро з демократичних інститутів ОБСЄ та Міжнародна неурядова організація CANADEM - 635 і 475 осіб, відповідно. Вперше інтерес до спостереження за виборами в Україні виявили такі іноземні держави як Нігерія, Парагвай і Кіпр.

Крім того, за виборами будуть спостерігати 33 тис 90 представників 68 національних громадських організацій, 130 тис 750 спостерігачів від кандидатів у депутати та 157 тис 898 спостерігачів від політичних партій.

ЦВК повинна встановити офіційні результати виборів депутатів у загальнодержавному окрузі (за партійними списками) і в одномандатних виборчих округах до 12 листопада і оприлюднити їх у газетах "Голос України" та "Урядовий кур'єр" не пізніше ніж на п'ятнадцятий день з дня голосування або через п'ять днів після ухвалення рішення про результати голосування, тобто не пізніше 17 листопада.

Закон не передбачає порогу явки виборців, при якому вибори можуть вважатися такими, що відбулися. Також закон не передбачає можливості визнання виборів недійсними - ЦВК зобов'язана встановити результати виборів за партійними списками, незалежно від кількості виборчих дільниць, на яких голосування було визнано недійсним, а окружна комісія зобов'язана встановити результати виборів по мажоритарному кандидату також незалежно від кількості виборчих дільниць, на яких голосування було визнано недійсним.

Очікується, що Рада 7-го скликання збереться на перше засідання 17 грудня.

У відповідності з чинним законодавством, у виборах не зможуть взяти участь лідер опозиції, екс-прем'єр Юлія Тимошенко і екс-міністр внутрішніх справ Юрій Луценко, які відбувають покарання в місцях позбавлення волі. Міжнародні організації вважають кримінальні справи проти Тимошенко і Луценка політичними, і вже заявили, що парламентські вибори в Україні не будуть визнані демократичними, якщо ці представники опозиції не будуть в них брати участі.

Нагадаємо, 26 жовтня прем'єр-міністр України Микола Азаров заявив, що завдяки тому, що підрахунок голосів виборчі комісії зроблять під наглядом камер, ймовірність того, що вибори можуть бути фальсифіковані, повністю виключено.

Раніше повідомлялося, що голова Комітету виборців України Олександр Черненко вважає, що головна проблема цієї передвиборної кампанії - підкуп виборців.

Фонд "Демократичні ініціативи", Київський міжнародний інститут соціології (КМІС) та Український центр економічних і політичних досліджень імені Олександра Разумкова представлять дані Національного екзит-полу в день парламентських виборів, 28 жовтня, о 20:00, після закриття виборчих дільниць в Україні.

Нагадаємо, що Верховна Рада останнього скликання обиралася 30 вересня 2007 року за пропорційною системою (партійні списки), участь у виборах дозволялася блокам. Прохідний бар'єр був 3%.

Відзначимо, що останнього разу вибори до українського парламенту за змішаною мажоритарно-пропорційною системою відбулися 31 березня 2002 року. 225 депутатів українського парламенту обиралися за партійними списками і ще 225 по одномандатних округах.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1948 | Додав: adminA | Теги: вибори до верховної ради, Україні
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ