Пт, 2024-03-29, 16:50


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Травень » 25 » Вартістю мільйон доларів український нафтовий танкер "Таманський" повернувся з російського економічного "полону"
20:30
Вартістю мільйон доларів український нафтовий танкер "Таманський" повернувся з російського економічного "полону"
Інші останні Новини економіки на сайті holosUA.com/

Нафтовий танкер "Таманський", за право володіння котрим Україна 10 місяців судилася з Росією, в середу 25 травня 2016 року прибув до порту Чорноморська (колишній Іллічівськ) Одеської області.

"Після 10-місячної боротьби з РФ й офшорними фрахтувальниками-шахраями, Держрибагентству вдалося повернути державі її актив - нафтовий танкер "Таманський", вартістю близько 1 мільйона доларів США", - цитує "ЦензорНЕТ" голову Держрибагентства України Ярему Коваліва.

Нафтовий танкер "Таманський" є державною власністю України. Держпідприємство "Керченський морський торговельний порт", на балансі якого перебувало судно, після окупації Криму путінською Росією було перереєстровано в Києві.

РФ привласнила тоді значну кількість українських державних підприємств, що розташованих на території півострова. Оскільки "Таманський" за договором фрахту фізично перебував у Туреччині, окупанти не могли здійснити фізичні дії із заволодіння судном як, наприклад, українськими портами, однак спробували "перереєструвати" майнові права на "націоналізоване" українське майно.

Як повідомляється, повернення судна до Україні передував тривалий судовий процес у Туреччині з офшорним фрахтувальником Сowen Management S.A. (Багамські о-ви), афілійованим з Російською Федерацією. Фрахтувальник створив штучну заборгованість за ремонт судна, й на основі неї намагався незаконно продати судно через виконавчу службу Туреччини.

З лютого 2015 року фрахтувальник Сowen Management S.A. не виплачував Україні кошти за фрахт (плату за перевезення вантажу - ред.) судна. З урахуванням пені борг становив близько 700 тисяч доларів США. З кінця липня 2015-го "Таманський" не виходив у море, а попередня команда (троє моряків-кримчан з українським громадянством) не отримували заробітної платні й врешті-решт у грудні того ж року втекли з судна.

Як зазначається, завдяки оперативним діям Держрибагентства України та менеджменту ДП "Керченський морський рибний порт" у грудні 2015 року вдалося зупинити незаконну реалізацію судна на аукціоні виконавчою службою міста Ялова (Туреччина) через заборгованість, штучно створену фрахтувальником. Щойно Україні вдалося зупинити продаж судна, фрахтувальник не визнав Україну власником судна і надав до суду документи про його реєстрацію в судовому реєстрі РФ на підставі рішення про "націоналізацію".

Найближчим часом Держрибагентство планує провести оцінку судна після року його фактичного простою й після цього визначити найбільш вдалий для держави спосіб використання "Таманського".

Як повідомлялося, навесні цього року українська влада конфіскувала турецьку браконьєрську шхуну ZOR, затриману перед цим прикордонниками неподалік Одеси під час незаконного вилову цінної камбали. Її також буде передано до складу органів рибоохорони.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини економіки | Переглядів: 674 | Додав: adminA | Теги: російський полон, мільйон доларів, український нафтовий танкер Тамансь
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ