Пт, 2024-04-19, 07:53


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Червень » 21 » Версії авіакатастрофи у Росії: людський чинник, погода, техніка. ВІДЕО
16:31
Версії авіакатастрофи у Росії: людський чинник, погода, техніка. ВІДЕО
Інші останні Новини росії на сайті holosUA.com/

Слідчий комітет РФ розглядає три основні версії катастрофи літака Ту-134, що летів з Москви до Петрозаводська. Це людський чинник, тобто помилка пілота або наземних служб аеропорту, складні погодні умови, а також технічні несправності повітряного судна або устаткування аеропорту. Перерахував ці версії Володимир Маркін, офіційний представник відомства, що розслідує кримінальну справу про аварію авіалайнера в Карелії, передає NEWSru.com.

Внаслідок авіакатастрофи з 52 людей, що перебували на борту літака, загинули 44, зокрема семеро дітей.

У катастрофі вижили і були госпіталізовані з переломами й опіками восьмеро людей, з них двоє дітей з матір'ю. З дев'яти членів екіпажу врятувалася лише стюардеса. Семеро з восьми людей перебувають у тяжкому стані в лікарнях Петрозаводська, двоє - у критичному.

Як повідомили в Управлінні інформації МНС Росії, на борту Ту-134 перебували чотири іноземці - громадянин Швеції, громадянин Нідерландів і двоє громадян України, ще у чотирьох подвійне громадянство – США та РФ.

Хоча три версії аварії вважаються основними, не відкидаються й інші причини трагедії. Раніше однією з версій катастрофи називалося п'ятисекундне вимкнення світлосигнального устаткування злітно-посадкової смуги.

Як повідомляв директор аеропорту Олексій Кузмицький, через помилку пілотування Ту-134 зачепив лінію електропередачі, обірвав її, знеструмивши таким чином посадкову смугу. Коли через 5 секунд вогні засвітилися, було вже пізно, зазначав директор аеропорту: літак впав, проривши шосе.

Проте в державному комітеті республіки із забезпечення життєдіяльності і безпеки населення до цієї версії поставилися з великим сумнівом. Як заявив представник комітету, в зоні авіакатастрофи не було ЛЕП, які міг би зачепити літак. Пізніше Олексій Кузмицький відмовився коментувати повідомлення про те, що причиною катастрофи літака Ту-134 могло стати вимкнення наземних засобів посадки. "Ці повідомлення я не коментую. У всьому розбереться спеціально створена комісія", - зазначив Кузмицький.

Деякі експерти вже схиляються до версії, що льотчиків і пасажирів під Петрозаводськом погубив людський чинник.

Так, відомий льотчик-випробувач, Герой Росії Магомед Толбоєв зазначив, що відмова техніки здається йому маловірогідною. "Я добре знаю цей літак. Він морально застарілий, але це дуже надійний літак. За 40 років експлуатації з кількості аварій - це один з найнадійніших літаків у світі", - сказав пілот. Толбоєв випробував десятки типів і модифікацій літаків. На його думку, з оприлюднених повідомлень можна зробити висновок про те, що до аварії призвела помилка екіпажу.

На цю ж версію натякає і голова Карелії Андрій Нелідов, який заявив, що технічний стан аеропорту "Бесовець" не міг стати причиною катастрофи. "Технічно аеропорт повністю відповідає міжнародним стандартам. Нове устаткування запустили лише півроку тому. На мій погляд, технічний стан не міг стати причиною", - повідомив глава Карелії.

Літак зруйнувався і загорівся на землі, повідомив глава Росавіації Олександр Нерадько. "Слідів руйнування у повітрі, слідів пожежі, вибуху до місця першого зіткнення з деревом немає", - сказав Нерадько. За його словами, це свідчить про те, що "літак не руйнувався задовго в повітрі".

Огляд місця події наразі триває, район оточено поліцією. Фрагменти зруйнованого літака розкидані в радіусі 300 метрів від місця його падіння, зазначили в Слідчому комітеті. На оприлюднених рятувальниками фотографіях з місця катастрофи видно, що машина розпалася на дрібні шматки. На знімках можна розгледіти тільки перевернуте шасі, залишки хвостової частини і крило, яке лежить збоку.

Слідчі вивчають два бортові самописці, виявлені на місці падіння. У аеропорту Петрозаводська вилучено записи переговорів наземних служб з екіпажем літака, запитано дані метеоумов.

Пасажирський літак Ту-134 зазнав катастрофи в ніч проти вівторка у російській Карелії. Ту-134 у складних метеоумовах - дощ і туман - впав на шосе на відстані близько 700 метрів до порогу злітно-посадкової смуги, розбився і загорівся.

Диспетчер вважає, що помилився пілот. Катастрофу порівнюють зі Смоленськом

Те, що екіпаж вирішив сідати на свій страх і ризик, попри попередження про складну погоду і погану видимість, підтвердив диспетчер аеродрому села Бесовець, біля якого розбився літак.

Сергій Шматков, який вів Ту-134 із землі, стверджує, що до останнього переконував пілотів піти на другий круг. "Погана видимість через густий туман - лише 2100 метрів, темнота, складна погода! Але Федоров (командир екіпажа - прим. ред.) відповів, що садитиме літак уручну", - цитує його Life News. "Я не можу сказати, що на аеродромі взагалі нічого не було видно, - сказав він. - Це називається мінімальні умови видимості. В принципі, у таких умовах посадити лайнер можна".

Карельський диспетчер передав останні слова, які почув від командира перед тим, як літак зник з екрану радара. "Я пройшов дальній привід (дві сигнальні радіостанції у 6600 метрах від смуги - прим. ред.)", - повідомив Федоров. - "На курсі". "Зрозумів, на курсі", - відповів Шматков. Буквально наступної хвилини, як він каже, він мав побачити Ту-134 своїми очима, але цього не відбулося. Більше пілоти на зв'язок не виходили.

Про катастрофу диспетчер дізнався тільки від співробітників МНС. Сам він не чув і не бачив ні вибуху, ні бавовни, ні пожежі. Сергій також спростував версію того, що причиною краху могло стати п'ятисекундне відключення светосигнального устаткування на злітно-посадковій смузі. Воно сталося вже під час аварії, і саме через неї, стверджує він.

До версії помилки пілотів схиляється і перший віце-прем'єр Росії Cергій Іванов, який прокоментував ситуацію зі Франції, де відвідує міжнародний авіасалон в Ле Бурже.

"Я не хочу передувати слідству і всьому іншому, але за першими такими зовнішніми даними очевидна помилка пілота в умовах поганої погоди. Він не на смугу зайшов, а правіше", - цитує Іванова "Інтерфакс". За його словами, пілот в умовах туману "до останнього шукав смугу візуально, не побачив, і ось відбулося те, що відбулося".







За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини росії | Переглядів: 1049 | Додав: admin
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ