Чт, 2024-03-28, 10:54


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Січень » 29 » В українських регіонах запрацювали пункти обігріву
11:16
В українських регіонах запрацювали пункти обігріву
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

В українських регіонах запрацювали пункти обігріву, деякі з них – цілодобові.

Так, підрозділами ГУ МНС у Запорізькій області на території регіону організовано 32 пункти обігріву та гарячого харчування.

Пункти обігріву та гарячого харчування відкриті у Запоріжжі, Мелітополі, Бердянську, Токмаку та в районах, передає УНІАН.

"У таких пунктах люди можуть не тільки зігрітися, але й отримати гарячу їжу", – сказала помічник начальника ГУ МНС в області Юлія Баришева.

За її словами, безпосередньо в пунктах обігріву розпочато збір теплих речей для тих, хто їх потребує.

У Дніпропетровській області за минулу добу до 126 стаціонарних та 36 наметових пунктів обігріву, які розташовані у всіх містах і районах області, звернулося більше тисячі осіб…

За словами начальника Управління преси та інформації Дніпропетровської облдержадміністрації Сергія Мілютіна, за цей період у медичні заклади регіону звернулися з ознаками обмороження 12 людей.

На сьогоднішній ранок "смертельних випадків через переохолодження в області не зареєстровано", – повідомив він.

Мілютін запевнив, що, згідно з розпорядженням голови Дніпропетровської ОДА Олександра Вілкула, у Дніпропетровську працюватиме 25 пунктів обігріву, в Кривому Розі – 20, у Дніпродзержинську – 15, по 10 пунктів відкрито в Павлограді, Нікополі, Новомосковську, по 2 пункти – в Першотравенську, Тернівці, Жовтих Водах, Вільногірську, Марганці, Орджонікідзе та Синельникові. Також пункти обігріву розміщені у всіх районних центрах регіону.

Крім того, в містах обласного значення з резервних фондів місцевих бюджетів виділять по 5 тисяч гривень для закупівлі чаю та цукру для пунктів обігріву, в інших містах – по 1 тисячі гривень.

У Черкасах діє вісім цілодобових пунктів обігріву.

Мобільні пункти обігріву, які організовані міською владою спільно з МНС та Червоним Хрестом, працюватимуть цілодобово, поки триматиметься низька температура повітря.

У Херсонській області відкрили 20 пунктів обігріву в усіх райцентрах і великих містах області. Вони працюють цілодобово. Там всіх бажаючих пригощають гарячим чаєм, а у великих містах – годують і роздають теплий одяг. Також у більшості пунктів організовано чергування медпрацівників.

На Полтавщині відкрито 31 пункт обігріву. Станом на вечір 27 січня їх відвідали 93 людини. Пункти обігріву відкриті в Полтаві, Кременчуці та всіх районних центрах області.

Крім обігріву, бездомним громадянам у пунктах надається харчування, теплий одяг і в разі потреби – медична допомога.

У Хмельницькій області діє 275 пунктів обігріву, які працюють у наметах і на окремих об’єктах громадського призначення (кафе, торгівельні заклади, навчально-виховні комплекси, селищні ради тощо).

У Донецьку працює 21 пункт обігріву, з них 6 цілодобово. Вони розташовані у всіх 9 районах міста в територіальних центрах соціального обслуговування, а також діє мобільний (тимчасовий) пункт обігріву в районі автостанції Критий ринок.

Спеціальними пунктами обігріву скористалися вже більше 500 людей.

У зв'язку з очікуваним похолоданням рятувальники закликають туристів не вирушати в гори

У зв'язку з очікуваним похолоданням Управління МНС України в Закарпатській області закликає всіх мешканців та гостей Закарпаття в період сильних морозів утриматися від виходу в гірські масиви краю і дотримуватися відповідних заходів безпеки.

"Адже якщо влітку заблукалі туристи можуть витримати 2-3 дні і без їжі, то в холодну пору за власну безпеку в горах можна розплатитися життям і за півгодини - годину. На жаль, більшість туристів не надто переймаються знанням правил поведінки в горах. Про це свідчить невтішна статистика, що склалася з початку 2012 року, адже рятувальники Закарпатської гірської пошуково-рятувальної частини вже 53 рази здійснювали пошукові роботи, і звільняли з надзвичайних ситуацій 90 осіб"- сказано в повідомленні прес-служби.

Тому МНС наполягає на обов'язковій реєстрації всіх, хто буде підніматися в Карпати. При реєстрації на гірських пошуково-рятувальних пунктах можна отримати оперативну інформацію про стан погодних умов в тій чи іншій місцевості, небезпеку сходження лавин, визначити оптимальний маршрут, який залежить від ступеня підготовки учасників сходження.

Зазначимо, в лютому, за прогнозами, серйозні морози  (вдень нижче 10 градусів) протримаються до Дня Святого Валентина (14 лютого), після чого до 8 березня прийде весна, яку потім знову на місяць замінять холоди. Справжня весна розпочнеться не раніше Великодня (16 квітня). Але вже з 1 травня очікується справжня спека.
За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 935 | Додав: adminA | Теги: запрацювали пункти обігріву
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ