Вт, 2024-03-19, 11:53


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2014 » Січень » 11 » "Васильківський" вирок обернувся бойовиськом з "Беркутом". ВІДЕО
08:32
"Васильківський" вирок обернувся бойовиськом з "Беркутом". ВІДЕО
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/
11 січня, 04:30. Як передали в прес-службі Луценка, після інциденту на проспекті Перемоги в Києві екс-міністр МВС госпіталізований в одну з київських клінік.

За попередньою інформацією, після проведеної томографії медики діагностували у нього закриту черепно-мозкову травму, струс мозку, три підшкірні гематоми і наклали на голові шов довжиною 3 см.

Наразі Луценко перебуває в реанімації. Політик у свідомості, його життю ніщо не загрожує.

11 січня, 03:20. Андрій Шевченко, нардеп-бютівець , каже, що місію пристуніх тут виконано. Він просить повертатися на Майдан і каже, що тепер це тема розмови не з міліцією, а вже з керівництвом країни. Каже, що міліція обіцяла зараз не вчиняти агресивних дій щодо учасників акції, передає Громадське ТБ.

А далі мова йде про необхідність прослідкувати долю побитих, бо принаймні один з них був сильно побитий і, за підозрою очевидців, міг мати пошкоджений хребет унаслідок побиття (неначебто не відчував ніг після побиття).

Своє оголошення Шевченко робив у пристуності в.о. начальника управління святошинької міліції. З заявою Шевченка, що міліція не вчинятиме агресивних дій на даному місці, начальник погодився, але не погодився з тим, що беркутівські автобуси мітингувальники лишають цілими: заявив, що в автобусів вибиті вікна. Домовилися з Шевченком, що оглянуть автобуси разом.

11 січня, 02.30. По ЗМІ зараз терміново розсилаються темники з вимогою поставити в новини брехливу інформацію - начебто в Луценка відмовили нирки, повідомляє Громадське ТБ.

Це брехня, каже Ірина Луценко в інтерв'ю - насправді у Луценка розбита голова, струс мозку, закрита черепно-мозкова травма.

Луценко одержав 8-10 ударів, коли кинувся між "Беркутом" та мітингувальниками, коли почалася бійка. Беркутівці, коли він втратив свідомість, розступилися, сказала Ірина Луценко.

11 січня, 02:20. Інтернетом циркулює інформація, що беркутівці консолідують сили довкола Майдану.

Репортерка Громадського ТБ каже, що машин, що приїхали на місце події - "дуже багато" і що на знак підтримки мітингувальників сигналять водії, котрі проїздять повз місце події.

Міліцейська прес-служба в авральному порядку коментує події. Ведуча Громадського каже, що міліція заявляє: ситуація буде ретельно досліджено.

На місці події - співачка Руслана. Закликає до спокою.

11 січня, 02:00. Репортерка Громадського ТБ каже, що на території РУВС - беркутівці з шістьох автобусів: три були на території відділку, а ще туди пройшли беркутівці із трьох заблокованих мітингувальниками автобусів.

11 січня, 01:55. На місці події з'явився журналіст Мустафа Найєм.

Люди діляться враженнями: "Мені щитом відірвало карман", каже один. Починають співати український гімн.

Враз - знов крик: від чергового беркутівця вимагають показати обличчя. 11 січня, 01:47. Знов нервова атмосфера - від чергових беркутівців, що хочіть пройти до відділку міліції, вимагають зняти маску. Змусили двох таки зняти маски. Вигуки: "Ганьба!", "Україна - понад усе!"

Хтось кричить фразу з відомого фільму: "А теперть - Горбатый!"

Беркутівці пройшли до відділку міліції, хтось із учасників події жаротома пропнує забрати беркутівські автобуси на Майдан, аби там грітися у них.

11 січня, 01:40. Один з активістів на камеру каже, що завдяки тому, що стяглися люди, сталося таке: евакуатори, якими хотіли забрати машини, що блокували беркутівські автобси - так і не з'явилися.

За його словами, побитих було кілька десятків, один - з обома зламаними руками.

11 січня, 01:36. Вимоги подіяли! Всі беркутівці тепер проходять коридором мітингувальників - уже без масок. Присутні сприймають це як перемогу, але люди заведені, й атмосфера доволі нервова.

Ведучий трансляції - всередині відділку міліції. Каже, що в хлопців-беркутівців трясуться руки, й дехто з них каже: "Та нащо воно мені треба!"

Громадське ТБ повідомляє, що зараз автобуси Беркуту блокує коло 200 машин - автомобілі якось так невдало поламалися, каже один з учасників акції.

11 січня, 01:32. Беркутівці потроху проходять до відділку міліції, знімаючи маски. Під крики "Ганьба!".

Ведучий повідомив, що намагаються пройти так, що кілька передніх маски знімають, але наступні пробують пройти в масках.

11 січня, 01:17. Від відділку міліції вийшов виконуючий обов'язки нач. управління МВС і каже, що разом із учасниками хоче розібратися, що ж відбувається.

Народ скандує, звертаючись до беркутівців - "Зняти маски!" Ведучий каже, що пролунала пропозиція запльовувати скло в масках.

Беркутівці групами переміщуються від автобусів до відділку міліції.

Без зняття масок люди не хочуть їх пропускати.

11 січня, 00:32. На місці події - нардеп-свободівець Олег Панькевич. Каже, що беркутівці довго напряму порушували закон, відмовляючись представитись не лише громадянам, але й нардепам. Тепер є прізвище кількох офіцерів-керівників, і це стане підставою для депутатських запитів. Панькевич каже, що будуть з'ясовувати нові імена, а також будуть вестися переговори з громадою щодо умов розблокування автобусів.

До Панькевича справу намагався залагодити Юрій Луценко, але був побитий і забраний швидкою. Присутні кажуть, що він ледь міг іти, мав розбиту перев'язану голову й закривавлене плече.

11 січня, 00.05. Під Святошинським РВВС у Києві "Беркут" побив екс-голову МВС Юрія Луценка та ще одну людину.

Під час блокування людьми автобусів з "Беркутом" хтось почав штовхати один з них. У цей момент з автобусу вискочили правоохоронці, які почали бити людей, що стояли поруч, повідомляє "Українська правда".

Луценку розбили голову, як мінімум ще одній людині завдали травм. Як повідомила дружина Луценка Ірина, екс-міністр втратив свідомість.

10 січня, 23:21. На місті події з'явився фотожурналіст Reuters Гліб Гаранич, який був серйозно побитий Беркутом під час спроби розгону Майдана. Під'їхали якісь люди на підмогу мітингувальникам - неначе "Правий сектор". Присутні кажуть, що десь поблизу - ще 8 автобусів "Беркуту". Присутні помітили в одного з беркутівців великого ножа. Люди вимагають у беркутівців, аби показали посвідчення. З'явився Олександр Данилюк зі "Спільної справи". Під'їжджають нащось пожежні машини з обох боків. Врешті мітингувальники пропускають пожежну.

Беркутівці вишикувались зі щитами довкола автобуса. Мітингувальники кричать: "Гуртуйся!", "Смерть ворогам!" і якусь текстівку із тих, які використовують під час швидких маршів. Один з беркутівців каже, що захищає українців, а от мітингувальники, каже, не знаю кого. Йому кажуть, що він насправді людей б'є, і якщо має совість - нехай краще пише рапорт на звільнення. Від чергового беркутівця вимагають сплікуватися українською мовою під час виконання службових обов'язків. Той, хто висловлює таку вимогу - журналіст Вадим Торопов, що веде репортаж - говорить українською, але підкреслює, що сам він узагалі-то російськомовний у побуті, і все ж таки вимагає від посадовця спілкування українською.

Люди проводять зі спецпризначенцями виховні бесіди.

23:04. На місці подій з’явився Юрій Луценко.

Усім фігурантам "васильківської справи" присудили по 6 років ув'язнення. Суддя зачитував вирок понад три години, повідомляє УНІАН.

Після оголошення вироку в приміщенні Києво-Святошинського районного суду почалась штовханина між правоохоронцями та активістами, які прийшли на судове засідання.

Мітингувальники заблокували будівлю Києво-Святошинського районного суду, щоб не випустити з неї суддю Юрія Бурбелу.

Наразі у приміщенні суду перебувають понад 100 правоохоронців, а також ряд народних депутатів та активісти.

Двері, що ведуть на подвір'я суду, охороняють бійці спецпідрозділу судової міліції "Грифон".

На вулиці будівлю суду продовжують пікетувати декілька сотень активістів, в основному ВО "Свобода".

Як повідомили в столичному главку міліції та у Відділі зв'язків з громадськістю Головного управління МВС України в Київській області, чиї правоохоронці забезпечують правопорядок на прилеглій до суду території, кільком працівникам міліції пошкодили формений одяг, про що було складено відповідні протоколи, та зафіксовано на фото-, відеотехніку обличчя осіб, які це робили, для подальшого притягнення їх до відповідальності відповідно до норм чинного законодавства.

У міліції також заявили, що "хтось із присутніх в залі" спробував завдати ушкоджень судді, яка оголошувала вирок. Однак за цим фактом рішення прийматиметься після офіційного звернення до правоохоронних органів відповідного представника судової гілки влади, додали у міліції.

У ході сутичок було побито вікна біля центрального входу в Києво-Святошинський райсуд, а також пошкоджено декілька автомобілів, припаркованих поруч.

В результаті бійці "Беркуту" "зробили коридор" та випустили автозак із засудженими. При цьому при виїзді спецавтівко активісти розбили в ній скло.

На місце події виїхали слідчо-оперативні групи.

Автомайданівці заблокували автобуси з "Беркутом" на проспекті Перемоги у Києві


Автомайданівці заблокували три автобуси з "Беркутом" на проспекті Перемоги.

Станом на 21.50 автобуси з бійцями спецпідрозділу "Беркут" стоять біля узбіччя дороги. З інших трьох боків - їх оточили майже 10 автомобілів Автомайдану.

Учасники Автомайдану стверджують, що у цих автобусах знаходяться саме ті правоохоронці, які сьогодні побили людей біля Києво-Святошинського районного суду Київської області.

Нагадаємо, 22 серпня 2011 року у Василькові Київської області працівники СБУ вилучили начебто вибуховий пристрій. СБУ затримала двох депутатів Васильківської міської ради Ігоря Мосійчука та Сергія Бевза і помічника депутата Володимира Шпару, яких звинуватили у підготовці теракту, а саме – підриву пам’ятника Леніну в Борисполі. Сам пам’ятник на той момент уже був демонтований за рішенням Бориспільської міської ради.

З кінця 2011 року справу розглядав Києво-Святошинський райсуд. Усім фігурантам "васильківської справи” присудили по 6 років ув'язнення.
За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 975 | Додав: admin | Теги: Беркут, луценку розбили голову, васильківський вирок
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ