Пн, 2024-04-29, 01:53


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Лютий » 16 » Вибори Путіна: єлей на ТБ, сарказм на YouTube
12:40
Вибори Путіна: єлей на ТБ, сарказм на YouTube
Інші останні Іноземні видання по-українськи на сайті holosUA.com/

Володимир Путін не бачить потреби спускатися в низини звичайної передвиборної кампанії. Та й навіщо? Державні телеканали вже 10 років - дієві інструменти його піару. При цьому путінська команда "застрягла в радянському минулому", пишуть західні ЗМІ: значна частина росіян рішуче перейшла в XXI століття і, сміючись, наспівує останній хіт з YouTube: "Наш дурдом голосує за Путіна".

"Володимир Путін, поки ще прем'єр і кандидат від партії "Єдина Росія", сам не бере участі в теледебатах. Він стисло повідомив, що для подібних виступів йому довелося б узяти відпустку, а на відпустку у нього немає часу", - пише Süddeutsche Zeitung. На першу дуель він надіслав прихильну до нього заступницю - політолога Наталію Нарочницьку, що обурило другого учасника дебатів - Володимира Жириновського, розповідає видання.

"Складається враження, що Путін не бачить потреби спускатися в низини звичайної передвиборної кампанії. Та й навіщо? Телебачення, контрольоване державою, і так понад десять років поспіль випускає в ефір матеріали практично тільки про нього", - коментує автор.

Тепер, за кілька тижнів до дня виборів - 4 березня, в найбільших газетах країни виходять програмні статті Путіна. Така тактика передвиборної боротьби йому більш приємна, ніж дебати в прямому ефірі з їхніми незручними запитаннями, мовиться в статті.

Автор повідомляє, що "Ліга виборців", що вийшла з російського протестного руху, надіслала офіційну скаргу в ЦВК, де мовиться, що телеканали виступають в ролі офіційних інструментів путінського піару. Решта кандидатів - Зюганов, Жириновський і Миронов - теж висловили свою критику. Однак путінський штаб, продовжує журналістка, "не бачить у панівному становищі прем'єра нічого особливого".

У чому біда Путіна і його команди? "Вони просто не розуміють, що відбувається насправді", - пише в New York Times журналіст Семюель Рахлін. "Вони застрягли в радянському минулому, тоді як значна і все більша частина Росії рішуче перейшла в XXI століття і, сміючись, наспівує останній хіт з YouTube:" Наш дурдом голосує за Путіна / Наш дурдом буде Путіну радий".

У російському YouTube одні з найсильніших роликів - це твори виконавців і груп, які піднімають рок, реп, пародію і сатиру на новий рівень у політичному контексті. Однією з провідних груп журналіст вважає "Робфак".

Правда, прокремлівські блогери теж викладають на YouTube свої ролики, "але в плані популярності і творчої оригінальності на YouTube їх перевершують співаки та репери, які агітують проти Путіна, Медведєва і "Єдиної Росії", вважає автор. Таких сміливих голосів Росія не чула з часів дисидентів 1970 -1980-х. Різниця лише в тому, що сьогодні у виконавців мільйони слухачів в Інтернеті, йдеться в замітці.

Пародійне відео, в якому Володимир Путін, прем'єр-міністр і кандидат в президенти показаний за ґратами, стало черговою сенсацією на YouTube: його подивилися 2 млн осіб, повідомляє The Guardian. Відеоролик, в якому особа Путіна накладено на особу підсудного, включає кадри реального судового процесу над Михайлом Ходорковським.

"Сценарій, відповідно до якого Путін опиниться за ґратами, не такий вже й неймовірний, - стверджує автор статті Люк Гардінг. - Дипломатичні документи, витік яких стався в 2010 році, правильно передбачали, що Путіну, ймовірно, доведеться повернутися в Кремль, щоб захистити "передбачувані таємні активи", заховані за кордоном, і щоб запобігти можливому переслідуванню правоохоронними органами, яке може початися, як тільки він відійде від влади".

"Довіри до Путіна більше немає, - заявив на семінарі, організованому 15 лютого в паризькому Інституті політичних досліджень (Sciences-Po), один із співзасновників руху "Солідарність" Ілля Яшин, йдеться в матеріалі La Croix. - За 12 років перебування при владі він обмежив демократичні свободи, натомість гарантувавши певний матеріальний добробут". Однак цей договір, за словами Яшина, вже не працює: сформоване громадянське суспільство хоче брати активну участь в управлінні країною, бачачи, що концентрація влади в руках Путіна призводить до посилення корупції та несправедливості щодо рівня життя.

"Путін не може затягнути країну в новий тоталітаризм, - вважає Яшин, - тому що Росія занадто інтегрована в європейську економіку. У представників режиму банківські рахунки і діти в Європі. У доньки Путіна квартира в Парижі". Але значну частину росіян нинішня автократична влада вже не влаштовує: середній клас захищає своє право на вибір. "Вони звикли мати можливість обирати свого телефонного оператора, і не розуміють, чому з урядом має бути інакше", - цитує Яшина видання.

Яшин пропонує організувати круглий стіл за участю представників влади та опозиційних партій, як було в Польщі в квітні 1989 року, коли "Солідарність" уклала "Угоди круглого столу" з генералом Ярузельським, який сьогодні мирно живе на пенсії, на відміну від румунського диктатора Ніколає Чаушеску, якого було страчено.

Нове "покоління гласності" в Росії відсуне Путіна, якщо він не виконає його вимог про демократичну реформу, передбачив Михайло Горбачов учора в інтерв'ю The Times. На думку Горбачова, Путіну не слід повертатися на президентський пост. Екс-президент СРСР пригадав, як усунули Тетчер: "Вона пробула на посаді занадто довго, суспільство втомилося". "Путін багато в чому в подібному стані: він зробив багато позитивного, але нагромадилися хиби і гріхи".

На думку екс-президента СРСР, в глибині душі Путін розуміє, що ситуацію треба змінювати. Протестний рух буде наростати, а якщо Путін вдасться до репресій, його змусять піти достроково, прогнозує Горбачов.

"Горбачов визнав, що сумнівається в прихильності Путіна реформам", - пише автор. Абсолютно необхідно розпустити Думу і провести нові вибори. Але на питання, чи вважає він Путіна демократом, Горбачов відповів ствердно: "Він прихильний ідеям демократії, але я не сказав би, що він по-справжньому вірить у демократію: Росії ще належить пройти довгий шлях".

Переклад InoPressa


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Іноземні видання по-українськи | Переглядів: 964 | Додав: adminA | Теги: Вибори Путіна: єлей на ТБ, сарказм на YouTube
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ