Пт, 2024-04-26, 10:41


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Листопад » 3 » Вибори ніяк не закінчаться: ніхто не здається у "проблемних" округах
11:14
Вибори ніяк не закінчаться: ніхто не здається у "проблемних" округах
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/
Центральна виборча комісія перервала засідання з приймання протоколів окружних комісій, щоб обговорити заходи наведення ладу в установленні результатів виборів у низці округів, передає "Інтерфакс-Україна".

З ініціативою про перерву виступила заступник голови ЦВК Жанна Усенко-Чорна.

"Кийками "Беркута", сльозогінним газом наразі відбувається підрахунок голосів у кількох округах", - заявила вона.

За її словами, така ситуація спостерігається в округах №94, 132, 223.

"Є досить примітивні способи спотворення і фальсифікації результатів волевиявлення громадян, і якщо ЦВК зараз буде мовчазним знаряддям викривлення результатів волевиявлення, то її місію буде зведено нанівець", - наголосила вона.

"Далі продовжувати так реагувати на ситуацію буде просто злочином", - додала Усенко-Чорна.

Пропозицію підтримали члени ЦВК, призначені за квотою опозиції. Водночас деякі інші члени висловилися за продовження засідання.

Зокрема, член ЦВК Олександр Чупахін заявив, що необхідно обґрунтувати таку вимогу конкретними фактами.

Заступник голови ЦВК Андрій Магера, який головує на засіданні, не поставив питання на голосування, а особистим рішенням оголосив перерву в засіданні на 25 хвилин.

На засіданні ЦВК також виступив голова ради Об'єднаної опозиції "Батьківщина" Арсеній Яценюк, який заявив, що в низці округів наразі "триває не просто бійка - застосовується сила, сльозогінний газ".

"Підрозділи "Беркута" знищують бюлетені та протоколи", - заявив він.

За його словами, така ситуація наразі спостерігається в округах №11, 14, 20, 93, 94, 99, 130, 132, 194, 197, 211, 215, 216, 223.

Після перерви Центральна виборча комісія продовжила приймати протоколи окружних комісій, члени ЦВК вийшли в зал і продовжили засідання.

Засідання веде голова ЦВК Володимир Шаповал, в засіданні беруть участь 14 членів ЦВК, відсутня заступник голови ЦВК Жанна Усенко-Чорна.

Жодних заяв стосовно рішень, які було ухвалено у зв'язку із заявою Усенко-Чорної про фальсифікацію результатів виборів і необхідність вжиття заходів, із боку ЦВК не пролунало.

В Україні залишилося 13 проблемних округів

На 8 мажоритарних округах досі не пораховані всі голоси і на 5 - попри повний підрахунок, висуваються заяви про фальсифікацію і вимоги в перерахунку.

Округ №11 на Вінниччині. Тут підраховано лише 82,72% голосів, перемагає кандидат від "Батьківщини" Наталія Солейко, яка набирає 29,93%, з мінімальним розривом з провладним конкурентом самовисуванцем Олександром Домбровським з результатом 28,99%.

Округ №94 на Київщині. Тут підраховано 97,79%, поки що перемагає Віктор Романюк від "Батьківщини" з результатом 45,21%. Його найближчий конкурент Тетяна Засуха від Партії регіонів має 35,24%.

Округ №95 на Київщині. Тут підраховано 93,25% голосів, наразі перемагає опозиційний кандидат В'ячеслав Кутовий з результатом 26,96%. На цьому ж окрузі балотується скандальний "регіонал" Петро Мельник.

Округ №186 на Херсонщині. Тут підраховано 98,8%, перемагає самовисуванець Федір Негой, його конкурент "регіонал" Олексій Журавко відстає від нього на 8,44%.

В окрузі №189 на Хмельниччині підраховано 93,85%. Тут перемагає кандидат від "Свободи" Ігор Сабій з результатом 19,56%, його конкурент "регіонал" Віталій Олуйко має 18,4%.

Найменше голосів підраховано на окрузі №197 у Черкаській області. Тут пораховано лише 52,73% голосів, наразі перемагає опозиціонер Леонід Даценко, однак "регіонал" Богдан Губський відстає від нього лише на 1%.

На окрузі №211 в Києві пораховано 98,83% голосів. Тут змагається опозиціонер Сергій Терьохін і "регіонал" Ігор Лисов.

Так само проблемним лишається і київський округ №223, де "регіонал" Віктор Пилипишин змагається зі "свободівцем" Юрієм Левченком, розрив між ними - менш ніж один відсоток, пораховано лише 82,17% голосів.

До проблемних також належать округи, де підраховано 100% голосів, однак є інформація, що там вчинено серйозні фальсифікації на користь провладних кандидатів.

Це округ №14 на Вінниччині, де переміг провладний самовисуванець Віктор Жеребнюк, менш ніж на 0,5% від нього відстав опозиціонер Іван Мельничук.

У виборчому окрузі №90 у Білій Церкві переміг провладний кандидат, екс-"бютівець" Віталій Чудновський, наречений сестри Льовочкіна, якому поступився представник ВО "Свобода" Олександр Марченко.

В окрузі №99 на Кіровоградщині переміг опозиціонер Андрій Табалов "регіонала" Олександра Шаталова.

Це також округ №132 у Миколаївській області, де переміг "регіонал" Віталій Травянко опозиціонера Аркадія Корнацького, розрив між якими менш чверті відсотка.

Окрім того, це округ №184 на Херсонщині, де переможцем визнали "регіонала" Миколу Дмитрука, однак громадськість стала на захист самовисуванця Івана Вінника.

УДАР вимагає від президента України втрутитися в ситуацію в окружкомі Первомайська

Партія "УДАР" вимагає від президента України Віктора Януковича "терміново втрутитися в ситуацію, яка відбувається в деяких окружкомах".

"Ми вважаємо неприпустимим втручання спецпідрозділу "Беркут" в процес встановлення результатів виборів. Міністра внутрішніх справ в Україні призначає президент, тому саме президент сьогодні повинен нести відповідальність за забезпечення правопорядку під час виборчого процесу", - йдеться в заяві УДАРу, розміщеного на офіційному сайті партії.

"Абсолютно обурливими" в партії називають факти, коли в окружком 132-го округу в Первомайську Миколаївської області "вриваються "беркутівці", завантажують протоколи в автобус, б'ють людей і труять їх сльозогінним газом".

УДАР у своїй заяві вимагає, щоб усі причетні до цієї ситуації "були притягнуті до відповідальності, а також щоб її не уникнуло керівництво органів внутрішніх справ".

"Ці парламентські вибори стали найбруднішими за всю історію України і в деяких регіонах країни перетворюються на війну з власними громадянами. Затягуванням встановлення результатів виборів, залякуванням членів комісії, захопленням окружкомів, сльозогінним газом і знищенням бюлетенів влада не забезпечить собі тотальної перемоги і спокою в Україні", - наголошують у партії.

До речі, нещодавно Кличко побачив фальсифікації у 95-му окрузі в Ірпені.

Кличко: якщо маніпуляції триватимуть, ми вимагатимемо визнати вибори недійсними

Віталій Кличко не виключає, що його політсила може визнати парламентські вибори в Україні недійсними.

"Якщо маніпуляції триватимуть, хочу ще раз наголосити: ми робитимемо все, щоб ці вибори було визнано недійсними", - сказав він, відповідаючи на запитання, чи визнаватиме УДАР результати виборів.

При цьому він зазначив, що необхідно дочекатися підбиття підсумків голосування.

Кличко наголосив, що вибори "важко визнати дійсними, притому, що було виявлено багато порушень".

"Ми маємо всі підстави говорити, що порушень було багато: були порушення перед виборами, під час виборів. І назвати ці вибори чесними дуже складно", - додав лідер УДАРу.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 936 | Додав: adminA | Теги: вибори, проблемних округах
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ