Пт, 2024-03-29, 11:46


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2015 » Травень » 21 » Вдерся до України путінський "гумконвой". Сили АТО в підвищеній готовності. ВІДЕО
10:16
Вдерся до України путінський "гумконвой". Сили АТО в підвищеній готовності. ВІДЕО
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Вантажівки 27-го так званого "гумконвою" МНС Росії сьогодні, 21 травня, перетнули український кордон. Про це РІА "Новости" повідомили у Національному центрі управління в кризових ситуаціях (НЦУКС) МНС Росії.

Напередодні в РФ повідомили, що вантажівки нібито везуть для мешканців Луганської та Донецької областей більше 1 тис. тонн гуманітарних вантажів, серед яких переважно харчі.

Тим часом в Антитерористичному центрі України вже заявили, що після прибуття чергового російського "гумконвою" очікують збільшення кількості обстрілів.

"Ми добре знаємо, що коли приходить так званий гумконвой, буде значне збільшення обстрілів. Подивимося, як буде цього разу, хоча вже скільки разів був гумконвой, стільки разів було збільшення обстрілів", - заявив речник прес-центру АТО Леонід Матюхін.

МЗС України неодноразово наголошувало, що всі попередні такі вантажі з Росії переміщувалися на територію України незаконно, без згоди уряду України, з порушенням національного законодавства і загальновизнаної міжнародної практики.

Представники українських спецслужб зазначають, що під виглядом "гуманітарних конвоїв" військове командування РФ постачає російським солдатам та найманцям паливно-мастильні матеріали, нову техніку, а також озброєння і боєприпаси, а вже звідти вивозить тіла загиблих у бойових зіткненнях, унікальне виробниче обладнання із загарбаних районів.

ОБСЄ також не вважає ці автоколони "гуманітарними" й називає їх у своїх звітах "російським конвоєм" ("russian convoy"), оскільки всередині, за даними організації, часто доправляються товари подвійного призначення - "матеріальні цінності, які можуть використовуватися як цивільними, так і військовими фахівцями".

Приміром, 12 грудня 2014 року дев'ятий "гумновой", згідно з даними ОБСЄ, доставив на Донбас з Росії справжній пересувний "командний пункт" ("command and control vehicle").

Щоразу російські "гуманітарні конвої" з'являються на окупованій території України без узгодження з офіційним Києвом, так само як і з міжнародним організаціями, насамперед із Червоним Хрестом.

Українські прикордонники та митники не беруть участі в огляді вантажів, а також не мають змоги їх оформити, оскільки російська "гуманітарка" перетинає державний російсько-український кордон через недіючі контрольно-пропускні пункти, інфраструктура яких знищена росіянами під час бойових дій.

Президент України Петро Порошенко називає "гумконвої" росіян "інтервенцією на територію України".

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 882 | Додав: adminA | Теги: сили АТО, підвищеній готовності. ВІДЕО, путінський гумконвой, України, вдерся
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ