Пт, 2024-04-26, 14:52


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Квітень » 23 » Вибори у Франції: Олланд обігнав Саркозі і виходить з ним у другий тур
12:17
Вибори у Франції: Олланд обігнав Саркозі і виходить з ним у другий тур
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

Соціаліст Франсуа Олланд лідирує в першому турі на виборах президента Франції, випереджаючи чинного президента Ніколя Саркозі з 28,61% голосів проти 27,08% після обробки 99,9% бюлетенів, повідомляє РИА "Новости" з посиланням на МВС Франції.

Третє місце здобуває голова Національного фронту Марін Ле Пен, яка набирає 18,05% голосів і таким чином б'є рекорд свого батька Жана-Марі Ле Пена, який отримав у першому турі в 2002 році 16,86%.

За лідером Нацфронту йде її головний ідеологічний суперник - лідер Лівого фронту Жан-Люк Меланшон, він набирає 11,12%. На п'ятому місці лідер Демократичного руху (MoDem) Франсуа Байру, який отримав 9,11% голосів. На виборах в 2007 році він посів третє місце з 18,6% голосів.

Слідом за ними йде лідер "зелених" Єва Жолі з 2,27% голосів, незалежний кандидат-голліст Ніколя Дюпон-Еньян з 1,8%, робітник-механік, лідер Нової антикапіталістичної партії Філіп Путу отримує 1,15% голосів, лідер троцькістської партії "Робітнича боротьба" Наталі Арто - 0,57% голосів. Ветераном президентських виборів є есеїст Жак Шемінад, який замикає ланцюжок аутсайдерів з 0,25% голосів, тоді як в 1995 році за нього проголосували 0,28% виборців. Явка становила 80,43% виборців.

До 100% МВС бракує даних від міністерства закордонних справ про результати голосування французів за кордоном, де проживає близько 2 мільйонів виборців. Крім того, досі не підраховані результати голосування на одній паризькій дільниці, на трьох дільницях департаменту Буш-дю-Рон, 36 дільницях департаменту Рона і п'яти дільницях у департаменті Сена-Сен-Дені під Парижем.

Остаточні результати проголосить Конституційна рада Франції, яка повинна зробити це до 20.00 (21.00 за київським часом) 25 квітня. Другий тур виборів відбудеться 6 травня.

Раніше Саркозі заявив, що французькому народові доведеться зробити вирішальний вибір - хто найкраще підходить для того, щоб захищати його в наступні п'ять років. Він запропонував провести серію дебатів кандидатів у президенти, що проходять у другий тур голосування.

Нагадаємо також, що Саркозі раніше заявив, що якщо він знову обійме пост президента, то не буде повторювати своїх помилок. Він також має намір змінити конституцію, уточнивши положення про два президентських терміни.

Головний суперник Саркозі, Франсуа Олланд 28 березня також дав низку передвиборних обіцянок. Зокрема, він розповів про свій намір звільнити нинішніх керівників поліції та внутрішньої розвідки в разі свого обрання.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 886 | Додав: admin | Теги: Саркозі, другий тур, вибори, Франція, Олланд
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ