Пт, 2024-04-26, 00:44


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Січень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Головна » 2011 » Січень » 18 » В українській діаспорі вважають позбавлення Бандери звання Героя України "відвертою провокацією"
21:32
В українській діаспорі вважають позбавлення Бандери звання Героя України "відвертою провокацією"
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Представники громадських організацій українців у Європі обурені скасуванням указу про присвоєння звання Героя України Степану Бандері. Про це йдеться у заяві українців Португалії, Іспанії, Італії, Греції та Німеччини, повідомляє Українська правда.

"Ми, громадяни України, представники українських громадських організацій Європи, висловлюємо своє несприйняття та обурення з приводу повідомлення про скасування указу про присвоєння Степану Бандері звання Герой України", - сказано у ній.

На думку діаспорян, поява цього повідомлення саме тепер, з посиланням на відповідні рішення судів, "виглядає як відкрита провокація та зневага до українського народу та його історії". "Вищеназвані рішення українських судів прийняті з грубим порушенням чинного законодавства, суперечать нормам права і судочинства і є політичним замовленням влади України. Через це вони не можуть бути визнаними", - вважають діаспоряни.

На їхню думку, "факт публічної зневаги до постаті Бандери і так зване "скасування" указу президента про присвоєння йому звання Героя України" є "свідомою антиукраїнською провокацією владної верхівки в Україні, ознакою її політичної незрілості і меншовартості, а також загрозою для самого існування Держави України". "Висловлюємо нашу солідарність обласним радам Львівщини, Тернопільщини, Івано-Франківщини та всім громадським і політичним організаціям, котрі висловили свій протест проти цього незаконного та антинародного рішення", - сказано у заяві.

Діаспоряни звертаються до президента Віктора Януковича із закликом "припинити провадити антиукраїнську політику на замовлення північного сусіда, не позбавляти український народ власної історії, мови та культури". "Зі свого боку ми робитимемо все від нас залежне, щоб у країнах нашого перебування громадськість могла якомога більше знати про Україну, про її справжню історію та героїв, а також про актуальний стан політичного та суспільного життя. Бандера був, є і буде Героєм України!" - заявили вони.

Нагадаємо, що 20 січня 2010 року третій президент України Віктор Ющенко присвоїв звання Героя України лідеру ОУН Бандері.

Але 2 квітня 2010 року Донецький окружний адміністративний суд визнав протиправним і таким, що підлягає скасуванню указ президента Ющенка про присвоєння Бандері звання Героя України. При цьому Конституційний суд відмовив у відкритті конституційного провадження у справі про конституційність указу Ющенка.

Пізніше на рішення цього суду були подані апеляційні скарги, зокрема і від колишнього президента України. Але Донецький апеляційний адміністративний суд ухвалив рішення, яким залишив без задоволення 20 апеляційних скарг на рішення Донецького окружного адміністративного суду від 2 квітня 2010 року.

Нещодавно у президента повідомили, що суд остаточно забрав у Бандери звання Героя України. На сайті президента офіційно нагадали українцям, що Бандера надалі не є Героєм України, оскільки так вирішив суд. При цьому не уточнювалася - про який саме суд йдеться.

У свою чергу, адвокат Степана Бандери-молодшого Роман Орєхов заявив, що інформація на сайті президента Януковича про скасування рішенням суду указу "Про присвоєння Степану Бандері звання Герой України" - відверта маніпуляція громадською думкою.

"Цей указ, за рішенням Донецького апеляційного адміністративного суду, скасовано ще 23 червня 2010 року, - повідомив Орєхов. - Саме з того часу на сайті Верховної Ради цей указ визначений як нечинний. Тому повідомлення прес-служби президента - звичайнісінька провокація".



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 928 | Додав: news
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ