Пт, 2024-04-26, 16:15


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Лютий » 24 » В Україну прибув генсек НАТО. На знак протесту комуністи пікетують ВР
13:56
В Україну прибув генсек НАТО. На знак протесту комуністи пікетують ВР
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Генеральний секретар НАТО Андерс Фоґ Расмуссен прибув до України, щоб зустрітися з владою. Дводенний офіційний візит генсека розпочався із зустрічі з головою Верховної Ради Володимиром Литвином, повідомляє Кореспондент.

Литвин і Расмуссен близько години розмовляли за зачиненими дверима. На зустрічі з генсеком НАТО також були присутні народні депутати Іван Кириленко (лідер фракції "БЮТ-Батьківщина"), Тарас Чорновіл (позафракційний), Валерій Коновалюк (заступник голови фракції Партії регіонів) і Олег Зарубінський (заступник голови фракції Народної партії).

- Комуністи біля стін ВР протестують проти приїзду генсека НАТО

Потім пройдуть переговори Расмуссена з офіційною делегацією України на чолі з міністром закордонних справ Костянтином Грищенком, після чого генсек і міністр поспілкуються з журналістами.

У програмі візиту також переговори Расмуссена і президента Віктора Януковича, після яких вони зустрінуться з представниками ЗМІ.

Очікується, що під час переговорів Расмуссена й української влади торкнуться теми співпраці у сфері протиракетної оборони, поглиблення співпраці в боротьбі з тероризмом, піратством і в питанні, яке стосується скорочення зброї масового ураження.

Крім того, генсек НАТО виступить перед студентами і викладачами Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Раніше він говорив, що "мій головний месидж студентам полягатиме в тому, що ви живете у глобалізованому світі, де виклики у сфері безпеки також глобалізовані. Ми не можемо вважати, що безпека є суто державною відповідальністю, а загроза - одній державі. Захист наших територій не зупиняється на кордоні, це - міждержавні виклики, і саме тому ми повинні співпрацювати - ми потрібні одні одним".

Напередодні свого візиту до України, Расмуссен сказав, що НАТО планує посилити практичне співробітництво і політичний діалог з Україною. Представник Альянсу також упевнений, що Україна вже досить далеко просунулася в своїй здатності працювати спільно з силами НАТО.

Нагадаємо, що генеральний секретар НАТО Расмуссен прийняв запрошення відвідати Україну з офіційним візитом ще в липні минулого року.

Комуністи біля стін ВР протестують проти приїзду генсека НАТО

Близько 100 прихильників Комуністичної партії протестують біля Верховної Ради проти приїзду до України генерального секретаря НАТО Андерса Фоґ Расмуссена.

Учасника акції розмістилися вздовж огорожі, якою захищена будівля парламенту. У руках вони тримають партійні прапори, а також таблички з написами: "Расмуссен - додому!!!", "NATO-STOP!", "Геть натовських емісарів з України!".

Окрім цього, прихильники КПУ розвісили на огорожі плакати з написами: "Антифашистський комітет України", "США - палії нової світової війни".

Учасники акції поводяться мирно, охорону будівлі парламенту дещо посилено.

Як повідомив журналістам народний депутат України (фракція НУ-НС), голова парламентського комітету з питань національної безпеки й оборони Анатолій Гриценко, Расмуссен пікет бачив і "сприйняв його з посмішкою".



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 880 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ