Пт, 2024-04-19, 16:17


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Вересень » 1 » В Україні відзначають День знань
08:55
В Україні відзначають День знань
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Уперше за роки Незалежності в школи підуть більше 416 тисяч першокласників, а День знань стане вихідним для їх батьків. Про це повідомив міністр освіти і науки, молоді і спорту Дмитро Табачник, передає "Главред".

"Ми звернулися до працедавців, і вони підтримали нашу пропозицію виділити вихідний день, без вирахувань із заробітної плати, для батьків першокласників", - відмітив Табачник.

Також він подякував національний координуючий орган працедавців і керівників, які підтримали пропозицію міністерства освіти і зробили 1 вересня дійсно сімейним святом.

Як заявив міністр, навчальний рік 1 вересня в Україні почнуть більше 19600 шкіл і 4 мільйони 200 тисяч учнів.

За його словами, в Україні до 1 вересня буде введена в експлуатацію 21 побудована школа із загальною кількістю учбових місць 8 тыс 500. Також він відмітив, що до кінця року буде завершено будівництво ще 39 нових шкіл.

"Усі школи до початку навчального року повністю укомплектовані педагогічними кадрами, і уперше за два десятиліття учні шкіл своєчасно забезпечені підручниками по державному замовленню. 96% підручників доставлені в області і поширюються по школах. За два дні комплектація буде доведена до 100%", - сказав міністр.

Крім того, за словами Табачника, проводиться активна підготовка шкіл до опалювального сезону, в усіх учбових закладах проходять відповідні роботи і темпи їх проведення не викликають занепокоєнь.

Міністр повідомив, що усі учбові заклади у більшості своїй готові до навчального року.

Зазначимо, прем'єр-міністр України Микола Азаров в ході засідання уряду 31 серпня доручив Табачнику і міністрові з питань надзвичайних ситуацій Віктору Балозі спільно з державними адміністраціями найближчим часом вирішити питання, пов'язані з безпекою учбових закладів у ряді регіонів.

"Необхідно звернути увагу на забезпечення належного стану доріг і забезпеченість шкільними автобусами, а де їх немає - гарантованому альтернативному підвезенні учнів. Неприпустимо піддавати життя учнів небезпеки. У зв'язку з цим, важливими є питання обстеження шкіл на відповідність санітарним, будівельним, протипожежним нормам...наявність в учбових закладах актів і виведень відповідних служб. І головне, щоб ці виведення відповідали реальному стану справ", - підкреслив Азаров.

В день знань у Львові відкриють пам'ятник Табачнику

1 вересня 2011 р. о 15:00 біля Львівської міської ради в рамках всеукраїнської акції "З Табачника реформ - як з козла молока" відбудеться урочиста презентація пам’ятника міністру.

Таким чином активісти Громадянського руху "Відсіч" нагадають про завдану Дмитром Табачником шкоду в галузі освіти, а також ті "реформаторські" ідеї, втілення яких вдалось відвернути завдяки студентським акціям протесту.

Вже усталений серед студентства образ Табачника ініціатори акції вирішили закріпити у скульптурі. Пам’ятник Міністру у вигляді козла має нагадати львів’нам, хто зараз керує освітою, наукою, молодіжною політикою та спортом в Україні.

Серед жителів та гостей міста збиратимуть підписи за те, щоби дозволити пам’ятнику перебувати в публічному місці, допоки Табачник залишатиметься міністром. Також протягом двох тижнів скульптуру демонструватимуть біля львівських вишів.

Окрім Львова подібні акції відбудуться в Києві, Донецьку, Черкасах, Луцьку, Вінниці, Острозі та Дрогобичі.

Зазначимо, у структурі Кабінету міністрів України відбуватимуться глибокі зміни. Про це повідомив глава Адміністрації президента Сергій Льовочкін. На запитання, чи буде звільнено міністра освіти Дмитра Табачника, глава Адміністрації президента відповів: "Поза сумнівом, так".

Януковича в школі била вчителька, а Тимошенко важко давалася українська

Президента Віктора Януковича у школі била вчителька з математики, а екс-прем'єру Юлії Тимошенко важко давалася українська мова.

Найбільше четвірок було у Януковича - чотири штуки, при чому Януковичу не давалися українська і російська мови. Прем'єри навчалися краще: у Азарова одна четвірка, у Тимошенко - чи то одна, чи то дві, пише "Сегодня".

Віктор Янукович вчився в 8-річній школи № 34 у Єнакієвому. У табелі у нього чотири "четвірки" - з мови та літератури, російської та української. "Їх викладала одна вчителька, дуже сувора", - розповів Янукович. І, мабуть, не вона одна.

"У 1997 році, коли Віктор Федорович приїжджав на зустріч однокласників, до нього підійшла наша вчителька з математики і каже: "Ви ж не ображаєтеся за старе?". Вона підтримувала дисципліну довгою лінійкою. Янукович відповів: "Ну що ви, Ніна Степанівна? Зате математику я тепер непогано знаю", - згадує його однокласниця Лідія Брагіна.

Товариші по навчанню говорять, що в школі майбутній президент любив історію, співав у хорі і мріяв полетіти в космос.

Микола Азаров навчався в легендарній школі № 5 у Калузі (Росія). У 50-х тут викладав російську мову та літературу сам Булат Окуджава. Майбутній прем'єр закінчив школу зі срібною медаллю - четвірка була лише з фізики, хоча з цього предмета він був призером Всеросійської олімпіади.

Тимошенко закінчила школу № 75 у Дніпропетровську. За словами викладачів, вчилася на всі п'ятірки. У неї була лише одна четвірка - з географії (правда, є версія, що ще й співала майбутня прем'єр не дуже - нібито і по співу було "4"). Крім того, Тимошенко важко давалася "мова": українську мову вона освоїла лише до 36 років

Про шкільні роки Арсенія Яценюка відомо досить мало. Він закінчив спеціалізовану англійську школу № 9 в Чернівцях зі срібною медаллю. Четвірку отримав з математики. За інформацією ЗМІ, працювати він почав ще в школі: батько приятеля тримав авторемонтну майстерню, і хлопці копалися в моторах. У той же час молодий Яценюк нібито вів щоденник на кожного зі своїх однокласників, де записував їх досягнення і невдачі.

Втім, психологи кажуть, що майбутній успіх в житті мало залежить від оцінок у школі. Мовляв, ті знання, які люди отримують за партою, в житті їм мало допомагають, тому в кожного є шанс стати багатим, успішним і знаменитим.

Ляшка вигнали зі школи, а Томенка вчителька "рятувала" від уколів

Віце-спікер Микола Томенко чесно зізнається ТСН.ua: записів у його щоденнику за порушення поведінки не бракує. Він навіть вагався, чи показувати сину свої щоденники, які він досі зберігає. Утім, сам Микола Володимирович вважає, що ці порушення були виправдані, адже він "діяв в інтересах більшості".

"Звичайно, я був відмінником, але порушень поведінки було зафіксовано достатньо багато. Утім я вважав, що ці порушення були виправдані: я був людиною, яка допомагала своїм колегам – або підказував, або зривав урок, коли більшість до нього була не готова. Тобто, завжди виходив з інтересів більшості класу, а не зі своїх власних",- каже віце-спікер парламенту.

Микола Володимирович зізнається, що весь шкільний період на рівні з навчанням займався і спортом. І вважає, що не помилився, адже, за його словами, навчання дало можливість йому після "елітної" сільської школи одразу вступити до єдиного тоді університету в Києві – Університету Шевченка, а фізична підготовка допомогла спокійно пережити Афганістан.

Владислав Лук’янов – учасник майже всіх парламентських бійок – запевнив, що в школі був практично відмінником. "П’ятірки" він отримував з точних наук, зокрема, з хімії, математики, фізики.

"Я і ще один хлопчик – ми були найкращими з математики з першого класу. Пізніше, у старших класах я їздив на олімпіади з цього предмету і вигравав їх", - розповів Лук’янов.

Утім "золоту" медаль не дали отримати "філологічні дисциплини".

Про те, як йшов "перший раз у перший клас", Лук’янов пам’ятає не багато – лише те, що було море квітів, темно-коричнева форма, портфель і… дуже гарна вчителька. Щоправда, як її звали – не згадав.

"Вона була дуже гарна. І в неї був гарний почерк. Пам’ятаю, ми тільки зайшли до класу, вона взяла крейду і написала на дошці "1 вересня" - і всі сиділи, як заворожені", - ділиться спогадами нардеп.

Каже, дівчат за коси не смикав, утім спокійним учнем Владислав Валентинович назвати себе не може. Згадує інцидент, коли ув’язався в бійку з однокашником з нової школи, який був на голову вищим від нього. Утім – переміг. За це, щоправда, отримав запис у щоденнику. Та це було лише раз, запевняє політик. Загалом, каже, свою енергію він направляв на допомогу ровесникам – за урок міг розв’язати, окрім свого, ще два-три варіанти контрольної.

Нунсівець Тарас Стецьків вчився у Львові, у 46-ій школі, яка сьогодні носить ім’я В’ячеслава Чорновола. Вчився добре, здебільшого на "п’ятірки", в атестаті було лише 4 чи 5 "четвірок".

Каже, школа була "дуже сильно українсько налаштованою" навіть у ті часи. Він добре пам’ятає, як йшов туди вперше:

"Досі пам’ятаю свої відчуття – коли ти вперше залишився без батьків, з класом, це була така урочиста подія!", - розповів Стецьків.

Утім зі спогадів про уроки у Стецьківа нічого цікавого не лишилося. Натомість він з приємністю згадує шкільну самодіяльність, у якій брав участь.

"Ми робили різноманітні постановки з патріотичним нахилом, співали пісні. Щоправда я не співав, я добре декламував вірші".

Як вступав до школи нардеп-"радикал" Олег Ляшко – пам’ятає весь дитбудинок у Прилуках, де він виховувався до п'яти років. Як розповів нам Олег Валерійович, до першого класу він вступав у школу села Яблунівка, що за 20 км від Прилук.

"Пам’ятаю, що я дуже плакав, не хотів їхати до школи. Мені навіть розказували, що я на дах цього дитбудинку забрався і заховався, щоб мене не відвезли до школи. Але мене відвезли", - згадує Олег Валерійович.

Та недаремно маленький Ляшко не хотів там навчатися – в 6 класі його таки вигнали з тієї школи:

"Я перечитав до 6 класу всі книжки у бібліотеці, був дуже розумний і задавав багато питань вчителям. Тому вони мене вирішили здихатися. Та я на них зла не тримаю – коли я вже став народним депутатом, школу газифікував, у тому селі дорогу зробив, їдальню відремонтував…", - розповів нардеп.

По поведінці у Ляшка було "незадовільно". Але, як він сам пояснює, "не тому, що шибки бив, чи бився з кимось", а тому що був "незручний".

"Я взагалі в дитинстві не бився і не буянив. Я просто був незручний. Наприклад, в 14 років мене з комсомолу вигнали – за те, що видав шкільну газету, де розкритикував райком комсомолу. Та я все життя був такий, як сьогодні – незручний, справедливий і наполегливий", - жаліється нардеп.

З першого по четвертий клас "бютівець" Володимир Яворівський ходив до школи, де всі учні з першого по четвертий клас навчалися у одному кабінеті. І вчитель був – один на всіх. Але ж село було маленьким, загалом у молодших класах навчалося 25 діточок.

"А потім вже у великому селі я пішов до школи, і там був духовий оркестр, у якому я грав, - розповідає Яворівський. - Ну це тоді вважалося, що це еліта, вищий клас. Коли у всіх була зарядка, ми її не робили, а грали тим, хто її робить. Ще вчительку укрмови і літератури пам’ятаю. Чомусь вона дуже тепло до мене ставилась – читала мої віршики, дуже добре це сприймала".

Нардеп зізнається: був бешкетником. І вікна м’ячем вибивав, і шумів. Утім – не дуже агресивним. Та мама з батьком були частими гостями у школі.

"А ще я не хотів іти в 8-ий клас, я хотів бути їздовим. І навіть не пішов до школи 1 вересня, поїхав скирдувати і заночував там. Вдома кинулися шукати – не знайшли, батько вранці приїхав конем, забрав мене, правда не бив, просто провів політгодину. Закінчив школу з гарним атестатом, було лише дві четвірки", - резюмує політик.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 893 | Додав: admin
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ