Пт, 2024-04-19, 09:51


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2013 » Січень » 23 » Вибори в Ізраїлі: ультраправі й правоцентристи набрали порівну
11:13
Вибори в Ізраїлі: ультраправі й правоцентристи набрали порівну
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/
В Ізраїлі відбулися вибори до Кнесету 19-го скликання. О 22:00 за місцевим часом закрилися виборчі дільниці у великих населених пунктах. У селищах, де проживають менше 350 осіб, що володіють правом голосу, голосування закінчилося на дві години раніше, зазначає NEWSru Israel.

Як повідомила Центральна виборча комісія, явка виборців на нинішніх виборах була рекордною за останні роки і склала 66,6%. Наразі йде підрахунок голосів.

Після підрахунку приблизно 80% голосів блок "Лікуд-Бейтейну" отримує 31 мандат, набравши трохи більше 23,5% голосів виборців, "Еш Атід" - 19 мандатів (приблизно 14% голосів), "Авода" - 15 мандатів (близько 12% голосів), ШАС - 11 мандатів (приблизно 9%), "Байт Ієгуді" - 11 мандатів (близько 8,5%).

Партія "Яадут а-Тора" отримує 7 мандатів, "А-Тнуа" - 7 мандатів, МЕРЕЦ - 6 мандатів, "Раама-Таал-МАДА" і ХАДАШ - по 4 мандати, БАЛАД - 2 мандати, "Кадіма" - 2 мандати .

Таким чином, згідно з попередніми результатами виборів, правий і лівоцентристський табори отримують однакову кількість місць в Кнесеті 19-го скликання - по 60.

За 120 місць у парламенті Ізраїлю - Кнесеті - боролися 32 партії. Вибори в Ізраїлі проходять за пропорційною системою. Для того, щоб отримати місце в парламенті, партії необхідно заручитися підтримкою не менше 2% від усіх, хто проголосував.

Тим часом прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху вже заявив про свою перемогу на парламентських виборах і подякував виборцям за виявлену довіру, передає NEWSru.com.

Правда, при цьому Нетаньяху пообіцяв сформувати максимально широку правлячу коаліцію. І оголосив п'ять принципів, на яких повинна базуватися політика майбутнього уряду. Прем'єр виступив у передвиборному штабі блоку "Лікуд - Бейтейну", який він очолює разом з лідером партії "Наш дім - Ізраїль" Авігдором Ліберманом.

За словами Нетаньяху, політика майбутнього уряду повинна бути підпорядкована наступним принципам: зміцнення обороноздатності, економічна відповідальність, державна відповідальність, рівні права і обов'язки, а також зниження цін, у тому числі на житло.

Нетаньяху подякував усім громадянам Ізраїлю, які проголосували на виборах. Він зазначив, що опитування громадської думки демонструють, що ізраїльські громадяни хотіли б і надалі бачити лідера "Лікуд" на посаді прем'єр-міністра, і пообіцяв сформувати "максимально широкий за своїм складом уряд".

Зі свого боку Ліберман, виступаючи на мітингу, заявив, що, незважаючи на певні втрати голосів, досягнуті основні цілі: "забезпечено збереження керівництва країною за національним табором і поста прем'єр-міністра - за Біньяміном Нетаньяху".

Тим часом в лівоцентристських партіях - "Аводі" і "ха-Тнуа" - результати exit-polls розцінюють як можливість створити альтернативу владі Нетаньяху.

За словами лідера лейбористів Шелі Яхимович, вона докладе максимальних зусиль, щоб не допустити формування уряду під керівництвом "Лікуд - Бейтейну".

На мітингу в штабі "Аводи" її прихильники зустріли заяви Яхимович оплесками і скандували: "Бібі - додому!"

Відкриттям виборів стало друге місце центристської партії "Еш Атід" під керівництвом колишнього тележурналіста Яїра Лапіда. Хоча він дебютував у цій передвиборній гонці, виборці віддали йому відразу 19 мандатів - за образним висловом місцевих політологів, Лапід отримав "ключі від уряду".

Як очікується, попередні підсумки парламентських виборів, які відбулися у вівторок, 22 січня, стануть відомі вже сьогодні вранці, 23 січня. Остаточні офіційні підсумки повинні бути оголошені в найближчий четвер, 24 січня.

Після цього почнуться попередні консультації лідерів фракцій з президентом Шимоном Пересом. За їх підсумками глава держави ухвалить рішення про те, кому буде доручено формування кабінету міністрів.

Зазначимо, що Нетаньяху призначив дострокові вибори після того, як у жовтні минулого року ізраїльська правляча коаліція не змогла узгодити річний бюджет. У листопаді міністр оборони Ехуд Барак повідомив про свої політичні плани. Він заявив, що йде з політики і не буде балотуватися в Кнесет 19-го скликання. Барак сказав, що завершить каденцію на посаді міністра оборони і передасть портфель після формування нового уряду. А до тих пір, заявив Барак, він буде продовжувати виконувати свої обов'язки перед обличчям різних загроз безпеці Ізраїлю, яких, за його словами, існує чимало.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1262 | Додав: adminA | Теги: Ізраїлі, вибори
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ