Пт, 2024-04-19, 15:57


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Червень » 15 » Верховна Рада відмовилася закрити офшори на Кіпрі
14:52
Верховна Рада відмовилася закрити офшори на Кіпрі
Інші останні Новини економіки на сайті holosUA.com/

Верховна Рада відмовилася внести до порядку денного постанову про денонсацію угоди про уникнення подвійного оподаткування з Республікою Кіпр, передає "Українська правда".

За проголосувало лише 108 депутатів. Від Партії регіонів проголосував 1 депутат, від БЮТ- 66, від НУ-НС – 37, комуністів – 0, "Реформ заради майбутнього" – 1, Народної партії – 0, позафракційних – 3.

Постанова була ініційована фракцією БЮТ.

Номінально Кіпр не є офшором, але його законодавство дозволяє українським компанія виводити туди гроші і платити там податки за значно нижчими ставками. Кіпр - головний інвестор в економіку України, хоча насправді це є виведені українські гроші.

"Два роки тому одна з найбільших корпорацій, регіональна така, поміняла 5 мільярдів доларів акцій на акції двох офшорних компаній на Кіпрі. Методологічно, тільки з цієї оборудки платіжний баланс України впав на 5 мільярдів, і Нацбанк мав продати мільярд доларів через цю оборудку", - заявив з трибуни Сергій Терьохін.

"Давайте не дурити голову – з 1993 року йдуть переговори з Кіпром, не збирається Кіпр нічого робити. Їх це влаштовує. Давайте денонсувати (в односторонньому порядку)", - заявив депутат.

Після невдалого голосування Володимир Литвин пообіцяв звернутися до Кабміну, щоб той підготував відповідні документи про денонсацію угоди.

Раніше повідомлялось, що нова угода між Україною і Кіпром про уникнення подвійного оподаткування може бути підписана вже в цьому році. Про це у лютому заявив посол України на Кіпрі Олександр Дем'янюк.

Раніше Сергій Тігіпко готував документи для денонсації угоди. Крім того, він заявляв, що Україна піде на односторонні заходи у разі затягування Кіпром податкових переговорів. Також Тігіпко додав, що така можливість є, тому що "в цій угоді передбачається, що через п'ять років країни можуть, попередивши другу сторону, виходити з цієї угоди".

Також Тігіпко заявляв, що переговори про скасування цієї угоди або зміну її умов тривають вже багато років і затягуються кіпрською стороною.

"Кіпр давно перетворився на найбільшого інвестора української економіки: з цієї країни інвестовано понад 8,5 млрд дол. А з Україною в Кіпру, за даними офіційної статистики, лише прямих інвестицій - 6,3 млрд дол. Усім зрозуміло, що ці інвестиції - кошти українських підприємств, які уникають оподаткування. Саме тому ми маємо перекрити канали втрат бюджету через офшори", - зазначив віце-прем'єр.

Нагадаємо, що підприємці, які протестували в центрі Києва проти Податкового кодексу, висували однією з умов – скасування кіпрської угоди.

"Саме завдяки цій угоді, яку було укладено ще за часів УРСР, близько 20 мільярдів доларів щороку недоотримує державний бюджет України, а це майже 10% ВВП і майже половина всіх податкових надходжень за рік", - зазначали вони.

Наприкінці листопада 2010 року спікер ВР Володимир Литвин повідомив, що звернувся до уряду з проханням внести на розгляд парламенту "відповідний документ про Кіпр, тобто про ліквідацію угоди про співпрацю ще Радянського Союзу з Кіпром, куди найчастіше виводяться гроші з України".

"Якби це можна було прийняти рішенням Верховної Ради, то я вас запевняю, що рішення було б давно прийнято, але це повинен бути документ з уряду", - зазначив Литвин.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини економіки | Переглядів: 921 | Додав: admin
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ