Сб, 2024-04-27, 00:36


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2013 » Жовтень » 8 » Вибух на українсько-російському кордоні міліція збирається кваліфікувати як теракт
14:34
Вибух на українсько-російському кордоні міліція збирається кваліфікувати як теракт
Інші останні Кримінальні новини і надзвичайні новини на сайті holosUA.com/
Українські правоохоронці готові кваліфікувати вибух, що стався на пункті пропуску Бачівськ у Сумській області, як теракт. Водночас один з постраждалих прикордонників залишається у важкому стані, його перевезли до Києва.

Як стало відомо, загиблий зловмисник мав при собі паспорт на ім'я Азрета Джабраїловича Губжокова, 1982 р.н. При цьому справжній Губжоков відбуває вже п'ятий термін за крадіжку у в'язниці в Кабардино-Балкарії в селищі Кам'янки. Встановлено, що він втратив паспорт два роки тому, пишут "Вести".

Водночас Сумська прокуратура готова кваліфікувати справу як теракт, інформує один зі співробітників. "Коли в Запоріжжі підірвали каструлю в храмі, це вважали терактом, чому ж цю пригоду досі не кваліфіковано правильно. Тут вбачається спланована акція. Цього чоловіка везли для якогось дійства, не відкидається, що він збирався влаштувати теракт в людному місці в столиці. Судячи з його холоднокровності і знімків у формі, які знайшли при ньому, він пройшов військову підготовку, можливо, навчався в таборах бойовиків на Кавказі", - зазначив він.

Складність у встановленні особи полягає в тому, що під час вибуху у чоловіка відірвало лицьову частину голови і руку, а у правоохоронців немає жодних додаткових даних.

Поки один з постраждалих Руслан Божок проходить реабілітацію в Центральному госпіталі прикордонної служби. Вчора у нього вийняли ще сім осколків з тіла. "Миколу Усока перевезли до столичного шпиталю. У нього ушкоджені очі, внутрішні органи. Його стан стабільно важкий, і йому доведеться перенести ще низку операцій", - розповідає про прикордонника помічник голови Держприкордонслужби Сергій Астахов.

Крім того, керівництво відомства має намір нагородити співробітників пункту пропуску. Не відкидається, що Усок, який накрив своїм тілом зловмисника, отримає звання героя.

Відразу ж після інциденту стан обох потерпілих був дуже важким, у них були численні рівні рани. Правоохоронець, якому стало легше, розповів про те, як все сталося.

Трохи раніше Астахов заявив, що невідомий, котрий підірвав себе, діяв як професіонал.

Нагадаємо, 4 жовтня у пункті пропуску Бачівськ Сумської області порушник кордону підірвав себе і двох прикордонників. За даними відомства, з Росії на в'їзд в Україну прибув мікроавтобус з молдавською реєстрацією з чотирма пасажирами - громадянами Молдови. Під час огляду був виявлений ще один чоловік, який ховався в салоні. Під час додаткової перевірки в кабіні паспортного контролю затриманий привів у дію невідомий підривний пристрій. Пізніше Державна прикордонна служба України ввела посилений режим охорони українсько-російського кордону.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Кримінальні новини і надзвичайні новини | Переглядів: 970 | Додав: adminA | Теги: міліція, теракт, українсько-російському кордоні, вибух
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ