Пт, 2024-04-19, 17:55


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Травень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Головна » 2010 » Травень » 26 » Ватикан витратить мільйон доларів на фінансування досліджень стовбурових клітин
21:19
Ватикан витратить мільйон доларів на фінансування досліджень стовбурових клітин
Інші останні Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива на сайті holosUA.com/

Ватикан заявив про співпрацю з американською компанією "Neostem" в області досліджень терапії на основі стовбурових клітин дорослих людей.

"Важливим фактом в дослідженні стовбурових клітин дорослих є той факт, що воно не піддає небезпеці людське життя. Подібні дослідження дозволяють уникнути низки етичних складнощів, пов'язаних з дослідженнями стовбурових клітин ембріонів", - заявив представник Папської ради з культури священик Томаш Трефні американському виданню "Дейлі ньюс".

Ватикан надав на проект мільйон доларів. Програма передбачає розвиток технологій застосування стовбурових клітин дорослих і розробку спеціальних курсів для майбутніх священиків в області біоетики і досліджень стовбурових клітин.

Компанія, з якою співпрацюватиме Ватикан, займається розробкою терапії щодо відновлення тканин людини за допомогою невеликих клітин кісткового мозку дорослих людей, схожих за властивостями з клітинами ембріона.

За допомогою цих клітин можна буде виростити нові серцеві м'язи після інфаркту і лікувати цілу низку захворювань, зокрема пов'язаних з пошкодженням хребта.

Клітини беруться у живих дорослих людей, що, на думку Ватикану, дає підставу не вважати гріхом їх використання в медичних цілях.

При цьому Католицька церква виступає проти застосування стовбурових клітин ембріонів, оскільки для їх отримання необхідно убити немовля, яке ще й не народилося.

Зазначимо, що в лютому цього року в Україні завершилася перша фаза клінічних досліджень з лікування стовбуровими клітинами.

Українські фахівці отримали обнадійливі результати, проте говорити про категоричну оцінку ще зарано, адже клінічні випробування триватимуть ще п`ять років.

"У першій фазі ми провели клінічні випробування з групою пацієнтів – 25 осіб, які хворі на цукровий діабет. Таких хворих в Україні півтора мільйони чоловік. Найстрашніші наслідки діабету - це ураження судин, нирок, органів зору. Саме ці ураження призводять до інвалідності та смерті пацієнта. Ми спробували визначити, наскільки стовбурові клітини можуть допомогти. До нас звернулися пацієнти, які давно хворіли, перебували під спостереженням фахівців, і їхній стан вже не дозволяв проводити лікування звичайними або комбінованими препаратами", - розповів головний лікар Інституту клітинної терапії доктор медичних наук Юрій Гладких.

Через 3-6 місяців чергових досліджень, за словами медика, загальний стан здоров`я пацієнтів значно покращився, порівняно з початком лікування, а "попередній результат достатньо позитивний". У хворих на цукровий діабет стабілізувалися цукор і глюкоза в крові, покращився обмін речовин.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива | Переглядів: 1274 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ