Пт, 2024-04-19, 21:45


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2014 » Жовтень » 4 » Валенса- Польща буде допомагати Україні в боротьбі із зовнішнім агресором
19:48
Валенса- Польща буде допомагати Україні в боротьбі із зовнішнім агресором
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Екс-президент Польщі Лех Валенса заявив, що Польща надає усесторонню допомогу Україні і надалі буде допомагати в боротьбі із зовнішнім агресором, однак Україні самій слід знайти згоду всередині країни.

Про це він сказав в інтерв'ю журналістам у суботу, 4 жовтня, після відвідування Головного військового клінічного госпіталю в Києві, передає «Інтерфакс-Україна».

«Мій фонд, який знаходиться на рівні Нобелівської премії, дав Майдану свою премію. Ця премія міжнародної солідарності і це максимум, що може зробити такий фонд», - повідомив Валенса.

При цьому екс-президент підкреслив, що незважаючи на те, що Польща вживає всіляких зусиль для надання допомоги Україні, країні самій слід вирішити внутрішні проблеми.

«Ви можете вірити, що Польща зробить усе можливе, але Польща не зробить за вас вашу роботу. Я вважаю, що сьогодні Україні необхідна велика згода, у вас багато претензій один до одного... Облиште претензії. Ви повинні бути разом, у вас є зовнішній ворог, він гірший, ніж внутрішній», - переконаний екс-глава польської держави.

Відповідаючи на питання про те, яка допомога Україні від Польщі необхідна найбільше – продаж зброї чи надання гуманітарної допомоги, Лех Валенса сказав: «Поки що не слід про це говорити, нехай про це подумають фахівці. Ми повинні допомагати, а генерали нехай домовляються».

Польський екс-президент також висловив заявив, що якби подібна ситуація сталася в Польщі, то країна захищалася б, але не на своїй території.

«Якщо хтось нападе на Польщу, то Польща буде захищатися. Якщо хтось нападе на Гданськ - ми підемо на них. Ми не будемо боротися на своїй території», - сказав він, підкресливши, що Польща ніколи не нападатиме першою.

«Але якщо на Польщу нападуть, якщо буде жарко, я першим піду в бій і напишу «Нобелівська премія» на найкращій ракеті, яка буде», - підсумував політик.

Колишній польський президент також висловив крайню стурбованість у зв'язку з тим, що США і інші країни не надають Україні належної підтримки.

«США і інші країни дали гарантію Україні, коли забрали атомну зброю – гарантію цілісності та безпеки. А де ці гарантії? Де Америка? Забрати зброю вони змогли, а виконати свої зобов'язання? Якби в Україні була ядерна зброя, то Росії довелося б бути обережнішим. А так роззброїли Україну і тепер залишили. Мені це не подобається», - заявив Валенса.

Нагадаємо, сьогодні, на запрошення міського голови Києва Віталія Кличка українську столицю відвідав екс-президент Польщі (1990 - 1995 рр.) Лех Валенса.

 

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1010 | Додав: adminA | Теги: Україні, валенса, Польща, боротьбі із зовнішнім агресором
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ